Neriel Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Można zrobić jak na ogame - od osiągnięcia "x" punktów koniec ochrony gracza, bez znaczenia czy tydzień czy rok to zajmie. Dość dużo punktów, żeby zapoznać się z grą. A Topka zamiast solówą kosić słabych mogłaby zakładać gildie i uczyć jak się gra np. podczas wojen. Wystarczy kilku graczy, którzy by przyjęli chociaż po 10 osób. (oczywiście połowa pewnie odpadnie, ale zawsze będą nowi ) Flota za dodatki też mogłaby być z pewnymi ograniczeniami.Konkretnie mam na myśli jednorazowy zakup (lub 3 tak jak w badaniach) floty farmingowej - niewielka ilość flotki na start gry, żeby od razu móc farmić, zamiast 3 dni męczyć eko i się nudzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uper Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Neriel o to właśnie chodzi w tej grze ... pomęczyć się troche z eko, a później latać, a nie wy na łatwizne chcecie iść. Na u4 przed dodatkami było po 230 osób online dobrze to pamiętam. Jak wprowadzono dodatki to zerknij ilu jest - 100/115. Czekam na u5 i trzymam cię deusx za słowo - nie będzie tam surki za kase (ani floty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 na uni 4 tez miało nie być , ale teraz jest , ale cóż z czegoś trzeba żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 na uni 4 tez miało nie być , ale teraz jest , ale cóż z czegoś trzeba żyć Nikt nie mówił, że nie miało być. Pisało, że prawdopodobnie nie będzie, ale fundusz na to nie pozwolił i trzeba było je wprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uper Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Czyli na u5 jak fundusz na to nie pozwoli to też wprowadzisz surowce za kase ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 13 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Czyli na u5 jak fundusz na to nie pozwoli to też wprowadzisz surowce za kase ? Na razie na nic nie brakuje, możemy sobie pozwalać nawet na średnie kampanie reklamowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 15 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Fajnie że będzie nowe uni.Może ekipa ogam stworzy nam jakieś nowe statki na duże wymagania technologiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 15 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Można ale chyba nie potrzeba.. Źle jest teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galaxi Napisano 16 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 jest spoko, ale przydał by się statek który niszczy GŚ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 16 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 GŚ jest już dość osłabiona, a jej ważną cechą jest to, że nie ma na nią SD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobek1 Napisano 26 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Kiedy powatanie nowe uni ? "5" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 26 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Bardzo ciężko przeczytać kilka pierwszych postów?Uniwersum 5 planujemy troszke szybciej niz rok odstepu miedzy uniwersum 4.Moze styczen' date=' jednak obecnie zadnego terminu niemozna podac [/quote'] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras32 Napisano 27 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 A ja mam taką propozycje... gram na uni 3 i faktycznie mało tu się dzieje, graczy aktywnych jest może ze 100-200... Nie możnaby zamiast scalać uni przenieść jak to mówisz ręcznie tych graczy na uni 2 albo na odwrót? Albo chociaż umożliwić tym co chcą przeniesienie... Ja od dawna zastanawiałem się że fajniej by mi było na u2 ale nie chce mi się zaczynać od początku... Poprostu chętnych przenosiłoby się ręcznie, na kordy zbliżona w miarę możliwości do obecnych i już, albo wręcz dawało się możliwość graczom przeniesienia swoich planet na wybrane przez nich kordy? CO sądzicie? Bo jeśli wielu z was myśli tak jak ja to myślę że jest to wykonalne. Pozdrawiam Piotras32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 27 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Wcześniej była o tym mowa, jest to praktycznie niewykonalne. Ręczne scalenie uniwersum zajęło by z dwa lata ciągłej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChRoScIk Napisano 29 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 No to ci co chca sie przeniesc niech to zglosza i sie ich przeniesie (a jest taka mozliwosc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkas97 Napisano 30 Listopada 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Na serio można się przenieść pomiędzy uni? Jak tak to ja jestem chętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 1 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 @UPNie mogłeś przeczytać jeszcze 1 postu wyżej? jest to praktycznie niewykonalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 18 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 To jak bedzie z tym uniwersum nawiazujac do bratniego tematu i wypowiedzi szanownej adminki NightGhoust, ze mozna zrobic uniwersum na okreslony czas itd? Jezeli takowy mialby powstac to raty podobne co sa na u4, czas dzialania 2miesiace... Nagroda kilka dodatkow na reszte uni i specjalna range na forum. Byloby tez fajnie aby w sklepie mozna bylo tylko raz na tydzien zakupic pakiet surowcow bo inaczej to wtedy bez sensu. Zamiast tego proponuje oficerow. Gra bedzie uczciwsza. #downMyslalem aby nastapilo to przed feriami xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruio Napisano 18 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Powiem tak - poczekajcie jeszcze chwilkę na kolejne uniwersum. Nie mozna otwierać kolejnych nie mając pewności, iż wszystko bedzie "grało" w 100%. Aktualnie zmieniamy skrypt kolejki, surowce(wydobycie), planujemy kolejne powazne zmiany w systemie gry więc chyba lepiej je przetestowac i odrazu wprowadzić na nowe uniwersum, niz później zmieniać setki razy bo coś poszło nie tak jak trzeba - przykładem tego aktualna kolejka która mnie już sporo nauczyła Wg. mnie nowe uniwersum powinno być otwarte w okresie wakacyjnym(może trochę przed). Jest to wystarczający okres czasu na kampanie reklamową, poprawki i dodanie nowych funkcjonalności do gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Dokładnie, uniwersum 4 również czekało na spore zmiany w systemie. Zamin wystartuje uniwersum 5 pozbędziemy się błędów znikających surowców, poprawimy powstawanie księżycy oraz naprawimy skrypt kolejki. Dodamy również zadania, aby gra od początku była ciekawsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilek Napisano 20 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Cieszcie się tym co jest bo i te 4 uni nam zabiorą hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=Lukasz=- Napisano 20 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Zastanawia mnie, dlaczego na serwerach jest taki duży EXP.Lepsza zabawa jest na mniejszym EXP'ie.Jeżeli kolejne uni będzie miało mniej EXP'a, to sam zagram + rozreklamuję Wam stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 21 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 EXP?Czyli "experience" - doświadczenie? Duże doświadczenie jest na serwerach? o.O Zapewne chodzi o prędkość wydobycia surowców..Czemu niby lepiej jak jest mniej? Jakieś argumenty może, bo ot tak sobie stwierdziłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinrad Napisano 21 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Nowe uni błędów się na pewno nie ustrzeże - im szybciej ty, lepiej - przynajmniej na początku będzie fajna zabawa, zanim pierwszych trzech obrośnie w flotę której nie jest w stanie rozbić 50 niżej stojących w statystykach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=Lukasz=- Napisano 22 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 EXP?Czyli "experience" - doświadczenie? Duże doświadczenie jest na serwerach? o.O Zapewne chodzi o prędkość wydobycia surowców..Czemu niby lepiej jak jest mniej? Jakieś argumenty może, bo ot tak sobie stwierdziłeś Ojoj, co ja napisałem.Tak, o to mi chodziło. :-) Nie da się podać sensownych argumentów.Jedni wolą zdobywać wszystko szybko i bezboleśnie, a inni wolą trochę się pomęczyć, aby coś zdobyć.Co złego było by w uruchomieniu Uni z ciut mniejszymi rate'ami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi