spieriz Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 ktoś jeszcze pisał coś na temat, aby zrobić taką ankietę w grze.może faktycznie by taką zrobić? (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Zrobimy niebawem taką ankietę zapoznawczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matimax Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 spieriz, 41% jest za stara, czyli 59% procent jest za szybkoscia wolniejsza niz stara mnie tam predkosc odpowiada, latac sie lata tak samo tylko z takim plusem, ze obronca moze jakos zareagowac i panowie, lot 1minutowy z lotki nie mowcie ze to duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość I_Will_Never_Forget Napisano 8 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Mi tam tez predkosc odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Pomyślałem sobie nad jeszcze jedną opcją, tylko że wprowadziłaby ona trochę więcej zamieszania. Może by zmienić wartości prędkości tylko niektórych jednostek? Np. te najszybsze (ow i pancki) zwolnić, a resztę zostawić tak jak było? Moja propozycja jest taka.Na początku zrobić ankietę w grze z trzema opcjami:1) spowolnienie prędkości wszystkich jednostek we flocie2) stara prędkość (jak na wcześniejszych uni)3) zmienić prędkość tylko niektórych jednostek. Wybierzemy opcję, która ma największą ilość głosów.Jeśli opcja 1), to później zrobi się drugą ankietę o ile spowolnić;Jeśli opcja 2), przywrócimy starą prędkośćJeśli opcja 3), wybierzemy które jednostki spowolnić o okreslony procent (np. 50%). Co myślicie o takim czymś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzisLG Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 to by nie było głupie..a na pewno lepsze niż opcja która mamy teraz....pod warunkiem ,ze nie wygra opcja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viher Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Osobiście prędkości głównej floty są na u7 jak dla mnie ok, bo jako obrońca mam czas żeby zareagować. Niemniej jednak, irytują mnie pewne typy jednostek:a) recyklery - im możnaby przywrócić prędkość z porpzednich uniwersów - dużo roboty nie będzie, a ułatwi zbieranie złomub) sondy - ciężko mi się przestawić na opóźnianie, gdy sonda leci mi 8 galaktyk przez 10sekund! gdyby przywrócić jej prędkości z innych uni byłoby to dla mnie fajne rozwiązaniec) (opcjonalnie) fleet slov czysto kosmetycznie, dziwnie mi wyglada fleet slov lecący 8 minut na moona ale to taka dodatkowa tylko drobnostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 @up właśnie o to mi chodziło. tylko jeszcze niszczyciele bym też dał normalne, bo mi teraz przez 40 układów lecą 4 minuty, co jest po prostu bezsensowne, bo zanim one dolecą to każdy ucieknie czy się podstawi. Nie mówiąc o atakach na 100 układów. bo 40 to jeszcze jest w miarę blisko. Dodatkowo opcja lotki przy obecnej prędkości również jest niepotrzebna, bo sam kolonizator poleci tam z 8 minut, flota na lotkę 3-4 minuty, na gracza kolejną minutę, co łącznie daje nam aż 13 minut od czasu wyszpiegowania, a raczej żaden aktywny gracz nie będzie przez 13 minut stał bezczynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielDz Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 mi sie predkosc na u7 podoba...choc zgodze sie z tym co juz ktos pisal, moznaby zwiekszyc predkosc sond, recyklerow, niszczycieli i statkow kolonizacyjnych tak jak na innych uni (x100), co do reszty statkow najlepiej zostawic jak jest (x50). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Troche to bez sensu, wtedy trzeba korygowac cala gre, niszczki maja byc wolniejsze, tak jak aurory i GŚ... Gdybyśmy podniesli predkosc niszczarek/GŚ/Auror to kazdy te statki budować będzie. Są mocne kosztem wolnej predkosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 tu się fazik nie zgodzę, niszczarki są mocne jedynie na pancerniki, tak to OW je wypierają całkowicie.GŚ nadają się tylko na moony i bunkry.Aurory? To jest coś dziwnego dla mnie, moim zdaniem nieopłacalne, jedynie duże ilości coś potrafią zrobić. Nadają się tylko na remisowanie dzięki dużej powłoce, ewentualnie bunkry na kilka razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Aurory? To jest coś dziwnego dla mnie, moim zdaniem nieopłacalne, jedynie duże ilości coś potrafią zrobić. Nadają się tylko na remisowanie dzięki dużej powłoce, ewentualnie bunkry na kilka razy. Doprawdy? To zrób sobie symulację Aurory vs Niszczyciele oraz cokolwiek innego zamiast Auror vs Niszczyciele powiedzmy 1kkk niszczarek a potem daj znać ile wydałeś na te Aurory oraz inne stateczki aby straty po twojej stronie wynosiły 0%. Zapewniam cię że w takim starciu Aurory są niezastąpione i w dodatku o wiele tańsze. (techy ustaw dla obu stron takie same) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 robiłem już takie wyliczenia nie jeden raz, kolego. weź pod uwagę jeszcze złom i to, że w aurorach jest mnóstwo deuteru, który na złom niestety nie idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 dla mnie OW to dziadostwo tak czy siak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 OW najlepszym statkiem tej gry. dobra, odchodzimy od tematu. poproszę szefa o wypowiedź na temat mojej propozycji ankiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 jak dla mnie powinno byc ograniczenie po prostu lotu w układzie . żeby każdy miał możliwość ucieczki, czyli lot nie moze byc krótszy niż minutę i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Zależy, bo OW przeciwko flocie z panckami to muchy... Jestem ZA ankietą, ale bez zwiększania szybkości kolonizatorów (niesprawiedliwość wobec graczy którzy już pokolonizowali wszystko) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuzi Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Przecież niszczyciele są droższe w deuter niż aurory. Powiedzmy, że wam wierzę, że zwróciliście na to uwagę. Jakie wnioski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Comes Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) ale marudzicie, byla dyskusja przed otwarciem Unitu to wszyscy pisali " tak moze byc" itp. a teraz znowu niezadowoleni... zmienni bardziej niz kobieta w ciazy Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Maki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 9 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 robiłem już takie wyliczenia nie jeden raz, kolego. weź pod uwagę jeszcze złom i to, że w aurorach jest mnóstwo deuteru, który na złom niestety nie idzie._____________________________________________________________________________ Bujasz w obłokach chyba przyjacielu Na zniszczenie 1.000.000.000 Niszczycieli bez strat przy techach 30/30/30 dla obu stron potrzeba; Krążownik - 40.000.000.000 - 420.000.000.000.000 DeuteruOkręt wojenny - 10.000.000.000 - 187.500.000.000.000 DeuteruNiszczyciel - 4.000.000.000 - 220.000.000.000.000 DeuteruGwiazda Śmierci - 50.000.000 - 212.500.000.000.000 DeuteruAurora - 250.000.000 - 150.000.000.000.000 Deuteru A deuter o którym wspomniałeś nie ma tu nic do rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 to jak z tą ankietą? (: @up:oczywiście, że deuter ma bardzo wiele do rzeczy.i takie pytanie, po co niszczyć bez strat? takie walki są baaardzo rzadko.odnośnie deuteru: rzeczywisty zysk się mierzy włączając w to zbiórkę złomu, a deuter na złom przeciez nie idze.Polecam:http://img525.imageshack.us/img525/1736/tabelawalk2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 13 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 to jak z tą ankietą? (: @up:oczywiście, że deuter ma bardzo wiele do rzeczy.i takie pytanie, po co niszczyć bez strat? takie walki są baaardzo rzadko.odnośnie deuteru: rzeczywisty zysk się mierzy włączając w to zbiórkę złomu, a deuter na złom przeciez nie idze.Polecam:http://img525.imageshack.us/img525/1736/tabelawalk2.jpg Mylisz dwa różne pojęcia, ja piszę o rzeczywistej sile rażenia statków i ich realnym koszcie zakupu w przeliczeniu na deutera Ty z uporem maniaka wciąż o tym samym czyli deuter nie idzie w debris.Przeczytaj moje posty ze zrozumieniem jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzisLG Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 To jak będzie z tą prędkością?? bo naprawdę odechciewa się grac!!ankieta mówi jasno pół minuty w układzie dla OW obecna prędkość na każdym uniwersum.....Chcemy "starego" oGama!!! StoProCent dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winiu Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 42% głosów jest za starą prędkością ogam. Oddawać nam prędkość ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 też jestem za przywróceniem prędkości jaka jest na innych uni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi