deusx Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam ! Zdaje sobie sprawę, że poprzedni harmonogram prac i zmian okazał się małym kłębkiem nerwów i niedomówień.Przepraszam za terminy których nie mogłem dotrzymać. W tamtym okresie wynikło mi kilka kłopotów osobistych, które tak długo musiałem rozwiązywać.Obecnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby przedstawić nowy harmonogram, który liczę ułożycie razem ze mną. Co chcecie, aby zostało zrobione ? Cokolwiek, podawać propozycję swoje, z działu pomysły lub rzeczy, które miały być wcześniej zrealizowane. Ja przedstawiam tutaj wstępny harmonogram: 7.03 - nagrody za aktywność, zapisy do ZWZ8.03 - Poprawa zakładki imperium (zrobione BETA, tylko na u2)9.03 - (wewnętrzne prace, pojawiła się też propozycja speed uni)10.03 - dokończenie prac nad nowym podglądem (m.in. samo odświeżające się floty) (zrobione BETA, tylko na u2)11.03 - nowy support dla użytkowników (po prostu jedno miejsce, w którym załatwimy wszystko łatwo i szybko) reszta dat będzie ustalona po waszych propozycjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAROLWDR Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Był pomysł na aktualizację opisów budynków. Do tego można by dorzucić zamieszczenie dodatkowych informacji w opisach typu jak wyliczać zasięg RMP, pojemności magazynów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Deusx oczekuję zajęcia Twojego stanowiska http://forum.ogam.online/topic/17617-jescze-raz-urlop-vs-badania/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zybi Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Błąd dotyczący sond szpiegowskich i ich ręcznego wysyłania. W dziale błędy o tym pisałem.Liczymy na dodanie jeszcze jakiś pakiecików za tryt.Resort wydobycia do 10 lvl miał być. Oraz była mowa o resorcie spalinowym czy coś w tym stylu.Zaplanować jakiś dzień farmera.Jeszcze kwestia zabierania dexu przez ut, dt i mt przy misji napadajZWZ na tych samych zasadach będzie czy coś innego w sensie liczba surowców do budowy floty czy coś. Edytowane 6 Marca 2014 przez Zybi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkPassenger Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Popieram MrWhite zdecydowanie można by również pomyśleć nad dodaniem 30% skrócenia czasu badań oraz skrócenia o 20 dni, dużo graczy zaznaczyło tą opcję w ankiecie Dzień farmera też bardzo dobry pomysł Edytowane 6 Marca 2014 przez DarkPassenger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 1. Lepsza widoczność symulatora tworzenia księżyca oraz dodana opcja szukania ilości LM dla wpisanej wielkości.2. Dodanie daty ukończenia badania w "Badaniach", aktualnie jest tylko na planecie na której się załączyło badanie - nie można by tego przerzucić na podgląd tam, gdzie jest obecnie informacja o rodzaju aktualnego badania?3. Naprawienie opcji "zamień floty miejscami" w symulatorze, która USUWA to co było wpisane, a wpisuje to co aktulnie znajduje się na planecie.4. Sortowanie planet w zakładce floty przy wybieraniu celu. Planety posortowane wg miejsca (galaktyk, układów i pól) lub wg nazwy po lewej stronie a moony tych planet po prawej.5. Przycisk MAX dla Szperaczy w zakładce floty albo modyfikowany przez gracza albo z ustawioną wartością 150.000.000 dla posiadanych >150kk lub aktualną ilością dla posiadanych 6. Legendy głoszą, że miała być jakaś poprawka wyglądu Imperium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zybi Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Zakładka imperium może=> jedno pole sumujące ilość wszystkich kopalni razem, teleporterów itp. przydatna do rekordów opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pydys Napisano 6 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 To i ja coś przypomnę/zaproponuję1. sumowanie surowców w historii lotów , tak samo jak przy dniu farmnienia http://forum.ogam.online/topic/16947-historia-lot%C3%B3w-sumowanie-surowc%C3%B3w/ 2. nawigowanie po galaktyce strzałeczkami z klawiatury ( wciąż oczekujemy na odpowiedz czy da się to zrobić )http://forum.ogam.online/topic/16847-ma%C5%82a-modyfikacja-nawigacji-po-galaktyce/ 3. błąd przy wyburzaniuhttp://forum.ogam.online/topic/17074-b%C5%82%C4%85d-przy-kolejce-wyburzania/wyburzanie ciągle kosztuje tyle co budowa następnego poiomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Resort od wczoraj można badań do 10 poziomu (surowce), na sobotę zostanie zrobiona zakładka imperium.Co do poprawy opisów, aby się nimi zająć muszę one być gotowe. Na maila dostałem niedawno wszystkie nowe, super opisy. Co z tego, jak był to plagiat.Jeżeli ktoś ma ochotę się tym zająć to proszę, nagroda za poświęcony na to czas jest gwarantowana. Czekam na więcej propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wydaje mi się, że czas badania resortu nie uległ zmianie, a powinien być x3 chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Wydaje mi się, że czas badania resortu nie uległ zmianie, a powinien być x3 chyba. Czas poprawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Po włączeniu resortu mam kilka tysięcy godzin do zakończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 no grubo z tym czasem ..209244:20:10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Po włączeniu resortu mam kilka tysięcy godzin do zakończenia. Błąd naprawiony. Jeżeli komuś poprawić czas to niech napisze na maila ogamtest@gmail.com podając nick i uni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Deusx a może podałbyś ile będzie trwało badanie 6,7,8,9 i 10 lvl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Podawałem już wzór w temacie dot. resortów. Tu już nie o tym mowa...86,4 godzin na 6 poziomie, każdy kolejny 14,4 godzin więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Czasy są już na pewno poprawne. Ponad 80 godzin na pierwszym poziomie to poprawny czas, nie trzeba nic poprawiać.Nagrody za aktywność zostały zrobione: 1 dzień - rozpoczęcie aktywności3 dni - 3.000.000.000 każdego surowca7 dni - 7.000.000.000 każdego surowca10 dni - 1.000.000.000.000 deuteru30 dni - 3.000.000.000.000 każdego surowca + geolog+ 14 dni Rozpoczęcie aktywności jest natychmiast, zostanie dorobiony w najbliższym czasie podgląd aktywności wg. skryptu.Natomiast jeżeli chodzi o ZWZ, zgubiłem pliki z poprzedniej wersji, a zapisy przez maila są problematyczne, dajcie czas do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pydys Napisano 7 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 o jaką aktywność chodzi ? Prosił bym o wyjaśnienie , albo odesłanie do jakiegoś tematu gdzie jest to opisane bo chociaż staram się być na forum na bieżąco to jakoś nie kojarzę DarkPassenger dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 7 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Jeżeli będziesz się codziennie logował (maksymalny odstęp 24 godziny) to za 3 dni otrzymasz nagrodę, za 4 kolejne (7 dni) ponownie większą i tak aż do 30 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pydys Napisano 8 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 nice , to dla stałych bywalców forum raczej nie problem bedzie dobić do 30 dni , a geolog zawsze się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 8 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Te nagrody za aktywność są średnio atrakcyjne - w przypadku starszych uniwersów to jest kilkanaście sekund wydobycia, jedynie ten geolog ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 8 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) doczytałem juz Edytowane 8 Marca 2014 przez MrWhite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 8 Marca 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 a po 30 dniach co? przerwe na 25 godzin i jedziemy od nowa?:>Geolog fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 8 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 a po 30 dniach co? przerwe na 25 godzin i jedziemy od nowa?:>Geolog fajny pomysł Po 30 dniach od nowa licznik leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 8 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Mam pytanie, wziąłem się za "poprawę" imperium, tylko nie bardzo wiem co mam tam zrobić poza ew. sumą wszystkiego na końcu. Co byście chcieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi