Kicha Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Trzecia faza1. sandrusia1 (U2)2. Neriel (U2)3. Y2K (U2)4. Catalyst (U2)5. Paciorkowiec (U4)6. slodas9 (U4)7. mana26 (U2) Jak widać gracze z U2 zdominowali konkurencję. Jestem pod wrażeniem .Ocalali dowódcy U3 z drugiej fazy ugięli się pod naporem sił nieprzyjaciela w fazie trzeciej. Na polu bitwy zostały tylko dwie dusze z U4, które zrządzeniem losu będą się zwalczać w fazie czwartej. Zaczyna robić się ciekawie.Odpadł tutaj również ostatni z grających SGO, nieładnie . We wtorek kolejne starcie.Zapraszamy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-marcel- Napisano 4 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Kicha ciężko będzie dobrać w pary tą siódemke może wylosujecie kogoś z przegranych z 1 rudy , za podsunięcie tego cudownego pomysłu proponuję swoją skromną kandydaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 4 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Rozwiązanie jest już obcykane ze starych konkursów.. zobacz sobie jak to wyglądało Mało tego - teraz 7, a potem zostaną znowu 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajec1982 Napisano 4 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Moim skromnym zdaniem za dużo tu zależy od losowania. Zawodnik atakujący jako pierwszy jest na uprzywilejowanej pozycji. Powinno być jak w piłce. Mecz i rewanż, suma strat, ten co ma większe odpada. To by uczyniło zawody sprawiedliwymi. PS: Jakby co to nie mam żalu że odpadłem w 2 rundzie. Pisze to bo zaraz się podniesie lament 10-cio latków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirKnurg Napisano 4 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Cała ta zabawa to w sumie taki "totolotek" tyle że zawarcie zakładu nic nie kosztuje.Czynników losowych jest mnóstwo bo każdy statek zwalcza jeden ale dostaje buty od drugiego i wszystko zależy na jakie floty trafisz. OW pokonasz gwiazdy i aurory ale nie masz szans z panckami. Co do kolejności agresor-obrońca to chyba aż tak wielkiego wpływu to nie ma (o ile ma jakikolwiek) bo jednostki strzelają równocześnie i równocześnie są odejmowane punkty życia w każdej rundzie. W pierwszej rundzie obie floty strzelają z pełną mocą, nie jest tak że pierwszy strzał agresora wyrżnie mi 1/3 floty i zadaję mu tylko 66% obrażeń w tej samej rundzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sith Grom Napisano 4 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 tak wyszło , wygrał lepszy skład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 6 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Starcie flot z: 06-04-2011 19:18:27. Runda 1 : Agresor OGam 1 ([0:0:0])Lekki mysliwiec 395.000.000 Okret wojenny 355.000.000 Pancernik 50.000.000 Obrońca OGam 2 ([0:0:1])Lekki mysliwiec 299.999.990 Okret wojenny 328.800.134 Pancernik 81.411.705 Bitwa zakończyła się remisem. Floty wracają na swoje planety!. Agresor stracił 21.599.976.180.000 jednostek.Obrońca stracił 14.664.517.520.000 jednostek.Na tych współrzędnych znajduje się teraz 15.553.191.546.000 Metal i 5.865.135.510.000 Kryształ. Prawdopodobieństwo powstania księżyca: 214.183.270% To jest symulacja z symulatora ogam w grze. Może Kicha wytłumaczysz mi jak mogłem przegrać z Sithem? Oczywiście Sith atakuje jak było w harmonogramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Skąd Ty masz takie dane o jego flocie ? Wartość tej floty nie przekracza nawet 9,5 bln deu, więc nie dopuściłbym jej do turnieju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChRoScIk Napisano 6 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 No wlasnie ja jestem ciekaw jaka flote mial Ruby i kto atakowal ... Czy przypadkiem Kicha sie nie pomylil tak jak w Twoim przypadku Kanah No coz Kicha to tylko Czlowiek ... Poczekam do konca turnieju i zobacze jak to bylo ... Chyba, ze Kicha podasz mi na PW flote Rubego i sobie policze w symulatorze ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y2K Napisano 6 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 banalne weź sobie w symulator wpisz jeszcze raz dane i wykonaj parę symulacji zobaczysz że raz wygrywasz a raz jest totalnie odwrotnie, tak on działa , akurat miałeś pecha, ten konkurs polega tylko na szczęściu- proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 6 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Skąd Ty masz takie dane o jego flocie ? Wartość tej floty nie przekracza nawet 9,5 bln deu, więc nie dopuściłbym jej do turnieju.Taką podał mi sam Sith Ta wiadomość w moich PW tu na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Nikomu nie podaje żadnych flot. Jak napisałem wyżej - kanah przeprowadza symulację z flotą, której nawet nie ma w turnieju. Czy tutaj jest moja pomyłka ? Wynik Twojej walki z Sithem wygląda tak:Agresor straciĹ 20.393.654.715.000 jednostek.ObroĹca straciĹ 21.045.132.525.000 jednostek. Reszty danych nie ujawniam, proszę poczekać do końca turnieju. Dotyczy to również jakichś spekulacji na temat oszustów z mojej strony . @UP: A Ty jej nawet nie przeliczyłeś, tylko od razu poleciałeś na forum. Nie jest to jego flota bynajmniej nie ta, którą podał mnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 6 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 To Sith podał mi takie info. Więc zrobiłem symulacje i wyszło jak wyszło jak widziałeś. Nie mam floty wyssanej z palca. To już nie rozumiem gracz nawet nie wie jaką flotę wystawił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Napiszę ponownie - to nie jest jego flota. Chyba nie będziesz tutaj robił burdy o to, że Cię Sith okłamał ? Nie wpadłeś na pomysł, że po prostu Cię zrobił w balona ? Rozwodzenie się nad tym dlaczego wysłał Ci taką flotę powinieneś przeprowadzić z samym Sithem, a nie tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 6 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Słuchaj nie miałem powodów mu nie wierzyć więc napisałem. Pomyłka ludzka rzecz więc nie wiem czemu się unosisz? Ja tylko chciałem wyjaśnienia które mi dałeś i wystarczy. Widocznie sobie Sith poleciał ze mną lub się pomylił. No trudno poczekam do końca by poznać jego flotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wyniki czwartej fazy konkursu.Kolejny raz przepraszam za opóźnienie. Wynikło ono z przyczyn czysto technicznych Czwarta faza1. Neriel (U2)2. Catalyst (U2)3. slodas9 (U4) Kolejne symulacje przewiduję w piątek. Nie powiem jednak, czy będzie to od razu finał ogólny, czy może rozstrzygnięcie między poszczególnymi Uni, zobaczycie sami . W kwestii owego rozrzutu - problem tkwi tylko w przypadku kilka typów statków (z tego co zauważyłem). Są takie statki, przy których symulacja zawsze daje taki sam wynik. Jest jednak kilka takich, których SD działają różnie i wyniki też są zdecydowanie rozrzucone. Żeby temu zapobiec postanowiłem robić kilka symulacji. Wygląda to tak: - robię symulacje o 5 wygranych walk. Wtedy osądzam zwycięzcę i przenoszę go dalej. Jeżeli walka jest naprawdę zacięta (a było kilka takich) to tych symulacji jest więcej, aż uzyskam przewagę jednej ze stron. Wiem, że to nie niweluje losowości, ale jednak zmniejsza skutecznie przypadek, w którym ktoś wygrał flotą, która miała szansa wygrać raz na milion . @UP: Wybacz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Miał być finał finałów, ale ten jednak zostawimy sobie na później Finał U3Miejsce 1. RubyMiejsce 2. Dymek Miejsce 3. alekswin Gratulujemy !Jako nagrodę otrzymujecie 30 zł w przeliczeniu na dodatki. Po odbiór zapraszam po zakończeniu konkursu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 8 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 A więc Ruby znowu wygrał mimo, że nie sam finał to jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Oto wyniki kolejnego etapu konkursu. Finał U2Miejsce 1. i 2.: Neriel i Catalyst*Miejsce 3. mana26 Gorąco gratuluję .Odbiór nagród po zakończeniu konkursu. *nie otrzymują nagrody dodatkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojest Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Kiedy będzie finałowa walka ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEROS Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Neriel do BOJU !!!!!!! Trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Myślę, że zrobię jeszcze finał U4, a dopiero potem finał finałów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojest Napisano 11 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 OK Bo się nie mogę doczekać rapków jestem ciekawy dlaczego odpadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Dzisiaj udało się przeprowadzić wszystko bez większych problemów . Oto finałowa trójka U4:1. miejsce: slodas9 (U4)*2. miejsce: paciorkowiec (U4)3. miejsce: SithGrom (U4) Serdecznie gratuluję *nie otrzymuje nagrody dodatkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sith Grom Napisano 12 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 super, bardzo się ciesze że doszedłem tak daleko w wśród tak wielu dobrych graczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi