kufit Napisano 20 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Co oznacza taki raport: "Przestawiając urządzenia nasłuchujące załoga przechwyciła tajny kod, niestety pochodził on ze zbyt odległej cywilizacji i nie udało się go odczytać." I jak często powinien wypadać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Zlicz sobie % z tego tematu, zsumuj je, pozostała liczba to tzw "nic". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Deus, czy to nie jest przypadkiem wylosowana zerowa ilość dodatków?To "nic" zazwyczaj ma inną wiadomość, chyba coś z końcówką "(...) ekspedycja wraca bez zdobyczy" Więc to jest inny komentarz do tej samej opcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 odnośnie tego raportu z zerowa iloscia dodatkow, to mysle ze wyslal mniej miz 20kk szperaczy. bo ja tez mialem taki komunikat jak wyslalem na ekspedycje mniej niz 20kk szperaczy, jesli dobrze pamietam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kufit Napisano 20 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Wysłałem więcej niż 20kk szperaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Kiedy jest za mało to chyba jest komunikat, że statków było za mało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Źle przeczytałem komunikat, chodzi o geologa, to stare zabezpieczenia przed zbyt częstym wypadaniem. Poprawię dodatki i geologa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 25lvl PTE 38 lotów 4x czarna dziura4 x (-) 30% 25x paliwo3x nic2x tryt Ja rozumiem, że mam pecha. W zasadzie od początku. Ale... zaczyna to być irytujące.Rozumiem te (-) 30% ale 4x dziura? @ DownDeusx z kolei twierdzi, że tylko ja tak mam. Na SB tak pisał dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Leon mam tak samo jak Ty, jak na początku fajnie wpadało wszystko, tak teraz codziennie po 3 dziury wyrabiam, wydaje mi się, że znowu jest nagrzebane w tym coś : / dodam że też 25 PTE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja mam 23 PTE i mam okolo 10% czarnych dziur, a mialo byc 4%.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biohazard Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 ja jak neriel na 24 lvl jestem na plusik czarne dziury jakieś 6%, tryt o WIELE fajniej idzie niż na starej ekspedycji (raz dostałem 3380 trytu SZOK ) dodatki ZERO, geolog ZERO kolonowanie i komety nie wiem ile procent ale dosyć równo idą deuter będzie miał ponad 50% i też mi wyskakuje komunikat : Przestawiając urządzenia nasłuchujące załoga przechwyciła tajny kod, niestety pochodził on ze zbyt odległej cywilizacji i nie udało się go odczytać. oczywiście przy 20 kk szperaczy nie mniej a więc wyjaśnione co to dokładnie za komunikat ? bo jakoś nie doczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Wyjaśnione... na dole poprzedniej strony.. był to komunikat obniżający szansę na geologa z 1% do 0,5%Teraz niepotrzebny już, więc zostanie usunięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 A może by zrobić coś takiego jeszcze, że np na ekspedycjach będzie 1 albo 2% szans na zdobycie demontowni 100%, albo demontownia 100% w zamian za tryt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 NOOOOOOOOO PEWNIE!Dajcie jeszcze 1% na dodanie technologi, oczywiście bojowej, ochronnej albo opancerzenia +1 lvl i ten hmm... nie wiem budynki żeby rosły na każdym kolonie i ii ii i palnij się w łeb spieriz, zarzuciłeś pomysłem jak murzyn lassem [w ogóle tego nie powinno być] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Hah ma rację Jakby był choćby 1% to co 2 dni możesz sobie flotę zmieniać.. tak być nie może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biohazard Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 demontownia 100 %, bardzo głupi pomysł gracze by zamiast wysyłać na fs flote to by sobie demontowali i dopiero jak by była potrzebna stawiali od nowa, nie było by co złomować i na kogo polować neriel kiedy będzie nowy sklep w grze? za tydzień? miesiąc? dwa miesiące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagger157 Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 To może zrobić raz w miesiącu, albo raz na 6 miesięcy przez 1 dzień szansę na trafienie demontowni 1%, a na czarną dziurę 10% lub więcej % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 było powiedziane przez deusa coś na temat ograniczenia ilości przykrych niespodzianek, mianowicie czarnych dziur i -30%. co do -30 to bym nawet nie robił z tym nic, zwłaszcza skoro teraz +30 jest. ale z tymi dziurami to troche przesada... rozumiem, peszek, jutro sie odkujesz może i tym podobne komentarze... no ale żeby ma 25 PTE (3% na utrate całości) na 100 ekspedycji wpadało 6 czarnych ??? to lekka przesada jest moim zdaniem.i stąd pytanie czy coś jeszcze będzie robione z tymi setkami czy już nie ?i nie jestem pierwszym któremu tak nadprogramowo wskakują jakieś seteczki gratis... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Goldi nie masz się co martwić.Jak wpadnie nadprogramowo 80 zamiast 64% z surowcami to nikt nie zauważy, a się tak przejmujemy dziurami...Już to sprawdziłem i na przestrzeni dłuższego czasu wszystko się wyrówna. Tryt przez pierwsze dni szedł lekko mówiąc wolno. Myślałem już aby coś z tym zrobić ale nagle jak dowaliło mi tego trytu w następnych dniach to z 6k dziennie średnia skoczyła do 12k!Z surowcami to samo. Były lipne dni w których wątpiłem czy to się zwróci ale robiłem notatki i po tygodniu wyszła średnia dzienna 4 bln paliwa. Jeśli to był tylko mój fuks to już nie moja wina - u mnie wszystko gra i nie widzę powodów by dalej przejmować się dziurami, zyskami czy stratami ani nawet trytem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 było powiedziane przez deusa coś na temat ograniczenia ilości przykrych niespodzianek, mianowicie czarnych dziur i -30%. co do -30 to bym nawet nie robił z tym nic, zwłaszcza skoro teraz +30 jest. ale z tymi dziurami to troche przesada... rozumiem, peszek, jutro sie odkujesz może i tym podobne komentarze... no ale żeby ma 25 PTE (3% na utrate całości) na 100 ekspedycji wpadało 6 czarnych ??? to lekka przesada jest moim zdaniem.i stąd pytanie czy coś jeszcze będzie robione z tymi setkami czy już nie ?i nie jestem pierwszym któremu tak nadprogramowo wskakują jakieś seteczki gratis...Mówiłem na temat ograniczenia przed nową łatką ekspedycji (nowymi wzorami). Obecnie uważam, że ekspedycja jest w 100% poprawna.Z psychologicznego punktu widzenia, częściej zapamiętujemy porażki niż sukcesy, dlatego też może się wydawać, ze co chwilę tracimy, statystyka mówi jednak zupełnie co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manticore Napisano 5 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 jak sprawdzic ile mam trytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 5 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Pod wiadomościami w górnym prawym rogu masz ilość.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 16 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Jako że temat ekspedycji ucichł, to postanowiłem go trochę odkopać i przygotowałem sobie taką analizę. Nie ma w niej trytu, nie ma dodatków (bo są przeliczane na surowiec), nie ma też geologa i komet oraz klonów.Jest to czysta analiza zysków jakie można osiągnąć z ekspedycji. Pierwsze 750kk szperaczy nie są wliczone w koszty. Potraktowałem to jako inwestycję. Nie podliczałem 30% spadków i zysków. Interesowało mnie tylko to, żeby zawsze mieć do dyspozycji 750kk szperaczy. Jak zabrakło, to je budowałem. Wszystkie loty są wobec tego liczone po 150kk szperaczy.Procent na dziurę wyliczyłem wobec tego w sposób następujący. Ilość szperaczy jaką musiałem dobudować, podzieliłem przez 150kk.W najgorszym przypadku, czyli U5 wyszło to 17,5 czarnej dziury na 435 lotów Poniższa tabela przedstawia chyba dość wyraźnie, że na ekspedycje latać warto. http://img97.imageshack.us/img97/8748/ekspiza.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 16 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Przede wszystkim widać różnicę między 25 a 26 PTE, na ekspedycję warto latać, jednak jak widać nie szukajmy w tym drugiego dziennego wydobycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 16 Listopada 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Można osiągnąć dzienne wydobycie jeśli się maniaczy cały dzień ;> Oto moje statystyki z 4 dni, a więc z 220 ekspedycji. http://img820.imageshack.us/img820/2940/statystyki4dni.png Jak widać pierwsze dni były bardzo owocne, jednak dzisiaj.. (dzień się jeszcze nie skończył ) zredukowało mi zyski do naturalnych ^^' Średnio wychodzi 3,5 bln dziennie. Leon, u Ciebie 3,4 bln, wiec chyba jednak nie masz takiego pecha Pierwsze postawione Szperacze zwróciły się z zysków po 4 dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi