Neriel Napisano 15 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 No 10% dziur to niebywały pech.. ja miałem 3 od wprowadzenia i tyle miało być. Trafienie dodatków / geologa jest przewidziane raz na 2-3 dni, więc też nic jeszcze nie trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 15 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 20 PTE = 5%24 PTE = 3% Nie pamiętam jak działa dokładnie wzór, ale jesteś na etapie 5 albo 4 %.Na ekspedycji z reguły się zyskuje (wg. wzoru), czasem na 100 ekspedycji wyjdziemy na minus (na pewno nie duży), ale w kolejnych 100 wyrównamy straty + zdobyty tryt.Oczywiście możemy mieć pecha i ciągle tracić, jednak to mało prawdopodobne. Trzeba wziąć pod uwagę, że ekspedycja jest ryzykowną misją, jest to dodatek do gry a nie jej część, tak samo jak tryt. Ekspedycja nie jest kolejnym dziennym wydobyciem, nie szukajcie tutaj kolejnego, sporego źródła dochodu. Dużego dochodu szukajcie we flotach, jednym z najważniejszych aspektów tej gry, nie będziemy go przyćmiewać innymi opcjami, bo gra straci sens. Widać, że ekspedycja otacza się dużym zainteresowaniem, co za tym idzie dużymi wobec niej oczekiwaniami. Staramy się sprostać oczekiwaniom, zrobiliśmy prawie 6000 ekspedycji z obecnym wzorem i wynik był jasny, zysk było widać gołym okiem. Zamieszam dane z testów na 3968 ekspedycjach (25 poziom tech. eksp). utrata 30% floty: 233 zysk 30% floty: 192 utrata całej floty: 83 surowiec: 2315 dodatki: 41 geolog: 0 tryt: 341 nic: 763 Może dziwić fakt, że geolog zero razy wypadł, szansa jest 1% więc jednak mała (za to 1% dodatki wypadły 41 razy, czyli wzorcowo 1%). Na uniwesrum 2 geolog został już 5 razy wylosowany, więc jest on trafiany, w naszym testach akurat nie wypadł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kufit Napisano 15 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Ja mam 25 PTE i u mnie też czarne dziury stanowią 9-10%. Natomiast nie mam co narzekać, gdyż na ekspedycje latam tylko żeby uzbierać tryt do zadania, a ten po zmianie wzoru trafia mi się dość często i to raczej w większych ilościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 15 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Dokładnie tryt jest tu głównym celem wielu graczy. I dobrze że można go częściej zdobyć. Surowce mozna zdobywać latając na farmy. Jest oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 15 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Co do ilości trytu to wcale nie jest go więcej. Dla poziomów 24-25 PTE jest tyle samo co było, za to wyższe PTE dają niemałą różnicę. Dodatki są już prawidłowo 1% jak widać, ale geolog jakoś niechętnie zabiera się do roboty.. Deus, daj mu podwyżkę na zachętę ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 15 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Pospieszyłem sie troszkę. Na 15 ekspedycji miałem 2 razy tryt dlatego myślałem że coś zwiększyliście ale kolejnych 25 ekspedycji to żenada. 2X dziura 100% 1 raz statki na plus masę niczego i paliwo. Ogólnie więc lipa z trytem. Myślałem że będzie częściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 2/25 to 8%Nie gadaj że mało - było 4-5%Zrobisz PTE na 26 to będzie 12% Ja od wczoraj mam 3 bln paliwa w banku ponad dzienne wydobycie, a też trafiłem 3 dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ale mnie nie chodzi o zysk tylko o tryt który miał być częściej a moim zdaniem jest teraz rzadziej. To że przywozi mi częściej deuter nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem. Ja chcę wykonać zadania bo surowca mam dużo a jak mi zabraknie to za kimś polatam by go zdobyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Na 15 ekspedycji miałem 2 razy tryt Ale mnie nie chodzi o zysk tylko o tryt ......O tym przecież mówięLeci prawidłowo. Ponadto jeśli zrobisz sobie wyższy PTE tryt leci nawet połowę szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycu Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wcześniej to jednego dnia szło uzbierac dodatków na geologa i prowizje a teraz nie ma ani jednego tylko po 5 dziur kazdego dnia Dajcie pomiń do tego zadania z trytem bo mi sie juz odechciewa latać na expy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A 24 PTE jest?U mnie 5 dziur nierealne się wydaje.. wczoraj 3 to aż się przeraziłem.. dzisiaj 0 - wręcz przeciwnie, 2x klony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycu Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A żebys wiedział że jest 24lvlJa jak dostaje klona to i od razu w innym slocie komete to na cholere mi sie to zda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kufit Napisano 16 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja mam 25 PTE i dzisiaj już trafiłem 3 czarne dziury,a wczoraj 4. Natomiast tryt trafia się dość często, więc nie narzekam( w 2 dni uzbierałem ponad 30k) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 No ja przez 2 dni miałem 4 trafienia trytu ale ogólnie w plecy jestem gdyż 5 razy dziura się trafiła. Na 2 dni ani 1 dodatku. Tego mi nie szkoda ale moim zdaniem jest gorzej niż było - jak dla mnie - jeśli o tryt chodzi lub mam wielkiego pecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 16 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Masz po prostu pecha, bo tryt wypada wg. wzoru połowę częściej niż we wcześniejszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 statystyki 100 ekspedycji na u5. niestety wysyłałem różne ilości szperaczy (liczby pomiędzy 21kk-70kk), więc dokładne obliczenia nie są możliwe, ale wyniki procentowe są dobre. deuter: 47%, około 2,8 bln zysku.klonowanie: 5% (78 mln szperaczy sklonowanych)strata 30%: 7% (91 mln szperaczy rozbitych). Po odjęciu liczby sklonowanych, strata wynosi 13 mln szperaczy, to jest 0,227 bln deuteru.czarna dziura: 8%. niestety dokładnie nie wiem ile straciłem, ale straty wynoszą około 1,5 - 2 bln deuteru.dodatki: 1%tryt: 4%geolog: 1%. PTE: 23.czarna dziura wypada dwa razy za często.dodatki, tryt, geolog, klonowanie, kometa wypadają mniej więcej poprawnie.deuter wypada o 10% za mało, ale różnica jest do przyjęcia. jedynie by mi nie pasowały czarne dziury.bilans 100 ekspedycji wynosi mniej więcej + 0,5 bln deuteru + około 7000 trytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Moje dziury poszły w twoją galę Od 2 dni 0 dziur, a co stracę z komety to odzyskam klonując. U mnie średnio wychodzi ~2 bln paliwa dziennie z 24 PTE, a średnia z ostatnich dni 4 bln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 ale 0,5 bln deuteru na 100 ekspedycji, które mi zajęły 5 dni, to chyba jednak nie za duży zysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 5 dni o.oOj więcej wysyłaj.. Chociaż 30 zamiast 20 dziennie i już masz połowę więcej. Faktycznie niewiele ale jak wspomniałem też tak miałem - pierwsze dni niemal na 0, ale ostatnich kilka przyniosło bardzo duże zyski. Oby tylko zaraz nagromadzone dziury do mnie nie powróciły xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 nie wysyłałem więcej, bo większość szperaczy straciłem w 1 dniu i nie bardzo miałem za co odbudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 ale 0,5 bln deuteru na 100 ekspedycji, które mi zajęły 5 dni, to chyba jednak nie za duży zysk. Mały, ale jednak zysk. Na większych poziomach PTE będzie lepiej, wbij 24 poziom i będzie o wiele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolRadom Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Czy minimalna ilość szperek potrzebna do zdobycia trytu to nadal 20kk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 18 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Tak, tak jak napisane w poradniku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak_Potrafi Napisano 19 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ja przy 21 lvl ekspedycji i około 120 misjach , jestem stratny około 10 bln deuteru , więc postanowiłem zrobić 22 lvl ekspedycji , niż ciągle tracić ... Przy tym lvl ekspedycji , 1 dziura conajmniej na 10 wysłanych flot , Pojutrze zrobi się 22 lvl i zobaczę , czy coś się poprawiło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 20 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 nowa ekspedycja, wszystkie loty na 24 PTE, (większość po 20kk szperaczy) właśnie nabiło mi 25 PTE więc umieszczam co miałem: lotów 220tryt 17x wpadło, łącznie 29.785 także prawie 8% podręcznikowe jestdeuter nie liczyłem ile razy dokładnie, tylko sumowałem zyski ale mniej więcej poprawnie %klonowanie 11x więc tutaj 5% jak w morde strzelił dodatki 1x 3 dodatki także tutaj troche % brakuje, ale wynagradza się w następnej pozycji, bo:geolog 3x 7 dni (więc nie mówcie że nie wpada )czarna dziura i 30% nie liczyłem ile razy ale ilości statków które przepadły, aczkolwiek raczej trzymały się % po podliczeniu strat i zysków wyszło że jestem 1.6 kkkk deuteru do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi