kiros Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witam,zalozylem ten temat zeby mogliscie sie tutaj wypowiedziec na temat przenoszenia starszych uniwersum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viher Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Kiros: We wniosku podaje się dane kont z u5, u7 i u9 i odpowiada na pytanie, czy mam konto na u8. A jeśli takowe konto mam, gdzie mam dać znać które to konto oraz które z 2 kont chciałbym zachować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 19 Lipca 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Kiros: We wniosku podaje się dane kont z u5, u7 i u9 i odpowiada na pytanie, czy mam konto na u8. A jeśli takowe konto mam, gdzie mam dać znać które to konto oraz które z 2 kont chciałbym zachować?Wypelnij wniosek, o resztę się zgłoszę osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salwator Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 (edytowane) Może śmieszne pytanie , ale gdzie ten wniosek składać , w grze ( w wiadomości do operatora ) , w tym temacie , na maila , czy będzie jakiś wydzielony specjalny temat ?Już doczytałem żeby wpisywać się w tym drugim temacie ! Edytowane 19 Lipca 2020 przez Salwator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paralotniarz Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Witam Mam pytanie odnośnie badań, które są aktualnie prowadzone. Czy zostaną też przeniesione na nowe uni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Wiem, że to w uj pracy ale tak top 100 eko kont można by przenieść na to uni 8, bo żal serce ściska jak się pomyśli ile ludzkiej pracy pójdzie do skasowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krejerzy Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 uniwersum 9nick opatowMatka 1:446:4uni 8 nuie gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remas777 Napisano 19 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Nie bardzo pamiętam zasady przenoszenia kont na inne uniwersa. Jedynie planeta matka zostaje przeniesiona ? Resztę planet trzeba będzie kolonizować i rozbudowywać od podstaw ? Co ze stanem floty/ obrony i surowców w banku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOCZAR Napisano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Na uni 9 sklep działa. Przed chwilą kupiłem pakiet 5 pól do planety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 20 Lipca 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 ale nie możesz kupić Astatow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Jak przenośić to przenosic... idlerów też , nie będzie nam tu nikt nowy farm kosił... i mówie powaznie... jak sa dobre framy z konkretnego top z (iI) to też prosze poprzenosić, bez wahania, żeby farm starczyło dla wszytstkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdravko Napisano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 (edytowane) Podłączam się pod pytanie, w jaki sposób odbędzie się przenoszenie? Będzie przeniesione wszystko razem z planetami, księżycami, bankiem, obroną i flotą? Co z flotą, która znajdzie w locie akurat w momencie przenoszenia? Na przykład na ekspedycji. Edytowane 20 Lipca 2020 przez zdravko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brasilass Napisano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 galaktyk by brakło aby zrobić coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brasilass Napisano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 zdravko tak wszystko będzie przeniesione,bez obaw,tak samo było kiedyś już przy łączeniu,twoje konto pozostanie bez zmian zdravko dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 20 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 starczy miejsca na (iI)dlerów, bo niektóre galaktyki są puste, dodatkowo można by usunąć zbanowanych na zawsze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Podłączam się pod pytanie, w jaki sposób odbędzie się przenoszenie? Będzie przeniesione wszystko razem z planetami, księżycami, bankiem, obroną i flotą? Co z flotą, która znajdzie w locie akurat w momencie przenoszenia? Na przykład na ekspedycji. Tak wszystkie planety i flota będzie przeniesiona, konto zastaniecie na uniwersum 8 z włączonym urlopem i otrzymacie informacje jak będzie gotowe zdravko dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FARMER02 Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Tak wszystkie planety i flota będzie przeniesiona, konto zastaniecie na uniwersum 8 z włączonym urlopem i otrzymacie informacje jak będzie gotowe Tak dla przypomnienia : bada mi się 30 lvl ekspedycji i czy po przeniesieniu konta urlop będzie administracyjny jak to miało miejsce przy łączeniu uni4 z uni5 by niestracić załączonych badań czy też budynków zwłąszcza tych w kolejce czy normalny urlop . Bo to różnie bywa z tym urlopem po przenosinach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 ..czyli tak : jeśli ktoś ma konta na tych uniach i są one nawet w top 20 to przenosząc je na u8 teraz będzie co najmniej w top 3... czy to jest fair dla graczy u8 , że inni będą mieli siłę 3 kont ?? Rozumiem że zachowuje się jedno, ale dostając za pozostałe konta astaty, można zrobić w sekundę większą flotę niż mają aktualni gracze u8...Posprawdzałem kto co ma na innych uniach i już widzę że kto był słaby będzie jeszcze słabszy, a kto był silny będzie jeszcze silniejszy. To nie jest sprawiedliwe że ktoś kto dawał z siebie wszytko by być w topce u8 , będzie się musiał kłamać graczom z kontami w top 20 jeśli maja kilka kont. To jest '' legalne multi '' Winiu i hhsnake0 dodali reakcje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 A takie pytanie, floty które są we fragmentum też zostaną przeniesione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiros Napisano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 A takie pytanie, floty które są we fragmentum też zostaną przeniesione?Nie beda ..czyli tak : jeśli ktoś ma konta na tych uniach i są one nawet w top 20 to przenosząc je na u8 teraz będzie co najmniej w top 3... czy to jest fair dla graczy u8 , że inni będą mieli siłę 3 kont ?? Rozumiem że zachowuje się jedno, ale dostając za pozostałe konta astaty, można zrobić w sekundę większą flotę niż mają aktualni gracze u8... Posprawdzałem kto co ma na innych uniach i już widzę że kto był słaby będzie jeszcze słabszy, a kto był silny będzie jeszcze silniejszy. To nie jest sprawiedliwe że ktoś kto dawał z siebie wszytko by być w topce u8 , będzie się musiał kłamać graczom z kontami w top 20 jeśli maja kilka kont. To jest '' legalne multi ''Mialem je wszystkie zamknac, wraz z U8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg4 Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 A co z Graczami co grają tylko na u8? , nie dość że stare konta wędrują na universe gdzie jak by nie patrząc powinni być zrefundowani adekwatne to poziomu nowych kont na uni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Nie beda Mialem je wszystkie zamknac, wraz z U8 ?Wystarczy wprowadzić tabelę astatów za dane konto... Przykład: u5:Za każde 1kkkk pkt: 75 astatów.Gracz który ma 150kkkk pkt otrzymuje 11.250 astatówu7Za każde 1kkkk pkt: 80 astatówgracz który ma 150kkkk pkt otrzymuje 12.000 astatówu9Za każde 1kkkk pkt: 90 astatówgracz który ma 150kkkk pkt otrzymuje 13.500 astatów W przypadku posiadania tylko 1 konta do przeniesienia, gracz otrzymuje 100% astatów W przypadku posiadania 2 kont otrzymuje 90% za pierwsze konto i 80% za drugie konto W przypadku posiadania 3 kont (u5, u7, u9), gracz otrzymuje:80% astatów najmocniejszego konta70% astatów za konto średnie60% astatów za najsłabsze Zakładamy, że gracz posiada konto na u3,7,9 i punktacja wygląda następująco:85kkkk60kkkk50kkkk I astaty:510033602700 Łącznie: 11.160 astatów Co daje takie rozwiązanie:-Nie powstaną konta giganty-Utrzyma umiarkowaną równowagę w grze-NIE ZABIJE U10 W 1 MIESIĄC...... OPCJA 2: Masz 3 konta i chcesz je przenieść:Dostajesz:za pierwsze konto: 5000 astatówza drugie konto 3000 astatówza trzecie konto 1500 astatów Nie liczy się punktacja i każdy jest traktowany równo.... A płacz że zamykasz uniwersum, to nie powód aby rozdawać astaty i zabijać kolejne uni.....Taka jest kolej rzeczy, że coś kiedyś się musi skończyć...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GREGx Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 11.250 astatów to 10.000.000.000.000.000 w dexie , ''super '' fajnie, i grzeczne powiedzenie rodowitym graczom z u8 ''kij wam w oko ''Tym samym , my tez musimy dostać jakieś bonusy - myślę fair było by 50% rocznego wydobycia, albo + 50 % wartości floty do banku (do wyboru kto co woli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mg4 Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 Snake dobrze prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 21 Lipca 2020 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2020 11.250 astatów to 10.000.000.000.000.000 w dexie , ''super '' fajnie, i grzeczne powiedzenie rodowitym graczom z u8 ''kij wam w oko '' Tym samym , my tez musimy dostać jakieś bonusy - myślę fair było by 50% rocznego wydobycia, albo + 50 % wartości floty do banku (do wyboru kto co woli )Nie chcę się chwalić ale sporo na ogam.online zmian, wprowadzono bo ja je wymyśliłem.W czasach jak byłem administratorem to gra żyła i forum żyło.. a dlaczego?Bo zawsze myślałem o graczach a nie jednostkach.To czego Ty wymagasz od admina, to napchanie własnej sakwy i gnojenie słabszych... Niestety u5, 7, 9 umarły i kirios ma gest, że nie wyłączy ich tak po prostu.... Najważniejsze w łączeniu jest utrzymanie względnej proporcji, tak aby nie stworzyć kont "na sterydach"..... Masz 2 wyjścia: 1) Kirios wyłączy wymarłe uniwersa2) masz możliwość grania na przeniesionym koncie z bonusem, który pozwoli CI grać bez wydania złotówki na podstawowe "ułatwienia" +drobne na postawienie kilku OW więcej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi