vantage Napisano 1 Kwietnia Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia (edytowane) No prawda zakładka demontownia powinna wylecieć całkowicie z gry lub zostawić tylko demontaż obrony. Jest bardzo nadużywana i psuje grę. Z urlopami podobnie, powinny być jakieś limity czasowe np. 7 dni po czym samoczynnie ściągane a dłuższe na zgłoszenie. Edytowane 1 Kwietnia przez vantage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blara Napisano 1 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia (edytowane) Hej, wtrącę moje 3 grosze, choć gram niecały tydzień... (grałem tu kilka lat temu, dlatego wróciłem). Na start władowałem parę złociszy, tak żeby się zmotywować do gry. Jak zwykle poszedłem w eco, rozbudowałem 26 planet, czego efektem jest miesięczne wydobycie z wszystkich planet na poziomie połowy dnia farmienia z nieaktywnych kont. Zatem wniosek jest taki, że zmiany poszły w złym kierunku - misje nie mają sensu, wydobycie na własnych planetach nie ma sensu, myślę, że jedyne co mogę teraz robić, to inwestować max surowców w tryt i robić badania. Niestety, mamy 21 wiek, teraz dominują gry z powtarzającymi się nowymi serwerami (bywają i takie, które otwierają nowy server co 3 dni mają już po 1000+), nie da się zmotywować nowych graczy do grania na kilkuletnim serwerze, gdzie karty są już dawno rozdane, każdy nowy gracz chce mieć szansę być "najlepszy". Propozycja - powrót do korzeni, wskrzeszenie wydobycia i zadań, nowe serwery (np. co miesiąc lub 3 miesiące na start) + wielkie czerwone napisy (START NOWEGO SERWERA KIEDYŚ TAM). Nowości typu wydobycie na nieaktywnych kontach x2 powinny być dodawane systematycznie, po np. 3-6 miesiącach od startu serwera, dla podtrzymania jego żywotności (nie na wszystkich na raz). Oczywiście z czasem stare serwery będą umierać, ale z każdym kolejnym ilość graczy będzie wzrastać, konkurencja wzrośnie (zyski co oczywiste również). Tymczasem zgadzam się, że skoro to wydobycie wzrosło już 5 krotnie na nieaktywnych kontach, trzeba iść dalej w tym kierunku (dałeś palec...). Ps. Przykro, że teraz gra nudzi się tak szybko, zwykle jak wracałem po przerwie, to miałem motywację, żeby pograć parę tygodni, miesięcy A już mi się nie chce pisać, miłej lektury Edytowane 1 Kwietnia przez Blara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blara Napisano 1 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia Z ciekawości sprawdziłem ogame: Jak widać, najwięcej graczy online, na najmłodszym serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blara Napisano 1 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia + dla nowych graczy, zwiększyłbym x10 nagrody za zadania, to i tak niewiele a starzy gracze już dawno je wykonali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 1 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia To prawda, że dla nowych graczy nagrody za zadania powinny być x10. I tak dużo z nich wykonałem, więc już po. Na razie mam 23 planet, 67 metal, 62 deut, 36 laby. Napadanie idlerów słabo, bo mało mają. Wydaję mi sie, ze wpadłem w zastój po dwóch tygodniach (ale ja dosyć wolno gram). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vantage Napisano 1 Kwietnia Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia (edytowane) Ja jako gracz który jest na tym uni już kila miesięcy nie mam nic przeciwko aby nowym dać więcej choć te zadania, które są podane w propozycjach napędzały by grę (zadania za budowe floty/obrony itp. INFO W PIERWSZYM POSCIE W TEMACIE. Edytowane 1 Kwietnia przez vantage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel99970 Napisano 2 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Witam. Ja również gram od niedawna na uni One. Tam sytuacja jest jeszcze gorsza. Może na całe uni jest z 15 aktywnych osób. Większość układów w galaktykach jest pusta. Nie ma nawet zabardzo co farmić. Przydała by się jakaś lepsza reklama gry i ciekawe eventy zachęcające do zostania na dłużej. Tylko czy administracja jeszcze chce cokolwiek robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 3 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Witam, Wybaczcie moją nieobecność, ale wcześniej skupiałem się nad czymś innym równolegle (jest to związane z tą grą, ale jeszcze za wcześnie na ujawnianie jakichkolwiek szczegółów). Niestety, miałem od ponad 2 tygodni inny kryzys, o którym nie będę się z wami dzielił (życie prywatne). Poza tym, jestem w tej sprawie sam. Mój miły kolega Leo (pozdrawiam) nie może mnie wesprzeć w sprawach programistycznych, a jedynie administracyjnych. Takie rzeczy, jak grzebanie w kodzie, zajmują sporo czasu. Konstruowanie czegoś, aby działało i nie wywalało błędów, wymaga również sporo czasu, którego także nie mam wiele. Praca (tak, pracuję, i to nie tylko 8 godzin dziennie) i rodzina to podstawa. Miło by było, gdyby ktoś z was zrobił listę wszystkich waszych pomysłów. Zrobimy krótkie głosowanie, co ma jaki priorytet i czy w ogóle się nadaje, a ja punkt po punkcie będę je odrabiał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vantage Napisano 3 Kwietnia Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia (edytowane) To może zróbmy głosowanie nad podanymi pomysłami: Nie będę tego od nowa opisywał. Wszystko już jest wyjaśnione na czym miałoby polegać w tym temacie. 1. Czy wprowadzić nowe ZADANIA z większymi nagrodami? - ZADANIA MIESIĘCZNE (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 2. Czy zwiększyć wydobycie trytu w AERII? x10 (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 3. Czy zwiększyć pojemność magazynów w grze minimum x5? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 4. Czy zwiększyć liczbę szperaczy mogących brać udział w misji Ekspedycje? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 5. Czy powinny pojawiać się BOT FLOTY? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 6. Czy zwiększyć liczbę poziomowania w RESORTACH? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 7. Czy usunąć zakładkę DEMONTOWNIA? Tak Nie 8. Czy usuwać/zdejmować urlop po 14 dniach nieaktywności? Tak Nie 9. Czy pierwszego dnia miesiąca wrzucać większą liczbę surowców na losową planetę na nieaktywne/bot konto? - 5.000.000.000.000 Dexu Tak Nie 10. Czy wprowadzić częstsze rabaty na ASTATY? Tak Nie 11. Czy ustawić pracę vacubulatorów na równy czas 3h? Tak Nie Edytowane 3 Kwietnia przez vantage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LadyDeath Napisano 3 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Godzinę temu, vantage napisał: To może zróbmy głosowanie nad podanymi pomysłami: Nie będę tego od nowa opisywał. Wszystko już jest wyjaśnione na czym miałoby polegać w tym temacie. 1. Czy wprowadzić nowe ZADANIA z większymi nagrodami? - ZADANIA MIESIĘCZNE (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 2. Czy zwiększyć wydobycie trytu w AERII? x10 (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 3. Czy zwiększyć pojemność magazynów w grze minimum x5? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 4. Czy zwiększyć liczbę szperaczy mogących brać udział w misji Ekspedycje? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 5. Czy powinny pojawiać się BOT FLOTY? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 6. Czy zwiększyć liczbę poziomowania w RESORTACH? (patrz post 1 w temacie) Tak Nie 7. Czy usunąć zakładkę DEMONTOWNIA? Tak Nie 8. Czy usuwać/zdejmować urlop po 14 dniach nieaktywności? Tak Nie 9. Czy pierwszego dnia miesiąca wrzucać większą liczbę surowców na losową planetę na nieaktywne/bot konto? - 5.000.000.000.000 Dexu Tak Nie 10. Czy wprowadzić częstsze rabaty na ASTATY? Tak Nie 11. Czy ustawić pracę vacubulatorów na równy czas 3h? Tak Nie Dobra robota ... o takie coś chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob Napisano 7 Kwietnia Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi