harunia33 Napisano 3 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 To widocznie musi być jakiś "błąd" w kodzie lub po prostu jest ustawione umyślnie, że często trafiają się utraty floty czy czarne dziury zawsze jakieś ryzyko musi być jeśli lecisz w nieznane i nie wiesz co Cię spotka, ale też musi być granica... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 3 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 tak jak napisalem, najlepiej by bylo zmniec czesciowa utrate floty. moze z 30% na 20%? bo te ekspedycje dalej sensu nie maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harunia33 Napisano 3 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Może 30% być utraty spoko ale prawdopodobieństwo zmniejszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 3 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Dobrze by było jakby zyski były pewne, a utratę floty poprzez nieupilnowanie jej lub złapanie na falandze można podciągnąć pod te całe ryzyko..Prawdą jest, że latając po 20kk można zarobić sporo, bo dodatków leci nadal dużo, a utraty floty nie stanowią problemu. Najchętniej zostawiłbym geologa, zmienił na taki sam % dodatki lub je usunął, usunął utraty floty i ograniczył zyski. Wtedy wiemy po co lecimy, a jedyne zmartwienie to nie zostawić floty o 7 rano na pewną śmierć Deus twierdzi, że ryzyko musi być, a ja bym się tak spytał, jaki cel ma to ryzyko? Jeśli tak czy siak mamy wyjść na + to może ten + być już pewny.Samo posiadanie floty liczącej 600 kk statków o koszcie dorównującym OW wystarczy by nazwać to aktywną grą - jest za czym polatać, a teraz to tylko po 20kk ślemy i ryzykujemy ich utratę... grzyb wie po co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Neriel gadzino, toś jak to pisał, jak teraz zmieniać będziesz ^^ Ale propozycje masz prawie dobrą, tylko dlaczego chcesz wykluczać zbieranie dodatków? Dzięki temu gracze, którzy nie nawalają sms'ami mogą sobie chociaż tę prowizje z banku zdjąć no i owkors jest zysk.Czarne dziury może i powinny zniknąć, ale utrata 30% floty nadal być powinna, mimo wszystko musi być ten element pogubienia statków, bo ekspedycja miała być kolejną formą zarobku, a jak wiadomo, każda niesie za sobą jakieś konsekwencje. Eko = ktoś Cię sfarmiFlota = Złom i tu wkracza Ekspedycja = 30% floty down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biohazard Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 co do moich doświadczeń to powiem wam że latając po 50kk szperaczy co godzine po JEDNEJ ekspedycji wychodziłem na PLUS zacząłem latać na 4 sloty to zaraz co chwilka minus 30%, albo 3 razy nić i raz dodatek bądz deuter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Wiesz Zbojnik, jeśli już i tak każdego kto polata stać na dodatki to równie dobrze można dać prowizję za surowce zamiast dodatków. Przecież tych dodatków to nie deszcz tyko tsunami leci xD W 1 dzień znajduję dość dodatków by mieć prowizję i geologa na 2 tygodnie. Mówisz też, że musi być element utraty floty, a o tym już pisałem. Flociarze nie śpią.. Ja nie raz i nie pięć straciłem 100-150 kk szperaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Tak Neriel, flociarze nie śpią, ale wystarczy FS i już ta flota jest w 100% bezpieczna, bo mało komu by się chciało polować i zarywać kilka h na 300kk szperaczy. Wysyłasz ekspedycje jak jesteś online, i sprawdzasz co 1h. Flota praktycznie non stop bezpieczna. Bez sensu totalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielDz Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 nie trzeba odrazu wszystkiego zmieniac... teraz fakt faktem wiekszosc z nas wychodzi na minus... no to wystarczylo by zwiekszyc ilosc tego Dexu co te szparki nam przywoza... powiedzmy o 50 lub 60% (mozna mniej...) i bedziecie mieli:straty flot, dodatki, geologa, malo trytu i duuuzo dexu... tak jak mamy teraz... (tylko ze byloby wiecej dexu)na koniec dnia bedzie plus... teraz tez NIBY powienien byc a tu lipa :/ dodatkow z eksp nie kasujcie bo po to latam xdd no po tryt niby tez... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 I wszyscy tak pilnują swoich szperaczy? Powątpiewam Ściągniesz parę moonów i masz ekspedycję na fali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumble Napisano 4 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Ja znam przyczyne tego ze mamy mało tryty z ekspedycji po protu fazi wachu kacper i inni zebrali wszystki tryt który był przewidzainy na miesaic pazdziernik bo we wrzesniu to troche go jeszcze wpadało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 5 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Przecież tych dodatków to nie deszcz tyko tsunami leci xDNeriel to co piszesz to jakieś bzdury i wiesz ze nie pisze tego złośliwie. Kto przesiaduje przy grze 24 godziny? Gdzie czas na życie? To nie lato. Ludzie mają pracę, studia, rodzinę lub dziewczynę/chłopaka. Tak naprawdę od miesiąca staram się puszczać dziennie jakieś 20 - 24 ekspedycje i jak dotąd mam 26.388 trytu. Fakt dodatków dostałem około 100 przez ten czas - ale to żaden deszcz nie mówiąc już o tsunami raczej mżawka i to mała jak wysyłasz dużą flotę - lecz straciłem również bardzo dużo czasu wysyłając te ekspedycje. Latałem większą flotą myśląc że będzie z tego więcej trytu, by zaliczyć zadanie ale miałem tylko wielkie straty. Nie opłaca się wysyłać 150KK tylko nieco ponad 20KK bo jest szansa na tryt a straty małe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 No wybacz kanah, co ja mam Ci poradzić?Dać wielkie % z których pół serwera będzie korzystać zyskując po 100 bln metalu dziannie? Prosta zasada - jak grasz tak masz. To chyba oczywiste, że im więcej czasu i wysiłku włożysz tym więcej otrzymasz... Przemyślę czy nie warto by właśnie zwiększyć trytu w przypadku większych flot ale ilość na raz wysyłanych musi pozostać, bo znajdzie się maniak co 100 dziennie wyśle i co wtedy..? W 2 dni zdobędzie więcej niż inni w tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Chodzi mi oczywiście o proporcjonalność ilości zyskiwanego trytu do ryzyka wysyłania dużej ilości statków - 150.000.000. Wysyłając 20.000.000 masz takie same szanse i mniejsze straty. Powinno być tak ze jak ryzykujesz duże ilości statków to masz większe szanse na zdobycie trytu lub większa jego ilość. I z tym "otrzymywaniem" to nie jest tak różowo jak opisujesz. Chodziło mi jedynie o to iż przesadzasz ze aż tyle tego nam jest dawane. Zamiast tych dodatków wolałbym tryt by wykonać zadanie. Dodatki moge kupić jak już bedą niezbędne. Na prowizję z banku mogę wydac na jednego sms'a i ją mam a na tryt przyjdzie mi długo poczekać. Powiedz mi ile Twoim zdaniem siedząc 12 g/dobę trzeba czasu by zebrać 500.000 trytu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Tak z 4 miesiące. Jako jedno z ostatnich zadań jest to wg mnie zupełnie normalny czas.Chyba się zgodzisz, że nie każdy musi mieć wykonane wszystkie zadania, a osiągnięcie ostatnich powinno być dłuższe niż kliknięcie "Badaj" i można iść spać na 2 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielDz Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 ja sie zgadzam z "kanah"... ryzykujesz o wiele wiecej szparek to powinienes dostac/miec szanse na wiecej trytu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Tak z 4 miesiące. Jako jedno z ostatnich zadań jest to wg mnie zupełnie normalny czas.Chyba się zgodzisz, że nie każdy musi mieć wykonane wszystkie zadania, a osiągnięcie ostatnich powinno być dłuższe niż kliknięcie "Badaj" i można iść spać na 2 tygodnie 10-06 18:13:23 +0200 System Raport Ekspedycji Nowa Radary flot zostały uszkodzene przez nieznane promieniowanie. Załoga próbując je naprawić dostała sygnał ostrzegawczy - nie chciała ujawnić jego treści. Ekspedycja wraca na planetę bez zdobyczy. 10-06 18:12:17 +0200 System Raport Ekspedycji Nowa Radary flot zostały uszkodzene przez nieznane promieniowanie. Załoga próbując je naprawić dostała sygnał ostrzegawczy - nie chciała ujawnić jego treści. Ekspedycja wraca na planetę bez zdobyczy. 10-06 18:12:14 +0200 System Raport Ekspedycji Nowa Radary flot zostały uszkodzene przez nieznane promieniowanie. Załoga próbując je naprawić dostała sygnał ostrzegawczy - nie chciała ujawnić jego treści. Ekspedycja wraca na planetę bez zdobyczy. 10-06 18:12:12 +0200 System Raport Ekspedycji Nowa Radary flot zostały uszkodzene przez nieznane promieniowanie. Załoga próbując je naprawić dostała sygnał ostrzegawczy - nie chciała ujawnić jego treści. Ekspedycja wraca na planetę bez zdobyczy. 10-06 18:11:53 +0200 System Raport Ekspedycji - Załoga lądując na obcej planecie zauważyła dziwny grunt. Robiąc odwiert planeta mało nie eksplodowała - okazało się, że to tajny magazyndeuteru. Podczas pompowania radary zaczęły wykrywać obce obiekty. Ekspedycja uciekła z planety zabierając ze sobą 51.255.000.000 paliwa. 10-05 23:33:16 +0200 System Raport Ekspedycji - Załoga lądując na obcej planecie zauważyła dziwny grunt. Robiąc odwiert planeta mało nie eksplodowała - okazało się, że to tajny magazyndeuteru. Podczas pompowania radary zaczęły wykrywać obce obiekty. Ekspedycja uciekła z planety zabierając ze sobą 51.255.000.000 paliwa. 10-05 23:32:47 +0200 System Raport Ekspedycji - Flota ekspedycji pędząc w kosmosie natrafiła na kometę. 30% floty nie zdołało jej ominąć. Załoga wspólnie postanowiła zakończyć misję.Z 20.100.000 pozostało Ci 14.070.000 szperaczy. 10-05 23:32:24 +0200 System Raport Ekspedycji Załoga lądując na obcej planecie zauważyła dziwny grunt. Robiąc odwiert planeta mało nie eksplodowała - okazało się, że to tajny magazyndeuteru. Podczas pompowania radary zaczęły wykrywać obce obiekty. Ekspedycja uciekła z planety zabierając ze sobą 51.255.000.000 paliwa. 10-05 23:31:58 +0200 System Raport Ekspedycji - Radary flot zostały uszkodzene przez nieznane promieniowanie. Załoga próbując je naprawić dostała sygnał ostrzegawczy - nie chciała ujawnić jego treści. Ekspedycja wraca na planetę bez zdobyczy. 4 miesiące? W/g tego musiałbym siedzieć 48g/dobę i mieć 50 poziom ekspedycji. To ostatnie 9 moich ekspedycji. Możliwe że pech lecz to ma sie nijak do waszych wyliczeń. Jest 9 ponieważ wczoraj miałem 24 poziom ekspedycji a dziś mam 25. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Na test serwer została wgrana aktualizacja ekspedycji, zapraszam do testów.Została kosmetycznie zmieniona funkcja losowania oraz dodana została jedna nowa misja w ekspedycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Jakieś wstępne opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ta.. bank pusty, więc kilka dni musiałbym czekać aby zbudować realistyczną flotę lub wybudować eko, następnie wyklikać budowę floty 1500 razy, bo jest limit 400k statków na raz, a na koniec koszt lotu szperacza w układzie dwukrotnie przekracza pojemność, wiec go nie mam jak wysłać.Czy też może spóźniłem się na testy? PS: A no i ekspedycja trwa godzinę... lipnie.Do tego dziwna sprawa... wysyłając w układzię stati nie mieszczą paliwa i nie można wysłać, ale jak wysłałem do sąsiedniej galaktyki na 20% to pomieściły o.O Na wyższych prędkościach i choćby układ dalej już nie dało rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biohazard Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 proponuje zrobić ekspedycje na totalny plus zero strat ilość zysków będzie zależeć od wysokości lvl i wielkości floty, oczywiście nie wolno przesadzić z wielkością zbieranych rzeczy na ekspedycji jako ryzyko proponuję (ktoś gdzieś o tym wspomniał) aby zablokować ekspedycje wylatującą z księżyca. Wtedy wszystkie ekspedycje będą widoczne na fali i jeśli ktoś zechce mieć dużą ilość zysków postawi dużo szperaczy, ryzykiem dla niego będzie samo pilnowanie ponieważ w każdej chwilki ktoś może mu owe szperacze zniszczyć a raczej nie da się zawrócić ekspedycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 jako ryzyko proponuję (ktoś gdzieś o tym wspomniał) aby zablokować ekspedycje wylatującą z księżyca. Wtedy wszystkie ekspedycje będą widoczne na fali i jeśli ktoś zechce mieć dużą ilość zysków postawi dużo szperaczy, ryzykiem dla niego będzie samo pilnowanie ponieważ w każdej chwilki ktoś może mu owe szperacze zniszczyć a raczej nie da się zawrócić ekspedycji. Biohazard zanim następny taki genialny pomysł zapodasz, to proszę spróbuj najpierw polatać ekspedycję z planety a później nam opisz swoje wrażenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumble Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Deus ja bym sie podzelil moimi sugestiami jak bym byl w stanie na te ekspedycje poleciec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gal Anonim Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No właśnie skąd wziąć surowce na szperacze???;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 co do plusów z ekspedycji to oprócz trytu i dodatków to po całym wrześniu wyszedłem na minus...poleciało łącznie 876 misji na ekspedycje, każda po 150kk szperaczy, wysyłanych z reguły 4x 150kk wygląda to tak że poza szperaczami złapanymi przez graczy na nockach (mój błąd, nie przypilnowałem) straciłem łącznie 4.340.000.000 szperaczy w czarnych dziurach i kometach, co przy zyskach w deuterze daje mi 15kkkk metku w plecy.niewiele, bo niewiele ale łącznie z tymi nieprzypilnowanymi, i w rezultacie zezłomowanymi, wychodzi już 118kkkk metku w plecy, co przy wydobyciu niektórych graczy pewnie robi wrażenie... teraz już "nauczony" wrześniem sle tylko po 20kk+ szperaczy i co prawda plusów dalej nie ma ale przynajmniej straty mniejsze mam. @deusx: jaka jest ta nowa misja w ekspedycjach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi