valentine28 Napisano 27 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Stefan jest sr**ącym w gatki jeszcze niemowlakiem ! BINGO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) To teraz Ja zapodam zagadke Jest staw . Kazdego dnia zarasta 2x wiecej niz dnia poprzedniego .Calosc zarasta 30 dniPyt : Ktorego dnia jest zarosnieta polowa stawu . Edytowane 1 Grudnia 2012 przez siwy19941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksiejs Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Emm przedostatniego? siwy19941 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Emm przedostatniego? Dobrze , 29 dzien .+ za szybkie rozwiazanie . kolejna zagadeczka : Male , biale , bez rak i nog ? Edytowane 1 Grudnia 2012 przez siwy19941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jointer Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Sperma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Sperma No niestety nie . Ale jak mi dziewczyna zadala ta zagadke to podobnie pomyslalem z poczatku . Edytowane 2 Grudnia 2012 przez siwy19941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PartyHard Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 platek śniegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helweter Napisano 1 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Dzikun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 1 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Zadna odpowiedz nie jest prawidlowa . Edytowane 1 Grudnia 2012 przez siwy19941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AisheN Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 białe dziecko, które w wypadku straciło ręce i nogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tośka Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Tic tac -.-' siwy19941 dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) No wkoncu.. Zgadlas bo to twoja zagadka byla kochanie . Zagadka kolejna : Wieczorem, od strony podwórza, na pierwsze piętro domu wchodzi po drabinie złodziej. Spogląda dyskretnie przez szybę do pokoju i w półmroku widzi leżącego w łóżku Johna Smitha, który nie śpi. Spokojnie wyciąga nóż do szkła, wycina otwór w szybie i wchodzi do pokoju. Cały czas patrzy na Johna, a John na niego. Złodziej bez zbytniego pośpiechu otwiera wszystkie szuflady i nagle znajduje małą szkatułkę, a w niej cenne klejnoty, od wielu lat należące do rodziny Johna Smitha. Bez nerwów wkłada je do kieszeni i wychodzi przez okno. Dlaczego John Smith nie reaguje? John, że jest w pełni zdrowy, nie ma żadnych problemów psychicznych, ma w pełni sprawne wszystkie zmysły, nie jest związany, nie zna złodzieja. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez siwy19941 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AisheN Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 John - niemowlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 juz było od valentine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 2 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 juz było od valentine hehe moj blad .. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Dam wam swoją zagadkę Miałem to ostatnio na ciekawej rozmowie kwalifikacyjnej w pewnej instytucji i bez bicia się przyznam ze rozwiązałem to w ok 3-4 minuty więc nie daję nic trudnego a więc: Otrzymujecie do ręki 12 identycznych kul. Kule wizualnie są identyczne.Jednak jedna kula jest cięższa lub lżejsza od innych. Aby dowiedzieć się, która kula jest lżejsza/cięższa macie wagę (wiecie taka jak na bazarach - wahadłowa ) lecz jest jedno ograniczenie możecie tej wagi użyć tylko 3 razy(trzy ważenia).Proszę powiedzieć mi jak można sprawdzić, która kula jest cięższa/lżejsza od jedenastu innych kul Opis jak to zrobić proszę podać w postach czekam na odważnych Edit://Neriel nie podawaj rozwiązania wcześniej niż po 6 - 8 odpowiedziach innych Edytowane 11 Grudnia 2012 przez hhsnake0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Zważyłem jedną kulę miała 1kg, druga 0.89, trzecia również 1kg więc bez ważenia pozstałych 9-ciu jestem w stanie stwierdzić, że coś jest nie tak z tą drugą kulą widocznie miałem dużo szczęscia, że akurat ją wziąłem do ręki zdzisLG dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksiejs Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Jesteś pewny, że dobrze podałeś całe zadanie? Bo wydaje mi się, że jest nie do rozwiązania na 3 ważenia. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez aleksiejs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy19941 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Moze chodzi o to zeby nie uzywac wagi tylko sprawdzic recznie ktora jest ciezsza od innych .Np jedna kule bierzecie do lewej reki a do prawej druga kule i na oko porownujecie ktora ciezsza lub lzejsza od innych .i tak z kazda kula .. Moge sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Akurat też mi tak się zdaje, że bez podania wagi jaką mają 11 kul identycznych, jest to nie do rozwiązania, choć mogę się mylić ale mój sposób swoją drogą, też był dobry EDIT:No, ale jeśli masz różnice rzędu 25g, to nie wyczujesz tego w ręce Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Darth Misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) powiem wam tak 11 kul jest identycznej wagi a jedna z nich jest albo cięższa albo lżejsza aby wam było łatwiej to 1 kula waży 998kg lub 1000kg a 11 innych waży 999kg daję duże wagi ale to bez znaczenia ale może wam się to przyda xD Edytowane 11 Grudnia 2012 przez hhsnake0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aleksiejs Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) dobra wiem jak rozwiac, moge podac odpowiedz? '' edit: podaje 1 ważenie: 4 kule | 4 kule (wiemy ile jedna wazy załozmy 1) jesli wyjdzie, że mają tyle samo to bierzemy pozostałe 4: 2 ważenie: 2 kule (ważą wiecej)| 2 kule(ważą 2) bierzemy ciezsze: 3 ważenie: 1 kula 1 i druga wazy wiecej jest tez opcja ze wsrod pierwszych 8 nie bedzie rownosci wtedy bierzemy po dwie kule z kazdej czworki i sprawdzamy czy sie zgadza waga czy nie, mam nadzieje, ze czaiucie bo ciezej mi to wytlumaczyc:P Edytowane 11 Grudnia 2012 przez aleksiejs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzisLG Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Najpierw kładę na wagę po 6 kul z każdej strony...któraś strona będzie cięższa/lżejsza..zostaje mi 6 kul..kładę po 3 z każdej strony..któraś strona będzie Cięższa/lżejsza..potem ostatnie wazenie kładę 2 obojętnie jakie kule i jeśli któraś z nich będzie Cięższa/lżejsza to ta...jesli nie to ta której nie zważyłem.... chyba jakoś tak to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Twoim sposobem, bierzesz pierwsze 4 kule, rowne 4kg, bierzesz drugie 4 kule, również 4 kg, teraz z pozostałych 4 wybierz jedną, przy jednym ważeniu która będzie tą poszukiwaną EDIT: ZdzisLG, jesli tak ma to wygladac to ta waga o ktorej mowiles, czyli wahadlowa o ile dobrze pamietam się nie nadwała by do tego, gdyż tam 100g (po jednej stronie) odpowiadało 1kg z drugiej strony Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Darth Misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 no ale nie wiecie czy jest cięższa czy lżejsza musicie opisać jak to odróżnić czyli musicie podać dokładnie kiedy jest cięższa ( i skąd to wiecie) a kiedy lżejsza proszę o dokładniejsze opisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi