punk891 Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Chyba dosyć częste pytanie. Co jest lepsze aurory czy " gąski " ? Proszę o wypowiedzi doświadczonych graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olimp Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 gaski sa lepsze... ale za wolne jak dla mnie... ale tak wgl... to chyba taki temat byl juz poruszany na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Obecnie lepiej stawiać aureoli + pare kk gsów do rozwalania moonów. EDIT gaski sa lepsze... ale za wolne jak dla mnie... ale tak wgl... to chyba taki temat byl juz poruszany na forum... olimp pod jakim względem sa lepsze gsy?? chyba że Ci chodzi o spalanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olimp Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 a tak wgl... to popatrz na ST... tam prawie w kazdym starciu główna role odgrywaja aurorki... wiec to chyba mowi samo za siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Lepsze są OW, ale ludzie jak widzą SD, prędkość i koszt to tylko GŚ albo Aurory.. Zupełnie jak w sklepie - co lepiej wygląda to na pewno lepsze xD Odpowiadając na pytanie.. nie ma statku ogólnie "lepszego".. jeden będzie lepszy na LM inny do bani ale za to lepiej poradzi sobie z OW, z kolei tamten skuteczniej niszczy pancerki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olimp Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 ToTylkoJa... chodzilo mi o to co wygra Gaska vs. aurora.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KANAH Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Latając GŚ masz statek dobry na obronkę by nie stracić za dużo lub w ogóle wychodzić bez strat przy czym bardzo tania w utrzymaniu dlatego nimi latam na uni 3. Na uni 4 latałbym czym innym i robił inne badania. Jak mogliście zaobserwować w konkursie najlepsza flotka to taka mieszana. Zależy do czego potrzebujesz floty wybierasz odpowiednie statki. Jak napisał Nariel nie ma statków doskonałych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 powiem tak. Musisz pomyslec jaka flote wybudujesz. Aurora jest teorytycznie mieskiem dla gs, ktora jest mocniejsza. Tak wiec, jezeli chcesz osiagnac male straty i duze rezultaty zrob mieszane sklady uwzgledniajac ze;Gs rozwala auroreOW rozwala gwiazdeAurora rozwala panckiPancek rozwala OWLm jako miesko. Musisz sobie dobrze rozlozyc wszystko a sie nie rozbijesz. Jezeli chodzi o aurory vs gs to wszystko zalezy od ilosci i badan. Aureolka szybsza ale wiecej pali zas gs odwrotnie. Wybor nalezy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Ja swego czasu używałem gs do obrony (dużo "pancerza" przejmuje ataki aby działa mogły przetrwać) ale aurory są też dobre i gdy ma sie ich 18kk to większość farmerów ucieka po większą flotkę i mamy czas na fsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 powiem tak. Musisz pomyslec jaka flote wybudujesz. Aurora jest teorytycznie mieskiem dla gs, ktora jest mocniejsza. Tak wiec, jezeli chcesz osiagnac male straty i duze rezultaty zrob mieszane sklady uwzgledniajac ze;Gs rozwala auroreOW rozwala gwiazdeAurora rozwala panckiPancek rozwala OWLm jako miesko. Musisz sobie dobrze rozlozyc wszystko a sie nie rozbijesz. Jezeli chodzi o aurory vs gs to wszystko zalezy od ilosci i badan. Aureolka szybsza ale wiecej pali zas gs odwrotnie. Wybor nalezy do Ciebie Ciekawe stwierdzenie...(Te zaznaczone na czerwono). Jeśli czegoś nie jesteś pewien, to poprostu tego nie pisz, albo dodaj klauzule, że informacja jest niepewna, bo o ile mi wiadomo to GŚ nie rozwala aureolki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 No nie wiem nie wiem. Jak gs jest duzo potezniejsza bronia i aurora dla niej jest mieskiem bo jest atakowana jako ostatnia(w lini ofensywnej), to auror musi byc wiecej zeby oprzec sie gwiazdce..Ostatnio sie bawilem symulatorem i zeby aurory pokonaly gs musialo ich byc wiecej. Oczywiscie, nie maja one przeciwko SD jezeli o to Ci chodzi -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Auror tak czy siak, wyprodukujesz swoją drogą więcej niżeli GŚ za tą samą cenę.W turnieju o ile się nie mylę udział brałeś, więc przelicz sobie jeszcze raz ile za 10kkkk deu postawisz auror, a ile GŚ i daj to do symulatora, bo to normalne, że jak dasz taką samą ilość auror i GŚ, to te drugi wygrają, chociażby daletego, że będą one warte ok. 7 razy więcej. post down:dokładnie rzecz biorąc się robi 2,352,941 GŚ, skoro byłeś taki dokładny przy Aureolkach to i przy GS'kach też wypada wkleić poprawną liczbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 No nie wiem nie wiem. Jak gs jest duzo potezniejsza bronia i aurora dla niej jest mieskiem bo jest atakowana jako ostatnia(w lini ofensywnej), to auror musi byc wiecej zeby oprzec sie gwiazdce..Ostatnio sie bawilem symulatorem i zeby aurory pokonaly gs musialo ich byc wiecej. Oczywiscie, nie maja one przeciwko SD jezeli o to Ci chodzi -.- Oj coś Ci sie pomieszało:10 blionów deu robi sie 2,352,000 GS i 16,666,666 aureol w starciu wygląda to tak (bez żadnego mięsa) GSy atakują, technologie te same Bitwa zakończyła się remisem. Floty wracają na swoje planety!. Agresor stracił 9.882.440.000.000 jednostek.Obrońca stracił 6.630.432.400.000 jednostek.Na tych współrzędnych znajduje się teraz 5.159.633.760.000 Metal i 3.743.599.200.000 Kryształ.% ZOSTAJE: 1,363,000 gs i 12,093,00 aureol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1miko1 Napisano 19 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Robiłem swojego czasu symulacje każdy statek vs każdy inny. Aurora spokojnie wygrywa z GS jeżeli chodzi o liczbę strat. Stwierdzenie "nie ma statku dobrego na wszystko", jest, co prawda, prawdziwe, ale OW niszczą wszystko poza pancernikami. Gdyby nie koszty latania to aurory w ogóle nie byłby używane dlatego, że są bardzo przeciętne. Jeżeli ktoś chce poczytać to symulacja walk, dla 10bln każdego surowca, czyli przeliczając na metal 70bln. http://puu.sh/zLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w3stman Napisano 21 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 ToTylkoJa... chodzilo mi o to co wygra Gaska vs. aurora.... No To weś sobie jakiegoś kolegę Opracujcie badania na wymogi tych statkow i zróbcie pojedynek aurorka vs. gs A Tak Pro Po To Dokładnie Neriel nic nie jest " Najlepsze "Każdy statek jest w czymś dobry np Bombki na bunkry itp Pozdrawiam. w3stman dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 21 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 I tak gsy wygrają zauważ ich statystyki i porównaj z aurorami wiadomo, że będą lepsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 21 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 I tak gsy wygrają zauważ ich statystyki i porównaj z aurorami wiadomo, że będą lepsze... Czy wy czytacie co jest wyżej?? Zobacz sobie 2 posty nad twoim, post 1miko1, na końcu jego postu, masz taki fajny odnośnik, gdzie są ujęte floty o takiej samej wartości (czyli tyle samo kosztują, w przeliczeniu na metal czy cokolwiek innego) i jakoś nie widzę tam, żeby GŚ wygrywały z aureolkami. PS. Zresztą ToTylkoJa w ogóle podał ostatni wycinek z symulacji GŚ vs Auerolki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 21 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 matik ślepo wierzy w napisy Statek może mieć wszystkie możliwe SD x1000 i atak 1.000.000.000 ale jak będzie kosztował 100 bld metki to chyba już statystyki nie mają znaczenia Ogólnie to jedyną siłą GŚ są jej SD. Ma słabą powłokę, strukturę i atak, wiec bez SD inne statki ją miażdżą i tak się składa, że Aurora nie ma SD od GŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik3652 Napisano 22 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 No okej ale ja mam flotkę "mieszaną" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ismael Napisano 25 Grudnia 2010 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 zależy czym lepiej gramyprzy tej prędkości można z powodzeniem korzystać z gąsek ze znacznie lepszym efektem niż z auror zwłaszcza że posiadanie auror powoduje dodatkowe koszty bo gracz posiadający gąski lata nimi na wszystko a gracz który ma aurory na bunkry musi mieć dodatkowe gąski które go niestety sporawo kosztują... Nagle okazuje się że gracz z samymi gąskami wyciąga lepsze zyski. A to nic że gąski są teoretycznie słabsze;> zawsze atakuje się słabszego przeciwnika(ogólnie słabszego lub na danym odcinku frontu) To My mamy wybierać czas i miejsce bitwy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi