marshall Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Tak przy piwku jakos wpadł mi taki pomysł na temat dodatkowa mianowicie, zeby ilosc dodatkow zalezała od ilosci pkt danego gracza, i tak osoba np z top 5 za 10 zł dostaje 100 dodatkowa osoba z top 100 ma ich wiecej np 300-400i im dalej w statach tym wiecej by ich przypadałopozwoliło by to zmniejszyc roznice punktowa miedzy graczami z czołowki a tymi dalej.Jednym moze pomysł sie spodoba innym nie i jak da rade to ustalic jakis limit miesieczny na danego gracza zeby niekupywali tego Bog wie ile... I jeszcze jedno co jest z ochrona słabego gracza miała byc a jej niema <_>Nowe osoby zakładaja konta, stawiaja flote i zaraz ja traca, i takim sposobem koncza odrazu grac... to chyba tylejak moj mozg jeszcze cos wymysli to napisze P.S. to z dodatkami dotyczyło by uni5
Tsubasa_Oozora Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Jestem Za bardzo dobry pomysł...!!
kamillu12 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Też jestem za!! Bardzo dobry pomysł.
spieriz Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 różna ilość dodatków byłaby niesprawiedliwa. Ktoś sobie może z top1000 wykupić np 20.000 dodatków za 100zł i to będzie bez sensu. Ale jestem całkowicie za ograniczeniem ilości kupowanych dodatków. Nie więcej niż 350/miesiąc.
Gość LNT Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Ty marshall, jak zacząłeś to pisać to myślałem że to z większym top ma być więcej dodatków. "I jak da rade to ustalic jakis limit miesieczny na danego gracza zeby niekupywali tego Bog wie ile" - To jak najbardziejda się ustawić, ale nie widzę w tym potencjalnego zysku. Administracja zarabia na dodatkach, nie można ich wycofać lub zmniejszyć limitu!. Pierwszy pomysł jak najbardziej za, ale drugi odpada. Pozdrawiam.
`NX Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Nie, założysz sobie konto, kupisz bilion dodatków nie wydawając ich dzięki czemu będziesz dalej w top 9trylionów i będziesz kupował dodatki za pół darmo i sobie zarobisz na tym, później zaczniesz je wydawać i będziesz top1.
spieriz Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 LNT czy ty się zastanowiłeś nad tym, co piszesz? Im większy top tym więcej dodatków? chyba Ci sie coś ostro poprzestawiało. top1000 ma mieć 2 dodatki, a top1 300 dodatków? i ciekawe kto go wtedy dogoni..
marshall Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 @ spierizdałem taki ciekawy przykład, zawsze mozna znalezc jakis złoty srodek na to zalezy mi bardziej na wyrownaniu unizobacz jaka jest roznica miedzy top 100 a top 5o top 1 juz niewspomne @ Tasiek mysle jak by weszlo to w zycie to by zyski sie niezmniejszyłybo byc moze wiecej osob by grało i wiecej brało dodatki
deusx Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Cena dodatków dla wszystkich będzie jednakowa, limitów na razie nie ma w planach wprowadzać.
marshall Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Cena dodatków dla wszystkich będzie jednakowa, limitów na razie nie ma w planach wprowadzać. Prezes to masz moze jakies inne pomysly na wyrownanie ??zeby takich gigantycznych roznic miedzy pkt niebyło ?? i co z n00bprotection ??
deusx Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Im masz więcej punktów, tym szybciej je zdobywasz, stąd ta różnica. Najlepszym sposobem na wyrównanie jest po prostu większa ilość graczy i raczej wewnętrzne czynniki tutaj nie pomogą.
Gość LNT Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 LNT czy ty się zastanowiłeś nad tym, co piszesz? Im większy top tym więcej dodatków? chyba Ci sie coś ostro poprzestawiało. top1000 ma mieć 2 dodatki, a top1 300 dodatków? i ciekawe kto go wtedy dogoni.. Nie ma to jak czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj mój post ze 4 razy i odpisz. Zwróć uwagę na 'Ty marshall, jak zacząłeś to pisać to myślałem że to z większym top ma być więcej dodatków.'
spieriz Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 deusx wszyscy dobrze wiemy, że Ty na tym zarabaisz, i chcesz zarobić jak najwięcej. To jest oczywiste dla każdego, każdy by chciał zarobić. Ale popatrz na chociażby u5. TRZYKROTNA przewaga w punktach między top1 a top2 !! @ LNTsorki, przyznaje, źle przeczytałem.
marshall Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Im masz więcej punktów, tym szybciej je zdobywasz, stąd ta różnica. Najlepszym sposobem na wyrównanie jest po prostu większa ilość graczy i raczej wewnętrzne czynniki tutaj nie pomogą. chyba cos pokreciles... na wyrownanie wieksza liczba graczy ??chyba tych z konca topzanim nowy gracz dojdzie powiedzmy do 1kkkk pkt to ja juz bede miał 20kkkkzobacz jaka jest roznica miedzy czołowka a powiedzmy top 90-100
deusx Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Nie patrz na top 1 a top 2 tylko na całość rankingu, bo o całość tutaj chodzi a nie o różnice między miejscami 2 graczy.
StoProCent Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 to jest bardzo dobry pomysł : ) popieram marshella bo top 200 czy 300 maja bardzo ciężko żeby dogonić reszta a tak będą mogli za tą samą kasę mieć więcej dodatków : ) i nie bedzie takich różnić punktowych jakie teraz sa ;/
deusx Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Top 200 czy 300 ma być ciężko dogonić, taki jest cel tej gry. Bycie w określonym top coś znaczy.
Neriel Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Ale ochrona w jakiś tam limitach TOP miała być i chyba nawet była omówiona jako tako.Mimo to nowi i tak będą tracić floty od równych sobie punktami.. więc aż tak wiele to nie zmieni A co do pomysłu to słaby...Gdybym miał kupić sobie dodatki w ilościach o jakich mówimy - TOP1 to po prostu olałbym konto, zrobił nowe i tam kupił, żeby było więcej.
StoProCent Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Top 200 czy 300 ma być ciężko dogonić, taki jest cel tej gry. Bycie w określonym top coś znaczy. masz racje ale co jest za cel jak nasz top 1 ma ponad 3 razy tyle co druga osoba czy to jest sens gry ??ze ktoś ma kase to ma tyle punktów?? gdzie tu masz sens gry o to chodzi w tej grze??
spieriz Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Ja również nie popieram różnej ilości dodatków, ale jestem całkowicie za wprowadzeniem limitu. Bo taka gra naprawdę nie ma sensu. Ja gram od 2,5 miesiąca używając tylko geologa i banku 0%, a mam dopiero 200kkk pkt (top120), podczas gdy ktoś, kto sobie wyda na to 500zł, będzie mieć 2kkkk pkt bez żadnego wysiłku. To naprawdę zniechęca.
marshall Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Ale ochrona w jakiś tam limitach TOP miała być i chyba nawet była omówiona jako tako.Mimo to nowi i tak będą tracić floty od równych sobie punktami.. więc aż tak wiele to nie zmieni A co do pomysłu to słaby...Gdybym miał kupić sobie dodatki w ilościach o jakich mówimy - TOP1 to po prostu olałbym konto, zrobił nowe i tam kupił, żeby było więcej. Tobie Deus tez odpala jakas dole ?? Pisalem o limitachto mozna tez zrobic limity na dodatki... Trzeba cos wykombinowac, bo uni słabo sie rozwijaludzie zaraz beda konczyc jak zobacza ze coraz ciezej im jest dogonic czołowke...
spieriz Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 350 dodatkow / miesiac, uwazam ze taki limit będzie dobry. Daje to 26 bln deuteru / miesiac.
Pawe00 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Pomysł poniekąd jest dobry, tylko, że w takiej sytuacji należało by też zwiekszać w miarę ilości pkt, koszt geologa, i bankiera.
paciorkowiec Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 A ja jestem za tym by dać spokój z dodatkami , niech kto ma kase kupuje ile wlezie , robi se flote budynki obrone... jeśli czerpie z tego coś dla siebie to niech mu będzie . Chyba że ktoś ma nadzieję być top 1 to wtedy może płakać..... bo tego nie osiągnie normalnie..
spieriz Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Listopada 2011 Podobno celem gry jest osiągnięcie top1. Jeśli się nie osiągnie tego normalnie, to w takim razie raczej nie ma sensu grać. Więc grać mogą tylko ci, którzy mają kasę na dodatki? Tak można Twoją wypowiedź zrozumieć.
Rekomendowane odpowiedzi