Jump to content

BLAD z wysylaniem floty z surkami

Turi
 Share

Recommended Posts

Wczoraj byłem zalogowany i nagle atak.Próbowałem uciec ale wyskakiwało mi brak deuteru.Miałem deuter w postaci 1mld.Jak to możliwe że nie mogłem uciec i przez to flotę straciłem?

no tak ale miałem na moonie 1 mld

więc paliwo miałem aby zlecieć na planetę z moona

a wyskakiwało mi że nie mam deuteru

niestety to prawda z tym bledem

pare razy zdarzyło mi sie takie cos na u5

mysle ze zwrot floty powinien byc dla gracza, skoro to nie jego wina ze flote stracił.

witam na u 3 tez wystepuje ten problem mianowicie mialem 1.000.000.000 reckow, i 9 bln paliwa próbowalem wyslac na 2 moona - jakies 50 us dalej po zaladowaniu wszystkich surowców wyskakiwał komunikat, a jak leciałem bez surowców było ok :) podejrzewam że problem z ładownością:)

witam na u 3 tez wystepuje ten problem mianowicie mialem 1.000.000.000 reckow, i 9 bln paliwa próbowalem wyslac na 2 moona - jakies 50 us dalej po zaladowaniu wszystkich surowców wyskakiwał komunikat, a jak leciałem bez surowców było ok :) podejrzewam że problem z ładownością:)

Dokłądnie, wystarczyło zmnieszyć ilosć paliwa nawet o 1k, i można było polecieć, niestety, zacziłem to 5 sekund za późno

Warto dodać jeszcze taką kwestię...

Ślesz recki na pz z podglądu galaktyki, koszt lotu wklepanego ręcznie to jest 10 mld deu, na moonie jest 20 mld deu... wyskakuje błąd w związku ze zbyt małą ilością deu, a jak ręcznie się puszcza to jest ok.

Jest to 1 przypadek który miałem, później wszystko było ok

Jednakże warto na to też zwrócić uwagę

Jest to błąd zmiennej, js narzuca ograniczenie. Zrobię to w ten sposób, że po js php ponownie to przeliczy, i jeżeli będzie deuter na statu a nie będzie do lotu, to php weźmie sobie brakującą sumę ze statku (i da komunikat).

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Brakuj paliwa : 11.670.906

wyskakuje mi taka informacja za kazdym razem jak chce wyslac flote razem z surkami

obojetnie czy na stacjonuj czy na PZ

zglaszalem juz tem problem na PW i odpisano mi ze jest naprawiony, ale w dalszym ciagu istnieje

nie mozna po prostu zrobic FSa

wpisywanie ilosci deu recznie nic nie daje

mozna oczywiscie wyslac bez surkow a pozostalosci wplacic do banku tylko kazda wplata to min 10% straty surkow

nawet jak chce zrobic FSa na pol godziny to za kazdym razem bede musial ta sama czynnosc robic ??

wpalacac i wyplacac tracac za kazdym razem 10% ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.