deusx Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Opinii jest dużo, proszę każdego o zabranie głosu. Blokada banku lub stoczni ma zlikwidować tzw. szybkie podstawki, co agresorowi utrudnia atak.Agresor nie jest zawsze w "stresie", zawsze może opóźniać flotę sondami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfalavator Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Blokada stoczni to najlepsze wyjście.Podstawki można zrobić też dodatkami... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisLG Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Moim skromnym zdaniem nie powinno być nic blokowane...tak jak napisałeś deusx zawsze można opóźnić flotę,a możliwość podstawki to zawsze dodatkowy dreszczyk przy locie wiec według mnie nie powinno byc nic blokowane...ot takie skromne zdanie eko-flociarza ze wskazaniem na eko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-NightGhoust- Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 również jestem za zniesieniem bzdurnych blokad bo zaczynają się rodzić chore sytuacje o których można poczytać w dziale złamań Regulaminu - celowe blokowanie na kilka/kilkanaście godzin wszystkich planet gracza i tłumaczenie, że to próby moonowe jednym fleet'em niech flociarze powrócą do świętej zasady przy ataku czyli opóźniania floty a nie latają jak automaty....rutyna jest zgubna Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted October 13, 2011 Author Report Share Posted October 13, 2011 Początkowo ankieta była "śmieszna" bo ile opcji tyle wyboru (każda po równo głosów). Na dzień dzisiejszy wysunęła się już pewna opcja na prowadzenie, poczekamy jeszcze jeden dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarn-vedra Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 moim zdaniem też nie powinno być blokady ponieważ każdy ma prawo sie bronić podstawiając się a podstawka dodatkami zbyt dużo czasu zajmuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
EMSI Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Również sądze że takich blokad nie powinno być.. Obrońca ma prawo bronić sie przed "złomem" tak jak Atakujący ma prawo atakować.. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plus&Minus Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Dla mnie blokowanie stoczni na all planetach jest doskonałym rozwiązaniem przez to ze jest to dozwolone każdy noobek morze sie podstawić. 0 doświadczenia i umiejętności ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paciorkowiec Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Ogólnie gra dodatkami jest mega ułatwieniem , i w pewien sposób nie przewidywalna, dlatego blokada jest wyrównaniem szans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Braus Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Oddałem głos na zdjęcie wszelkich blokad. Jeśli miałaby być blokada banku lub stoczni, to proszę również zablokować możliwość zawrócenia flotyJak sprawiedliwie, to sprawiedliwie @ Down xcool - bardziej "rajcuje" Cię strzelanie do Lwa, czy do przywiązanego do drzewa prosiaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xcool Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 leon bo cie lubie to nie napisze co mysle o twojej wypowiedzi "BANK" co to jest uławienie i to duze wypłata przed dolotem i postawienie wr = sie podstawka czyli kolejne smieszne udogodnienie zróbmy wszystko tak zeby latac na stojące floty i jak nikogo nie ma bez ryzyka bo po co sie męczyc niech przy niku jest on off i po sprawie co by tu jeszcze wymyslic moze "schowek na flote " nie mam słów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Y2K Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 usunąć całkowicie blokadę banku przy lotach dość bezsensownego blokowania banku na wszystkich planetach, to co zezłomuję i nazbieram czasami nie można nawet wykorzystać, blokują Tobie wszystkie planety a ty nawet moona nie obronisz, zaczyna się to robić nudne ;/ -NightGhoust- to dopiero żenada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawe00 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Blokada banku na chwile przed dolotem. Głupio jest blokować bank na kilkanaście godzin przez kilka lm-ow lecących na platete. A przecież kazdy ma prawo do obrnoy. Minuta przed dolotem floty była by idealna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FARMER02 Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 zagłosowałem na tą opcję ( Usunąć całkowicie blokadę banku przy lotach ) bo gra i tak ma ułatwienia w postaci dodatków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kcysiu Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 WitamMoim zdaniem wszystkie blokady powinny byc usunięte ponieważ głównym wysyłaniem floty jest dobry złom.Kiedy wysyła się flote po zdjęciu kilku monów i odnajduje się flotę i wszystko jest idealnie ustawione ze obrońca ma miedzy powracającą flotą a atakującą ma ok 10-20 sekund różnicy i jest stres czy serwer i dana osoba ogarnie czyli zdąży wybudować flote/obrone lub odesłać daną flote ta adrenalina jest nie zastąpiona.Pisze na podstawie moich doświadczeń z innej ugameli(Tu jestem narazie top 600 ) gdzie flote miałem top 15 i było naprawde ciężko ją utrzymać. Nie było takich udogognień jak bank. Fs szedł z flotą i surkami lub oddzielnie było wysyłane więc nie ułatwiajmy sobie gry dreszczyk emocji zawsze musi być. Beż dreszczyka emocji ta gra nie ma sensu!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWADEK Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 blokowanie banku zmusi graczy do uzywania surek byc moze do postawienia floty a co zarazem idzie do lepszej gry i zlomow ale uniemozliwia obrony, ja jestem za usunieciem ale trzeba by bylo rozwiazac opcje dodatkow czyli kupna surki przed dolotem czy postawieniem obrony przed dolotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
baryua Posted October 13, 2011 Report Share Posted October 13, 2011 Walki zazwyczaj odbywają się na moonach. Podstawki zazwyczaj robi się teleporterem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 Większość jest za zdjęciem wszystkich blokad, sama blokada banku jak wiemy przysparzała niejednokrotnie wiele problemów. Blokada zostaje zdjęta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 a można wiedzieć kiedy zostanie zdjęta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Jest już dawno zdjęty, chyba, że o czymś nie wiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest LNT Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Tak, nie działa. Na planetę x:xxx:xx leci flota. Nie można wpłacić surowców.Uniwersum 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Poprawione, musiał się plik źle przesłać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Na u5 też miałem właśnie taki błąd. "na planetę x:xxx:x leci flota, bank został zamknięty". Było tak przy wpłacaniu, wypłacić jeszcze nie próbowałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 Sprawdziłem plik banku na u5 i niemożliwe, aby bank Ci się zablokował... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 To nie było podczas ataku, tylko podczas szpiegowania. Chciałem wpłacić surowce do banku, zobaczyłem ten komunikat, a jak wszedłem w "podgląd" to miałem kilka nowych raportów szpiegowskich, że ktoś mnie szpiegował. Raczej w niczym taki mały błąd nie będzie przeszkadzał, ale poinformowałem, że istnieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts