vantage Napisano 13 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 13 Marca 2024 (edytowane) To jeden z tych temat贸w kt贸re wracaj膮 jak bumerang 聽Czyli potrzeba surowc贸w... Universum Privo 聽 Pro艣ba skierowana do administracji gry. Czy mo偶na zwi臋kszy膰 wydobycie trytu przez vacubulatory x 10?? i ekspedycje x 3? Lub zmieni膰 kurs wymiany w handlarzu Lub zwi臋kszy膰 ilo艣膰 szperaczy w ekspedycji. Druga pro艣ba dla tych co nie chc膮 kupowa膰 vacubulator贸w b膮d藕 mie膰 je w mniejszej ilo艣ci, to zwi臋kszenie i w艂膮czenie wydobycia na nieaktywnych kontach - jest tego multum i wszystko puste. Uni jest rozwini臋te, nie ma co farmi膰 - dos艂owanie.聽 Zapotrzebowanie na surowce uros艂o i ca艂y czas ro艣nie (dro偶sze budynki, utrzymanie floty itd.) Z kolei pozyskiwanie surowc贸w jest ju偶 skrajnie niskie. 聽 Mo偶e warto doda膰 taki zapis w regulaminie 偶e raz do roku uni jest podkr臋cane o 25%. Pomaga艂by to s艂abszym graczom podgoni膰 mocniejszych graczy i gra ca艂y czas by si臋 'kr臋ci艂a'. 聽 聽 AKUALIZACJA: 01:04:2024r. 22:00 聽 聽 TO TYLKO PROPOZYCJE DO OM脫WIENIA, PROSZ臉 O WSP脫LNE OM脫WIENIE 聽 Propozycja 1. ZADANIA MIESI臉CZNE: Zadania z utrzymaniem floty - solidnie nagradzane na pewno zach臋c膮 do budowy statk贸w. A to motor nap臋dowy dla gry. 聽 FLOTA: 1.聽 250.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 5.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 2.聽 350.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 15.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 3.聽 450.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 25.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 4.聽 550.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 50.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 5.聽 2.000.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 100.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 6.聽 5.000.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 200.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 7.聽 8.000.000.000.000.000 Zbuduj flot臋 o warto艣ci 500.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 聽 OBRONA: 1.聽 15.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 3.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 2.聽 25.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 5.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 3.聽 35.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 7.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 4.聽 55.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 10.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 5.聽 150.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 20.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 6.聽 250.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 100.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 7.聽 550.000.000.000.000 Zbuduj obron臋 o warto艣ci 200.000.000.000.000 punkt贸w i utrzymaj j膮 przez 2 tygodnie. 聽 聽 Propozycja 2. Aeria/Tryt - Pozwalaj膮cy szybciej si臋 dorobi膰 doceni膮 gracze nowi oraz chc膮cy podgoni膰/odrobi膰 straty po z艂omie 1. Ustawienie czasu pracy vacubulatora na 3h po czym samoczynnie si臋 wy艂膮cza 2. Zwi臋kszenie wydobycia trytu x 10 - 15 z vacubulatora - du偶e floty potrzebuj膮 du偶o dexu na FS, dodatkowo dalszy by艂by mo偶liwy rozw贸j technologii na wy偶sze poziomy. 聽 Propozycja 3. Idlaki - To doceni ka偶dy 聽(mo偶na wykorzysta膰 obecne konta) jest ich sporo, uk艂on dla Ekonom贸w 1. Administrator zwi臋kszy艂 wydobycie x5 2. Zwi臋kszenie pojemno艣ci magazyn贸w x5 lub no limit 聽 Propozycja 4. Wi臋cej szperaczy - Te偶 ka偶dy doceni a poza tym wymusi dla os贸b chc膮cych go zbiera膰 budow臋 wi臋kszej ilo艣ci (co wi膮偶e si臋 z ich bronieniem), by膰 mo偶e przez budow臋 obrony lub w razie 'W' - floty 1. Zwi臋kszy膰 ich ilo艣膰 w ekspedycji do 150.000.000.000 聽 Propozycja 5. Bot Floty - pomys艂 te偶 spoko, mo偶e by si臋 jakie艣 ACSy zacz臋艂y 聽 Nie wiem jak to od strony technicznej wygl膮da ale jakby by艂y jakie艣 losowe technologie albo r贸偶ne floty (raz pancerniki innym razem bombowce, g艣) to by艂o by spoko 1.聽 x 3 dziennie ukazuj臋 si臋 flota warta 2.000.000.000.000 pkt flot 2. x 2 dziennie 15.000.000.000.000 pkt flot 3. x 1 w tygodniu 200.000.000.000.000 pkt flot 4. x 1 w miesi膮cu 1.000.000.000.000.000 pkt flot聽 聽 Propozycja 6. Resorty: 1. Mo偶liwo艣膰 osi膮gania kolejnych poziom贸w,聽(mo偶e te偶 skr贸cenie czasu ich 'badania') tak aby mo偶na by艂o te 70lvl wyci膮ga膰 w kr贸tszym czasie ni偶 rok Edytowane 1 Kwietnia 2024 przez vantage Cytuj
Leonardo_da_Vinci Napisano 13 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 13 Marca 2024 Administracja si臋 pochyli nad problemem.... uzbrajamy si臋 w cierpliwo艣膰 Cytuj
kiros Napisano 13 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 13 Marca 2024 Moge na poczatek zwiekszyc idlakow, ale czy to tak naprawde cos da? niczego to na dobra sprawe nie zmieni moim zdaniem bo za 4 tygodnie bedzie to kilka/kilkadziesiat procent znowu tyle warte to co teraz jest, a kiedys jest jakis limit ktorego nie przekroczymy 聽 Pozdrawiam Cytuj
sienna11 Napisano 13 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 13 Marca 2024 (edytowane) Co艣 da, kiedy艣 by艂y eventy floty itp, nie mamy nawet Jak necro zez艂omowa膰 , pojemnosc magazyn贸w jak by idler贸w by艂a np nie ograniczon a nie 偶e wiekszosc ma 400 400 400 mln na planetach to by du偶o da艂o bo jak gra nas kilku i ka偶dy bd gale ca艂a skanowa艂 to bd miec np 1.2 1.2 1.2 mld to du偶a ro偶nica, kolejna sprawa 偶e event jakis na flote albo na surowce by艂by przydatny , bo jednak nas pare os贸b gra, i ja moge np zainwestowa膰 w astraty je艣li takie co艣 powstanie , niedo艣膰 偶e my bedziemy mieli rozrywke ze idlaki cos dostana z floty i wgl zwiekszy sie im pojemno艣膰 magazynowania np bedzie nie ograniczona to dla nas Mega duzo bo wtedy bedzie op艂aca艂o sie skanowa膰 kazdego bez wyj膮tku, ja zawsze pisze mas艂o ma艣lane ale to ja, kolejna sprawa takie eventy jak straty oraz tryt co ostatnio by艂 super s膮 , ale co艣 z flotka by sie sprzyda艂o npspadajace znieba GS ,:) to nie musz膮 by膰 miliardy miliard贸w statk贸w b膮d偶 surowcow , przynajmniej wtedy mo偶e to zacheci wiekszosc do zbudowania floty ? 聽 plus za Astraty mozemy miec tak jak na dawny 9i 21 teraz jest 60-60-60w surowcach , czestrsze eventy tak jak teraz np tryt5* i 2* deuut聽 + 10 razy wiecej atrat贸w , itp to sa good ale i tak ja proponuje zwiekszyc idlaka te magazyny np dac nieogranczone wiec cos zawsze ich pusci聽 Edytowane 13 Marca 2024 przez sienna11 Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 Jak dla mnie nie ma sensu zwi臋kszanie czegokolwiek, zawsze b臋dzie ma艂o i zawsze b臋dzie si臋 chcia艂o wi臋cej. Aktualnie graczy gra oko艂o 15 na ka偶dym uni z czego 10 to ekowcy a reszta to jakie艣 floty, to 偶e magazyny czy cokolwiek zostanie zwi臋kszone nie spowoduje 偶e nagle ludzie zbuduj膮 floty.Kto艣 kto inwestuje we flot臋 na uni gdzie nie ma flot nie mo偶e mie膰 pretensji 偶e nie am co z艂omowa膰 wszystko wida膰 w statystykach. Jak kto艣 chce 艂atw膮 surke inwestuje w aeri臋 za 100szt to jakie艣 60 BLD w miesi膮c my艣l臋 偶e to wystarczaj膮ce. Nie mo偶na te偶 da膰 wszystkiego ka偶demu nowemu graczowi bo inni graj膮 tu po 10/15 lat i troch臋 im zaj臋艂o osi膮gni臋cie tego co maj膮 wi臋c jest to nie fair, 聽 PS farm na ka偶dej uni jest tysia膰e wystarczy przeleciec 1-11 galaktyk i wida膰 zysk du偶y ale nie ka偶demu si臋 chce Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Wiecznysen, no nie do ko艅ca.sie z Tob膮 zgodz臋. Floty nie s膮 budowane bo jest du偶a dysproporcja. Wiem bo rozmawia艂em z.wieloma graczami i ka偶dy wskazuje ten sam problem. Kto gra eko niech gra - nic mi do tego. To 偶e inni podgonia wzgl臋dem mnie z flotami to mi kompletnie nie przeszkadza wr臋cz b臋d臋 si臋 cieszy艂 jak kto艣 postawi floty o podobnej lub wi臋kszej warto艣ci. (Nie jestem maniakiem i nawet nie chce by膰 w top 10)* Mo偶e w ko艅cu zacznie si臋 klimat 'podobny' jak na nowym uni gdzie mamy podobne szans臋 i nie trzeba farmic rok czy dwa 偶eby kogo艣 dogoni膰. Ludzie z eko nie s膮 zagro偶eni bo i tak co dzie艅 wp艂acaj膮 do banku. Wi臋c zyskaj膮 nowi a im trzeba jako艣 pom贸c. 聽 Zgadza si臋 偶e po czasie znowu osi膮gniemy lepsze lvl wszystkiego no ale dzi臋ki takimemu sukcesywnemu podbijaniu uniwersum zyska kilka 偶y膰 a nie jedno... Z czasem i tak si臋 wszystko gdzie艣 ko艅czy, normalna spraw膮 馃檪 聽 Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) 8 godzin temu, wiecznysen napisa艂: PS farm na ka偶dej uni jest tysia膰e wystarczy przeleciec 1-11 galaktyk i wida膰 zysk du偶y ale nie ka偶demu si臋 chce Stan na dzie艅 14.03.24 - 0,25bld... Wiem co napisa艂em. Propozycja by dodatkowo wesprze膰 si臋 tymi 100szt. Vacubulatorow i mie膰 z tego ,60bld dexu to wystarczy kilka lat regularnie je kupowa膰, w艂膮cza膰, farmic i mo偶e zbli偶ysz si臋 flot膮 to samej g贸ry 馃檪. Kolega chyba nie wie o jakich dysproporcjach tu rozmawiamy 馃檪 Tak偶e wydobycie trytu wypada艂oby podkr臋ci膰. To 偶e kto艣 si臋 kto艣 oddali艂 si臋 od pozosta艂ych bo gra tu kilka lat i co艣 uzbiera艂, to znaczy 偶e ju偶 mu nic nigdy ma nie zagra偶a膰 a taki stan rzeczy ma si臋 utrzymywa膰 przez kolejne lata? ...bez sensu. To gra typu online i dobrze jest jak gracze graj膮 online. [Powinno dochodzi膰 do interakcji- obecnie konta typowo eko s膮 porzucane... W zesz艂ym tygodniu tylko 2...] Fakt gracz eko zadowoli艂by si臋 trybem offline a zak艂adka stocznia mog艂aby nie istnie膰. 聽 聽 聽 Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 Z tego co wiem Necro zrobi艂 przelew wi臋c je偶eli chcesz go dogoni膰 zr贸b to samo. Wydaje mi si臋 偶e wiem du偶o a nawet za du偶o na dodatek mam topowe konta na ka偶dej uni ale nie gram;) 聽z tego co widz臋 jest 250 kont (Bot) na privo na dodatek teraz s膮 na (iI) wiec co 24h surowce si臋 im odnawiaj膮 i ka偶dy z tych kont ma po kilka planet tak samo rozwini臋tych, na planetach stoi oko艂o 400mld wszystkiego.聽 聽 Ogam od dawna polega na tym kto wi臋kszy przelew zrobi i ta osoba b臋dzie zawsze nie do dogonienia.聽 Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) No i co 偶e zrobi艂. Chcia艂 to, ok. Jego sprawa. Temat dotyczy rozwoju uniwersum - wyt艂umacze pro艣ciej. Koszty wszystkiego poszybiwa艂y w g贸r臋. Aby ludzie od eko mieli co robi膰 pasowa艂oby stopniowo podkr臋ca膰 uni aby mogli stawia膰 kolejne lvl - obecnie dochodz膮 do 艣ciany. Druga sprawa to umo偶liwienie graczowi z top 50 szybsze zbli偶enie sie flotowi to graczy z top 10. Chodzi by wyci膮gn膮膰 z tej gry jej 'wartosc/esencje' czyli walki RW a nie ciu艂a膰 po cichu. Fajnie by by艂o gdyby jak najwi臋cej graczy mia艂o taka mo偶liwo艣膰, potem i tak nast膮pi selekcja naturalna 馃榿 mo偶e dzia艂 ST by od偶y艂 馃檪 Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 To je偶eli chcesz si臋 bawi膰 flot膮 to nie stawiaj jej a czekaj a偶 ludzie sami postawi膮 i masowo z艂omuj. Nie zgadzam si臋 偶e nie ma mo偶liwo艣ci rozwoju a przyspieszenie uni co sekund臋 zepsuje gr臋. Nikt nie dochodzi do 艣ciany ca艂e top 20 gra aeria masz przyk艂ad dziadka stachu zbieral chyba z pol roku aerie i wydal wszystko i wzr贸s艂 o 500BLD w punktach.聽 Popro艣 Kirosa o nowe Uni 100% fragmentu i z艂omu i pr臋dko艣ci x999 i si臋 bawcie flota, kiedy艣 by艂y tworzone universa dla flociarzy i to by艂o dobre rozwi膮zanie. Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Wiecznysen, ty jaki艣 odklejony jeste艣. Sory. Dziadek Stachu nie farmii, 偶yje z wydobycia - dla niego nic si臋 nie zmieni, jak nie farmi艂 tak farmi艂 nie b臋dzie, jak nie atakow艂 tak atakowa膰 nie b臋dzie, wi臋c? Ale argument wymysli艂e艣... "Chcesz si臋 bawi膰 flota."..[inni te偶]. A o co niby w tej grze chodzi? Na t臋 chwil臋 nikt floty nie postawi - by艂o wyja艣nione. Rozumiem 偶e patrzysz na wszystko z punktu widzenia gracza w wysokim top i boj膮cym si臋 偶e kto艣 dojdzie do tego co ty. Nie, ca艂e top 20 nie gra aeri膮. Rozumiem, 偶e Tobie zmiana by艂aby nie na r臋k臋. A ja jestem w tym samym miejscu co Ty, tylko nie my艣l臋 egoistycznie. Wol臋 偶eby gra dawa艂a fun minimum 50 graczom ni偶 dw贸m-trzem no bo oni ju偶 zacz臋li gra膰 w tamtym stuleciu... I nikt ju偶 im nic nie mo偶e zrobi膰. Nie chodzi o przy艣pieszanienuni co sekund臋. W pierwszym po艣cie zamisci艂em propozycj臋 ,kt贸ra nap臋dza艂a by gr臋 sama. Nawet jak kto艣 wyda艂by kas臋 to jego przewaga nie by艂aby wieczna. Specjalnie dla Ciebie pogrubi臋 czcionk臋. Ps. Jak chcesz dyskusje podj膮膰, to nie spekulacje a realne argumenty poprosz臋. 聽 Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 Realny argument, gra 15 os贸b nie wi臋cej i do starej gry przegl膮darkowej nie 艣cigniesz nowych ludzi. Chcesz mie膰 50/100 os贸b to zwyk艂y ogame.聽 Cytuj
Sienna111 Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Przepraszam bardzo co tu wgl wieczny piszesz ? Je艣li masz konto to podaj nick , nie ma problemu bacznie b臋d臋 ci臋 codziennie zlomowal , , po co ty si臋 wracasz jak wgl ciebie tu nie ma ? A dziadek stachu nie wyda艂 astratow tylko zbiera艂 surowce przez p贸艂 roku bez wydawania. Jakie konta bot贸w maj膮 tyle surowc贸w ? Bo jak narazie wi臋kszo艣膰 planet i ma. 400.000.000 i wi臋cej nie ro艣nie ,bez podania nicku z gry , nie wypowiadaj si臋 prosz臋 ja ciebie okej ? Pozdrawiam sienna 11, i my tu gadamy z kirosem nie z tb , i b臋d臋 wnioskowa艂 偶e robisz oftopa bo nie nale偶ysz do naszego uni , r贸wnie偶 mam konta w top 5 na innym uni ale wypowiadam si臋 do tego bo tu gram, i s臋k w tym jest 偶e opr贸cz 4 os贸b nie gra nikt inny . I nie chce mi si臋 w pracy z telefonu tu pisa膰 i dyskutowa膰, je艣li podasz nick kt贸ry teraz aktualnie na privo jest i jest on nie i to masz prawo zabrania g艂osu a jak nie to czytaj ze zrozumieniem i nie rozwalaj膮 nam naszego tematu ok ? Edytowane 14 Marca 2024 przez Sienna111 Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) 18 minut temu, wiecznysen napisa艂: Realny argument, gra 15 os贸b nie wi臋cej i do starej gry przegl膮darkowej nie 艣cigniesz nowych ludzi. Chcesz mie膰 50/100 os贸b to zwyk艂y ogame.聽 No nic nie robi膮c nie 艣ciagniemy nowych i ma艂o tego nie zatrzymamy obecnych. 聽 Gra nastawiona jest na gratyfikacje za post臋py i aby to hula艂o, to takowe musz膮 by膰. Stoj膮c w miejscu nigdzie nie dojdziemy. Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 Kim Ty jeste艣 偶eby mi 聽mowi膰 co mog臋 co nie id藕 si臋 lecz. Znasz lepiej necro a nie wiesz ze zrobil przelew hahaha to znasz go tylko z nazwy.聽 Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, wiecznysen napisa艂: Kim Ty jeste艣 偶eby mi 聽mowi膰 co mog臋 co nie id藕 si臋 lecz. Znasz lepiej necro a nie wiesz ze zrobil przelew hahaha to znasz go tylko z nazwy.聽 Nie rozmawiajmy o Necro. Temat tego nie dotyczy. Zrobi艂, nie zrobi艂. Nie nasza sprawa. W sumie to chyba ka偶dy z wypowiadaj膮cych si臋 tu takowy zrobi艂 tylko za inna kwot臋. No i czy to pow贸d do nagla艣niania tego? Wiecznysen, nie ukrywam 偶e widz臋 szans臋 dla innych - niestety w ten spos贸b 'inflacyjny' ale nie widz臋 jakiego艣 m膮drzejszego sposobu na przyci膮gni臋cie nowych w starych uniach/b膮d藕 pozostawienie zez艂omowanych. Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
Sienna111 Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 8 minut temu, wiecznysen napisa艂: Kim Ty jeste艣 偶eby mi 聽mowi膰 co mog臋 co nie id藕 si臋 lecz. Znasz lepiej necro a nie wiesz ze zrobil przelew hahaha to znasz go tylko z nazwy.聽 Wieczny cfany jeste艣 bo nie podasz nicku pod kt贸rym grasz na privo nie ma problemu niech kiros zrobi promocje razy 10 na astraty tylko pytanie by艂o inne i nikt ci si臋 nie kaza艂 wypowiada膰 , bo nie grasz wi臋c twoja wypowied藕 nic tu nie wnosi , a sprawa necro nie dotyczy tego tematu , tylko polepszenia farm Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 13 minut temu, vantage napisa艂: Nie rozmawiajmy o Necro. Temat tego nie dotyczy. Zrobi艂, nie zrobi艂. Nie nasza sprawa. W sumie to chyba ka偶dy z wypowiadaj膮cych si臋 tu takowy zrobi艂 tylko za inna kwot臋. No i czy to pow贸d do nagla艣niania tego? Wiecznysen, nie ukrywam 偶e widz臋 szans臋 dla innych - niestety w ten spos贸b 'inflacyjny' ale nie widz臋 jakiego艣 m膮drzejszego sposobu na przyci膮gni臋cie nowych w starych uniach/b膮d藕 pozostawienie zez艂omowanych. Ch臋tnie popatrz臋 na rozw贸j aczkolwiek widzia艂em ju偶 pr贸by i nigdy nic nie wypali艂o tak wi臋c ch臋tnie b臋d臋 obserwowa艂.聽 聽 @Sienna111聽 wszechwiedz膮cy b臋dzie mi m贸wi艂 czy gram czy nie 聽 聽 Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Spoko.No to obserwuj 馃檪 i zapraszamy na privo, pogramy troch臋. 聽 Wi臋c ju偶 pomijaj膮c ca艂膮 nasz膮 dyskusje. 聽 Postulujemy 馃お o: 聽 -Zwiekszenie wydobycia trytu w aeri (im wi臋cej tym lepiej np. X10) -Zwiekszenie wydobycia trytu przez szperacze lub ilo艣ci wysy艂anych szperaczy lub jedno i drugie. - Zdj臋cie limitu magazynowego z farm + zwi臋kszenie wydobycia. -W艂膮czenie kopalni na nieaktywnych kontach powy偶ej tygodnia (nawet mimo braku energii). - Dodanie do listy zada艅 nowych nagr贸d za utrzymanie floty o warto艣ci XYZ przez 2 tygodnie tyle, 偶e kilka prog贸w i w spos贸b odnawialny np. raz na miesi膮c lub dwa zadanie mo偶na powtarza膰. ***Warto doda膰 informacje w regulaminie o tym 偶e uniwersa raz na jaki艣 czas s膮 podkr臋cane*** 聽 Przy tej zmianie starczy surki dla ka偶dego. Kto艣 kupi vacubulatorow, inny sobie dofarmi i nikt tutaj nie traci. W efekcie szans臋 istotnie si臋 wyr贸wnaj膮. 聽 Zmiany zawsze mo偶na cofna膰 gdyby przynios艂y z艂y skutek - cho膰 spodziewa艂bym si臋 pozytywnych. 聽 聽 聽 Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
Necro321 Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Cze艣膰 moim mili "nic o nas bez nas" widz臋 偶e m贸j nick pojawi艂 si臋 par臋 razy w temacie , jest mi przykro 偶e z ma艂ej litery 馃檨聽no nic wyci膮gniemy konsekwencje , a nie lepiej zrobi膰 50 idlak贸w kt贸rym odnawia si臋 flota co przeliczenie albo raz dziennie o r贸偶nych godzinach ? My艣l臋 偶e to by o偶ywi艂o gr臋 i zmusi艂o co niekt贸rych do budowania flot 馃槆 albo zrobi膰 tak 10 razy dziennie ukazuj臋 si臋 flota warta 1.000.000.000.000 pkt flot raz dziennie 10.000.000.000.000 pkt flot raz w tygodniu 100.000.000.000.000 pkt flot raz w miesi膮cu 1.000.000.000.000.000 pkt flot my艣l臋 偶e to by urozmaici艂o gr臋 i pokaza艂o kto chc臋 gra膰 flot膮 a nie zrobi膰 i zdemontowa膰 bo wtedy to nie op艂acalne 聽 pozdrawiam serdecznie moje robaczki z powa偶aniem Necro Edytowane 14 Marca 2024 przez Necro321 Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Post przeniesiony na koniec tematu. Edytowane 15 Marca 2024 przez vantage Cytuj
Necro321 Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 z Gr膮 w Ogam jest troch臋 jak z waloryzacj膮 emerytur w polsce kto艣 kto pracowa艂 ci臋偶ko nie chorowa艂 ma godn膮 emerytur臋 i wprost proporcjonalny wzrost tak samo jest z gr膮 w ogam nie da si臋 w p贸艂 roku nadrobi膰 10 lat ci膮g艂ych logowa艅 wp艂at do banku ,wysy艂aniu szperaczy ,nie przespanych nocy w celu wyliczenia zawr贸conego stacjonuj itp. itd Cytuj
vantage Napisano 14 Marca 2024 Autor Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 (edytowane) Necro, przecie偶 z tych bonus贸w mo偶e korzysta膰 ka偶dy nowy i stary gracz. Tutaj nikt i tak Ci臋 nie dogoni - i nie taki jest cel. Cel jest taki aby ci z top 50 dogonili w miar臋 szybko tych z top 5? 10? Nie wiem co kto ma w banku... Mowa oczywi艣cie o TOP FLOT, budynki to inny temat gracze eko postawi膮 wy偶sze LVL tak jak lubi膮. Edytowane 14 Marca 2024 przez vantage Cytuj
Necro321 Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 Powiedzmy sobie wprost Gra Ogam to gra wojenna nikt nie m贸wi i nikt nie pami臋ta kto ma jaki budynek i poziom technologii , tylko Kto Jak i Kiedy spakowa艂 kogo w Recki ta gra zawsze nagradza艂a najbardziej aktywnych i pomys艂owych graczy 馃榾 Cytuj
wiecznysen Napisano 14 Marca 2024 Zg艂oszenie Napisano 14 Marca 2024 Najlepszym rozwi膮zaniem jest zwi臋kszenie magazyn贸w chocia偶 na 2/3 BLN surowc贸w idlakom to b臋dzie wystarczaj膮ce patrz膮c na to 偶e jest 250 kont BOT plus chyba maja po 20 planet wi臋c to chore surowce s膮 wtedy. Dodatkowo cz臋strze eventy ze szperaczami i b臋dzie ok Bot floty uwa偶am za kompletny bez sens u20 funkcjonowa艂o tak chyba 1,5 roku i dalej to nie zmieni艂o nic tylko to 偶e finalnie Necro zez艂omowa艂 sobie ka偶dego i ma teraz takie pkt 偶e musia艂by nie gra膰 i nie korzysta膰 z tego 偶eby inni mogli mu zagrozi膰. Oczywi艣cie zawsze wchodzi przelew 偶eby zez艂omowa膰 top i wtedy szef uni si臋 zmienia Pami臋tam nawet 偶e by艂 event gdzie na ka偶dym uni wszyscy dostali 10MLD LM i po 10BLN surowc贸w na ka偶dej planecie po 3dniach nie by艂o nic a dodatkowo nikt flot nie postawi艂.Prawda jest taka 偶e aktywnych flociarzy na ogam jest 4/5 kt贸rzy mo偶e co艣 ogarniaj膮 reszta jest do jednej bramki dostanie z艂oma i sko艅czy gr臋. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.