spieriz Napisano 26 Sierpnia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2012 przydałoby się jeszcze zadania naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 7 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) BUMP!Co by temat nie poszedł w zapomnienie Co do samych ograniczeń, w obnizaniu temp na planetach, myślę że są one nie potrzebne, sam tryt będzie ograniczeniem przy progresywnym zwiększaniu się ceny, za każde obniżenenie temp, przy każdym levelu To i tak, co by nie było tylko BUMP'a, dam swoją 'kolejną' propozycję: -1 = 2.500 trytu-2 = 5.000-3 = 7.500....-10 = 25.000....-20 - 50.000....-30 - 75.000 itd Czyli, żeby na jednej planecie, obniżyć temperaturę o 10 stopni, należy wydać 137.500 trytu, co na 20 planetach daje 2.750.000 trytu, obniżenie o 20 stopni na 20 planetach, to juz koszt o ile dobrze liczyłem 10.500.000 trytu, więc tak na oko licząc jakiś rok zbierania trytu przy ilości ekspedycji, które zapewnie wykonuje Neriel EDIT" Tak se teraz trochę przeglądnąłem to poprostu wychodzi na to, że moja propozycja wychodzi tak, że jest połową tego co sugeował Deusx Edytowane 7 Września 2012 przez Darth Misiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość -LEON- Napisano 7 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czyli, żeby na jednej planecie, obniżyć temperaturę o 10 stopni, należy wydać 137.500 trytu, co na 20 planetach daje 2.750.000 trytu, obniżenie o 20 stopni na 20 planetach, to juz koszt o ile dobrze liczyłem 10.500.000 trytu, więc tak na oko licząc jakiś rok zbierania trytu przy ilości ekspedycji, które zapewnie wykonuje Neriel 21 planet o temp. średniej -80/-40. Wydobycie na 24h przy 67lvl ekstraktora: 4 488 107 628 200Przy -90/-50 będzie to 4 600 310 318 905Zysk wynosi 112 202 690 705 na dobę za 2.750.000 trytu? Czy w ogóle ktoś policzył przed podaniem tego pomysłu o ile mu to wydobycie wzrośnie i jakim kosztem?-1*C na 21 planet to wzrost o 11 220 269 070 na dobę. Nie na 1h. Na dobęPrzy 67lvl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 7 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (edytowane) Tak, ja policzyłem aaale kto by mnie słuchał lepiej dać 5 propozycji z czego 1 przemyślaną i wybrać jedną z gorszych. I najlepiej drogo, bo to nowość, bo to tryt bo to bo tamto.. Cytat z postu wyżej:Dodam jeszcze, że obniżenie temperatur 20 planet o 20°C skutkuje podniesieniem całego wydobycia jedynie o 3%... Szału nie ma, może przemyślimy te limity? xPJeśli cena ma być konkretna to i coś konkretnego by się przydało. Dla 20 planet:- 20°C to 3% wydobycia- 30°C to 5% wydobycia- 50°C to 8% wydobycia- 65°C to 10% wydobycia I jakby ktoś nie wiedział - 20°C odjęte od 60°C czy od -60°C nie robi różnicy. Ochłodzenie dowolnej planety niezależnie od jej temperatury da taki sam efekt. PS: Misiek, obecnie lotów na dobę mam 0. Znudziło mi się pilnowanie co najmniej co 5 min zaglądać czy już ekspy wróciły żeby ich nikt nie ściągnął. Nastawianie budzika 14x dziennie to by był obowiązek, a ja mam wakacje i mam wszystkie obowiązki tam gdzie się je ma na wakacjach PS2: Nie, nie jest połową, deus sugerował 2kk za 20 planet o -20°C, tylko cenę podał taką, że wyszło 20kk. Coś mu nie pykło w obliczeniach po prostu. Nie jestem pewien, czy ja od początku istnienia trytu uzbierałem chociaż 10kk. Edytowane 7 Września 2012 przez Neriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 8 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Nie jestem pewien, czy ja od początku istnienia trytu uzbierałem chociaż 10kk.optymista, ja nie jestem pewnie czy z 6-7kk przekroczyłem....5kk już dawno raczej, ale wliczając do tego 450k z obecnych zadań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 http://img407.imageshack.us/img407/9192/pr1q.pngWstępnie możemy przyjąć taką tabelkę, jednak liczny te pomnożyć razy 2,5. Byłoby to optymalne rozwiązanie dla cieplejszych planet.Ew, jeżeli dalej niż 20 *C to ceny proporcjonalnie większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 nie wiem jak innym ale mi pasuje opcja nawet te 2,5x większa, i brak ograniczenia, przy czym ograniczenia jako-ilości stopni w dół na danej planecie-nie niżej jak do -100'C myśle że to jest dolna granica i już to umownie jest ustalone co doEw, jeżeli dalej niż 20 *C to ceny proporcjonalnie większe.to jak ktoś już wspomniał tryt będzie granicą także nie ma sensu moim zdaniem blokować tym bardziej że nawet jeśli ktoś zejdzie powiedzmy wszędzie na te -30'C to ma 5% wydobycia więcej (wg. Neriela) a płaci za to już 5.812.500 także wątpie żeby sie wielu ochotników na to znalazło to raz, a dwa że za 31 stopień na danej planecie już 20k trytu prawie będzie więc dawno granica rozsądku chyba przekroczona będzie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ograniczenie będzie, skoro 10% wydobycia to 65°C to właśnie takie ograniczenie byłoby nałożone. Kogo jednak będzie stać na minus 65 pakietów ? Bynajmniej będzie na co tryt wydawać dla chętnych do bicia rekordów.Maks planeta może mieć minus 99, dalej nie będziemy mogli używać pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ograniczenie będzie, skoro 10% wydobycia to 65°C to właśnie takie ograniczenie byłoby nałożone. Kogo jednak będzie stać na minus 65 pakietów ? Bynajmniej będzie na co tryt wydawać dla chętnych do bicia rekordów.Deus zmuszasz mnie do tego....-65 stopień to 40.625 trytu-65 stopni łącznie na 1 planecie to już koszt 1.340.625-65 na 20 planetach to 26.812.500 tak mnie zastanawia czy na jakimś uni wszyscy razem tyle znaleźli, że o 1 osobie nie wspomne która to znajdzie i na obniżenie postanowi wydać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) 2 lata latania na 28 PTE dzień w dzień, żeby mieć z tej temperatury coś konkretnego czyli 10%.Obecnie stać mnie na ochłodzenie 1 planety Ja daję taką propozycję - latając większą część dnia przez pół roku mogę uzbierać 4-5kk trytu (zależnie od PTE) i ważna sprawa - użyć go TYLKO na obniżenie temperatury -.- Na zielono to co można (ja) uzbierać luzem, na żółto to już gruby wydatek a na różowo to coś czego zwykły śmiertelnik nie uzbiera.http://img341.imageshack.us/img341/5198/tabb.png A tutaj jeszcze tabelka pokazująca jakie ilości planet o jakich obniżeniach dadzą jaki % przyrostu wydobycia.- zielono poniżej 3%- żółto między 3% a 5%- różowo między 5% a 8%- pomarańczowo między 8% a 10% http://img805.imageshack.us/img805/7754/tab2t.png Edytowane 9 Września 2012 przez Neriel AisheN i spieriz dodali reakcje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 ale ładnie pokolorowałeś proponuję ceny od Neriela / 3 i będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) mnie sie tam podobaja ceny neriela i tak na dluzsza mete nie ma co z tym robic Edytowane 9 Września 2012 przez -shiwa- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 9 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 nie no ceny Neriela ok, nie rzucajmy znowu propozycji /3 skoro tą samą cene Deus chce nam 2,5x powiększyć.jak widać spory wydatek może nas czekać jeślibyśmy chcieli wszystko obniżać więc niech może na tych 250 zostanie bazowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 10 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Czyli zostajemy przy początkowej wersji Neriela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 10 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Na to wygląda, gdyż w przeciwnym wypadku jakieś znaczące obniżenie wymagałoby trytu którego całe uni sprzedając jednej osobie na ew. kiedyś stworzonej giełdzie nie dało by rady uzbierać.Chyba, że w 10 osób na wakacje latając po 90 eksp. dziennie przy 28 PTE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 10 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Czyli zostajemy przy początkowej wersji Neriela ?proponowałbym tak, zresztą dawałem wcześniej cząstkowe wyliczenia ie by wymagało trytu zrobienie planetek na -65 wszędzie przy 625 trytu za pierwszy stopień w dół,-65 stopień to 40.625 trytu-65 stopni łącznie na 1 planecie to już koszt 1.340.625-65 na 20 planetach to 26.812.500co chyba potwierdza słowa Neriela:Na to wygląda, gdyż w przeciwnym wypadku jakieś znaczące obniżenie wymagałoby trytu którego całe uni sprzedając jednej osobie na ew. kiedyś stworzonej giełdzie nie dało by rady uzbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winiu Napisano 12 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 a może by tak wprowadzić wiecej pakietów za tryt ?? konkretnie chodzi mi o skrócenie badania np o 2 dni . bo jest spora różnica między 12h a 5 dni.... moja propozycja:2 dni - 45.000 trytu3 dni - 65.000 trytu. co wy na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 12 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) w miare gitowo te ceny dobrane, jestem za. przyda mis ie do zadan a co do obnizania temperaturki to bedzie to wprowadzane ? : > bo nie wiem co z trytem robic Edytowane 12 Września 2012 przez -shiwa- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 12 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 (edytowane) Nowe pakiety za tryt mają osobny temat.. podobno od pewnego sierpniowego poniedziałku są robione. Ciężko idzie jak widać. @EDITJako, że znalezienie owego tematu na 2 stronie tego działu zajęło mi aż 10-15s oszczędzę innym szukania http://forum.ogam.online/topic/10516-nowe-zastosowania-dla-trytu/ Edytowane 12 Września 2012 przez Neriel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 24 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 tutaj chyba sprawa ucichła, tak samo dodatkowy slot, liczniki w zadaniach expów... szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 25 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Goldi, tryt najpóźniej do wieczora będzie całkiem przepisany - tj. będą nowe pakiety i poprawa skryptu tych obecnych.Licznik ekspedycji jest, wystarczy go dodać do skryptu, też to dzisiaj zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 25 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 spoko, trzymam za słowo i czekam do wieczora żeby wkońcu sprawdzić ile mam tych expów już wysłanych do tego 5k zadania... ale coś mi mówi że za tydzień znowu sie tutaj spodkamy Z cyklu "Jak podpuścić Admina do pracy" Lekcja 1. Motywacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 25 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Goldi, tryt najpóźniej do wieczora będzie całkiem przepisany - tj. będą nowe pakiety i poprawa skryptu tych obecnych.Licznik ekspedycji jest, wystarczy go dodać do skryptu, też to dzisiaj zrobię.hm, a co z tematem manipulatora temperatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 25 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 hm, a co z tematem manipulatora temperatury?no własnie mi sie wydaje że na tym to sie skończy, bo w tą strone poszło o obniżaniu temperatur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 4 Października 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Goldi, tryt najpóźniej do wieczora będzie całkiem przepisany - tj. będą nowe pakiety i poprawa skryptu tych obecnych. Można prosić o oficjalną listę nowych pakietów?:> Czytałem jakies plotki o innych czasach skracania badań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi