EMSI Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Hey Mam pewien pomysł związku z brakiem flot. Może brakuje flot na un iach ponieważ graczom nie chce się spisywać lokalizacji przyszłych wrogów. Powiedzmy sobie szczerze, szukanie koordynatów przez 11 galaktyk i 499 układów jest czasochłonne i męczące. Dlatego wziałem pomysł z innej gry tego typu.A mianowicie: Można byłoby wprowadzić w menu w podglądzie mapa gali która aktywowałaby się wraz z wymianą astatów w sklepie.np.3astaty = 14 dni5 astatów = 30 dni Oczywiście co do samych kosztów i terminów trwania tego dodatku można uzgodnić.Nie mówie że na 100% poprawiłoby toliczbę flot ale możnabyłoby spróbować. Czekam na Wasze odpowiedzi ( darujmy sobie hejtowanie itd.) Pozdrawiam ^^ Cytuj
Alwego Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Podobno zrobienie mapy to 5 minut na galę więc... Cytuj
Winiu Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 na NIE, wtedy będzie spadało jeszcze więcej flot, ludzie nie będą stawiali Cytuj
Misiekk Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Na NIE! Dagger157 Upominam za spam. Proszę uzasadniać swoją odpowiedź. Cytuj
Pocikola Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Na nie, mi zrobienie mapy schodzi trochę czasu i wliczam to w dobra zabawę, nie zrobię mapy - nie mam kordynatów - nie lece bo nie mam na co. Wiec lubie sobie poszukać a nie miec wszystko na tacy a potem pod każdym ST bedzie pisane, a bo kupiłes sobie mapke armagedon... M mnie znalazłeś... Myślisz, że nie znam innych gier tego typu i pewnie nei tylko ja ? i zapewniam Cie ze gram tylko tu, bo reszta jest zjechana... własnie przez takie rozwiązania. Dlatego ich nie chcemy tutaj ! Amen Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Pocikola Cytuj
Sarius Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Zrobienie mapy mi zajmuje 30 minut na jedna gale. A uzywanie programów z tego co wiem jest zabronione. Wiec nie wiem jak można legalnie w 5 minut to zrobic. Cytuj
Pocikola Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Dokładnie Sarius, ale niektórzy mowią że mają w 100 % legalne 'PROGRAMY" do tego, fajnie że ja sie męcze po 40-50 min na gale a inni robia sobie z nas jaja Cytuj
Catalyst Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Zabronione jest używanie programów które grają za nas a mowa zupełnie o czym innym. Cytuj
Pocikola Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Ale to nie gra za ciebie ? Ja robie mape 50 min, z gali a tobie program za ciebie robi 5 min, nie jest to gra za Ciebie ? nawet jak robisz to sam to jest to 10 razy szybciej z tym programem jak ja bez. To ja nigdy nie doszedłem do 5 gali bo wymiekam przy 4.... i tyle, a TY sobie w 50 min robisz cale uniwersum A ja dostaje oczo spląsu po 4 gali i widze co jest przede mną i za mną. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Pocikola Cytuj
Catalyst Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Mapy też nie robi za mnie. Sam siedzę i kopiuje uklady do notatnika. Cytuj
Sarius Napisano 6 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 6 Kwietnia 2014 Ja też kopjuje do notatnika. Ale zajmuje mi to 30minut na gale. A nie 5... Cytuj
MOCZAR Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2014 A ja jestem za - oczywiscie z pewnymi warunkami1. koszt znaczny (za lenistwo płać i wspieraj serwer)2.Czętotliwosć odswieżania takiej mapy mała (raz na 3 dni - 7 dni)3.Dostęp ograniczony czasowoNie każdy chce lub może poswięcać tu dużo czasu na robienie mapki to jak chce niech płaci Mapka w 5 minut - legalnie szybki internettak jak wszystkie 6 slotów expedycji w tej samej sekundzie - widziałem na fali - ale cóż Cytuj
Krisu76 Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2014 Pewnie miał na myśli 5 minut cały sojusz czyli 20 chłopa na raz w tym samym czasie.To jest strasznie męczące ale jest tez pewna zabawa.Ja rozkładam to na kilka dni bo po przejrzeniu 2 galaktyk dostaje juz szału.Jestem za takim pomysłem za astaty w jakiejś rozsądnej cenie. Cytuj
Gość karaluch Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Oficer "Nawigator" Koszt 2 astaty Dzialanie jednorazowe Możliwości: wyszukuje wszystkie koordy planet jednego gracza Oficera oczywiście można użyć wiele razy, za każdym razem zamieniając na ten cel astaty. Tak to działa: kupuje Nawigatora, wpisuje "karaluch" i mam koordy gracza. Jednak, jeżeli po skanach gracz usunie planetę (Np lotkę), to by znaleźć po raz kolejny wszystkie planety, trzeba znów wykupić oficera. Może tak Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez karaluch Cytuj
Viher Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2014 Zdecydowanie na tak. Opcja z mapą brzmi fajnie, pod warunkiem, że byłby na sztywno ustalony czas aktualizacji (np. godz. 8.00 w każdą środę). Opcja z oficerem nawigatorem zdecydowanie na nie - zbyt proste znajdowanie graczy, którzy floty chowaja na lotkach. MOCZAR - zgadzam się Surowce można w dużej ilości wyfarmić grając flotą, ale kto nie ma czasu - może wspomóc grę i kupić surowce za astaty. A jak ktoś chce pograć flotą i nie ma czasu na robienie mapy - dlaczego miałby nie móc kupić jej? Cytuj
Gość karaluch Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 7 Kwietnia 2014 Mapa tak, oficer nie bo widać wtedy lotki. Viher, przecież jak będzie mapa to lotki też widać..... Cytuj
EMSI Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 Mapa tak, oficer nie bo widać wtedy lotki. Viher, przecież jak będzie mapa to lotki też widać.....Karaluch ale przecież co to za problem skasować lotke i znowu postawić gdzieś indziej ? aktualizacje i tak byłyby 1/ kilka dni (do ustalenia) i z pewnością nie byłoby jej tam gdzie przy poprzedniej aktualizacji Cytuj
Faflakos Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 Na tak. Ciekawy pomysł, ale za bardzo ułatwią grę, wiec powinien mieć odpowiedni koszt i będzie ok. Cytuj
MrWhite Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 dajcie spokój z jakimiś automatami co podają koordy, z doświadczenia wiem że mapy nie chce się robić nawet jeśli zajmuje to niecała godzinę, tak jak jest jest dobrze. Program o którym wszyscy się rozpisując a nikt nie chce napisać o co chodzi to schowek wielopoziomowy, znany od dawien dawna i modyfikujący tylko to co daje nam windows, ot co Sarius cala tajemnica zrobienia gali w 5 minut. Wracając do tematu po to zakładamy sojusze i gramy zespołowo aby uzyskać z tego jakieś profity, nie nudzić się, pogadać ze sobą itd., pierwowzór gry dawał nam w pełni takie możliwości, wymiana surowców, wspólne skanowanie, ASC, itd. tutaj większość tego została po prostu zabita (bank, handlarz, wysokie spalanie flot, brak debrisu z obrony), wprowadzając kolejne udogodnienia typu astaty zrobią to za nas gra w sojuszu traci tutaj sens. Obecnie jeśli sojusz jest zgrany to znajdzie lotki w max 10 minut... więc wprowadzenie automatu wiadomo co przyniesie....Co do wysłania expow w 1s (6fal) to, nie jest to możliwe nawet brzy ultra szybkim necie wiec MOCZAR nie opowiadaj bajek bo ludzie wchodzą i czytają takie kocopoły i zadają dziwne pytania. Cytuj
MOCZAR Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Może i dla Ciebie bajki, ale na uni 6 dwa razy po zdjęciu mona graczowi DarkPassenger widziałem takie cudopo moim zapytaniu dostałem info że przy szybkim necie to możliwe - mi się nigdy nie udało następnym razem zrobię zrzut ekranu - wtedy o tym nie pomyslałem. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez MOCZAR Cytuj
Neriel Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Wysłałem 35 tysięcy ekspedycji i ani razu nie udało mi się wysłać 6 w 1s. Taki net chyba można nazwać szybkim.http://www.speedtest.net/my-result/3426138939 Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez Neriel Cytuj
Winiu Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 Ja już szybciej nie umiem http://zapodaj.net/images/ce48f11ae336b.jpg Cytuj
DarkPassenger Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 Co do wysłania expow w 1s (6fal) to, nie jest to możliwe nawet brzy ultra szybkim necie wiec MOCZAR nie opowiadaj bajek bo ludzie wchodzą i czytają takie kocopoły i zadają dziwne pytania. jest to banalnie proste , klikam kilkanascie razy w backspace przed wyslaniem pierwszej fali i da sie to zrobic bez zadnego problemu jak ktos chetny zobaczyc takie czary to prosze o pw na u7 Cytuj
kOtello Napisano 8 Kwietnia 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Kwietnia 2014 Chyba się wtrącę i na pozór napiszę coś co nie jest bezpośrednio związane z wątkiem ale takie pisanie jak czytam powyżej niczego nie wnosi do sprawy. Da się lub nie da się. Ja tak potrafie a inny twierdzi że nie. Sory koledzy ale to żenujące i przypomina przechwałki ile to razy ja mogę w ciągy nocy ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi