Gość Braus Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A ja mam pytanie odnośnie zadania 463 pola.Trochę może nie w temacie, bo wątek jest o błędach więc sorry. A więc gram sobie na wszystkich Unii i zazwyczaj kolonizuję tylko powyżej 400. Bywa, że na u3 latam po 40 slotów kolonizatorami. Ale nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek trafił na +463.Trafiłem dwa razy 462.Szczerze mówiąc, jest to chyba najbardziej demotywujące zadanie ze wszystkich dotychczasowych.Moje pytanie jest następujące:Czy mógłbyś Deusx napisać jaki jest % szansy na trafienie +463 i jaka jest możliwa max. ilość pól? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 467 jest maksymalna. Mogę zmienić na 462 ew. bo widzę, że nikt do tej pory nie trafił większej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Będzie możliwość postawienia 22 kolona, będzie można na nim próbować, zapewniam, że jest sporo osób, którzy mają planety i powyżej 463. 467 jest maksymalna. Mogę zmienić na 462 ew. bo widzę, że nikt do tej pory nie trafił większej ej no. Albo rybki albo trąbka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A co z pozostałymi uni? Na U5 jest jeszcze sporo wolnych miejsc pod kolonizacje z dużą ilością pól, jednakże na np. U4 jest ich niewiele. Planety w układzie oznaczane jako 14 w ~99% są zajęte m.in. przez idlerów którzy praktycznie nie idzie sfarmić gdyż mają zbyt małe magazyny bądź wydobycie więc wykonanie na takich uni tego zadania jest praktycznie niewykonalne. Proponuję albo zrobić czyszczenie uni lub zmniejszyć ilość wymaganych pól w zadaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMSI Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Deusx to zmniejsz chociaż te pola do równych 460 i już bo normalnie masakra nie trafiłem jeszcze takiej żeby miała 460 chociaż hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Będzie zmniejszenie do 462. 460 szybko idzie trafić, jak wyżej kanah pisał, wystarczy 100 prób. Za to zadanie jest spora nagroda, trzeba się pomęczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Jak najbardziej można się pomęczyć bo o to chodzi z zadaniami z tym że nie mogę wykonać tego zadania, gdyż mam maksymalną ilość planet a na każdej poziom kopalni 68/60/64. Więc co mam zrobić? Wykasować jakąś planetę gdzie nagroda będzie 1/10 tego co w nią wsadziłem? To raczej nie jest logiczne i opłacalne dla mnie. DOWN: I to jest rozwiązanie Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Ok, zapomniałem o starszych w tym wypadku. Będzie możliwość pominięcia tego zadania i będzie zmniejszenie do 462 pól. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 No, a co z tą planetą za poprzednie zadanie ? Wtedy nikt nie musi tego pomijać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMSI Napisano 25 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Deusx normalnie negocjować nie umiesz ehyhyh no dobra nic innego mi nie pozostaje jak zgodzić sie na te 462 pola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Dodatkowej planety nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirai Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A będzie można ominąć to zadanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Już można je pominąć, wprowadziłem zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltan Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 rozumiem że jeśli już posiadam taką planetę to nie muszę kasować i szukać tylko samo mi zaliczy jak do tego zadania dojdę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-NightGhoust- Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 powinno - tak jak wszystko inne zaliczało co było zrobione przed wprowadzeniem zadań [kopalnie, badania] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 rozumiem że jeśli już posiadam taką planetę to nie muszę kasować i szukać tylko samo mi zaliczy jak do tego zadania dojdę?Jeżeli już posiadasz taką planetę to zadanie zostanie zaliczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marshall Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A beda jakies dodatkowe zadania ??bo po pominieciu planety z 463 polami sa nanity na 28 lvla potem niestety koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Oczywiście, czekam na propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marshall Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 a jest jakis temat na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Dałem całą listę propozycji... 2 strona tego tematu na dole..Mógłbyś pomyśleć, że większość już dałeś ale to błąd. Dałeś niszczenie 300 moonów, co jest dość powolne i wszyscy na uni tracą przez to moony. Ja proponuję dać niszczenie moonów na zasadzie zniszczenia moona o wymaganej wielkości, a np. 100 moonów zrobić swoich z tym, że nie tak jak jest - zadanie 1,2,3,4...25 i nagle zrób 300 moonów. Niech to będzie stopniowo 1, 10, 25, 50, 100, 250, 1000 - od razu mamy więcej zadań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Co z tego, że dałeś całą listę propozycji bezsensownych zadań ? Zrób moony 1,2,3,4,5Wygraj walki 1,2,3,4,5Tak to każdy może, stworzone przeze mnie zadania mają inne zastosowanie, nie można sobie wybierać jakie chcę aktualnie zrobić i nie będzie można. Ost. zadania:zniszcz 300 moonów462 minimalna planetananity 28 Czekam na konkretne propozycję dalszych zadań, bo twoje posty neriel: - w początkowych zadaniach skolonizować 21 planet (jest zadania, aby skolonizować jedną planetę, po co więcej w zadaniu ? Gracz wie jak się kolonizuje i będzie miał tyle planet, ile mu się podoba.)- uzyskać dostęp do wszystkich statków (lub inaczej zapełnić na zielono całą zakładkę technologii ) (jest już, zadania "na tym etapie powinieneś mieć gs i aurora)- zniszczyć moony co najmniej [3.500, 5.000, 7.000, 8.000, 9000, 9500] (można zastosować, jednak wolę stawić na ilość, do opinii graczy)- zdobyć [1, 10, 50, 200, 500, 1000] moonów (zdobyć ?)- wykonać atak kwalifikujący się do ST (można zastosować, wymyśl konkretny procent po prostu, bo progi się zmieniają)- zdobyć łącznie [1.000, 10.000, 50.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000] jednostek trytu (to tak na przyszłość) ()- zamiast robić nieopłacalne kopalnie - uzyskać określone dzienne wydobycie z wszystkich planet (najlepiej w przeliczeniu na 1 surowiec) (konkret jakiś może dasz i po jakim zdaniu jaka suma?)- ostatnie po trochu żartem - przeczytać regulamin i wykonać quiz na jego temat dostępny raz dziennie...^^ (uważam za całkowicie zbędne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 27 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 A dalej już nie doczytałeś..? 5 zadań - mało? Tyle sam zaakceptowałeś (o ile " () " oznacza brak sprzeciwu) - zniszczyć moony co najmniej [3.500, 5.000, 7.000, 8.000, 9000, 9500] (można zastosować, jednak wolę stawić na ilość, do opinii graczy)- wykonać atak kwalifikujący się do ST (można zastosować, wymyśl konkretny procent po prostu, bo progi się zmieniają) - właśnie dlatego, że progi się zmieniają trzeba by zmieniać te progi. Stałe nie mają sensu ale jeśli chcesz.. - 200.000.000% oraz/lub 500.000.000%- zdobyć łącznie [1.000, 10.000, 50.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000] jednostek trytu (to tak na przyszłość) ()- zamiast robić nieopłacalne kopalnie - uzyskać określone dzienne wydobycie z wszystkich planet (najlepiej w przeliczeniu na 1 surowiec 1 bln metalu, 5 bln, 15 bln, 25 bln)- to czego nie doczytałeś tj. uzyskanie rang poprzez zdobycie określonej liczby % sumowanych z wygranych walk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marshall Napisano 27 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Zrobienie ST najwyzej co to moze byc po jakims zadaniu z flotabyło zrobienie obrony na 180kkk pkt to czemu niemoze byz floty za 180kkk pktPrzynajmniej by było potemna co latac gra by sie odmuliła Moze tez byc rozwiniecie kopalni na koloniachbyły techy na 25 lvl to i moga byc napedy potem znowu techy ale tym razem wszystkie na 27-28 lvlmsbn na 18 lvl np mysle ze tutaj mozna sporo pokombinowac Edit//albo znalezc 4 osoby chetne do acsa No i przydało by sie tez zadanie ze zrobieniem moonowbo jak wszyscy dojda do zadania ze zdjecie 300 moonow to ich z czasem zabraknie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 27 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 było zrobienie obrony na 180kkk pkt to czemu niemoze byz floty za 180kkk pktBo takie zadanie się robi, i natychmiast demontuje flotę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marshall Napisano 27 Czerwca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 moze i sie demontuje flote ale wtedy tracisz 30% surowcow wiec moze niewszyscy beda chcieli zdemontowac ta flote Moga tez byc potem jakies zadania zwiazane z ta flota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi