ASTEK Napisano 4 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2015 Zgodnie ze wzorem Nasz nick: KETSATreść blokady:Skan planety około 1 sek przed atakiemNick SGO, który nałożył bana:PaulinaSzczegółowy opis sytuacji, charakteru bana: A wiec tak ban nałozony dzisiaj o 12: 51: 58 roku Panskiego 2015 przez j.w. Sgo Pauline. Około wczorajszego pózniejszego popołudnia skanowałem układy galaktyczne i natrafiłem na szperacze tego Pana ,http://forum.ogam.online/topic/20390-ketsa-ryje-vs-sopelma-sekcjawu/?do=findComment&comment=138608,szukamy sie poniekad nawzajem bo nasze sojusze sa dominujace na uni i sie z lekka scieramy,i chyba staczamy bo juz sam niewiem co myslec otym wszystkim. Poszły skany,przeglad raportow,szperki sobie stacjonowały juz ładnie na moonie,wiec co tu duzo myslec telepor floty i lece.Doleciałem ,pozbierałem i pokolorowałem i jak wyzej stejk jest na forum i tu wazna informacja starcie flot odbyło sie wczoraj pozniejszym popołudniem a ban nałozony dzis j.w.o prawie 13 wiec prawie po upływie 24 h około Zasiadłem dzisiaj na kompa około godziny 8 rano i odpalajac forum wsrod osob widocznych na nim była Paulina ktora nałozyła banai ktora pozniej na moje zapytanie na sb z jakiej akcji ta 1s odpowiedziała ze to własnie na graczu j.w.Kolejne moje zapytanie do niej było takie to czemu nie dostałem go wczoraj tylko dzisiaj :odp. jej była tak :bo niemiał kto przesledzic i zatwierdzic zaistniałej sytuacji.To akurat mnie niedziwi zycie Ale moje kolejne zapytanie brzmi nastepujaco,to skoro była widoczna na forum od około 8 to czemu niezrobiła tego od razu rano tylko czas j.w.I drugie moje pytanie do owego odwołania czemu niemozna skanowac około 1s przed atakiem???Wiem ze jest to w regulaminie ale czasem ten czas 1s spowodowany jest lagami gry i niemamy na to wpływu.To poniekad tez powinno byc w regulaminie ze niemozna atakowac 1s po flocie obroncy, przykładow znalazło by sie jeszcze kilka. Prosze o rozpatrzenie mojej sprawy Ten drwiący dopisek do tytułu jest niepotrzebny.IWNF MOCZAR i BlackBlue dodali reakcje 2 Cytuj
Sarius Napisano 4 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2015 Ban jest słuszny. To kiedy zostanie nałożony nie ma znaczenia. Skan i atak weszły w jednej sekundzie więc ban się należy. Cytuj
ASTEK Napisano 4 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2015 Sarius nietwierdze ze niesłuszny ale co moge poradzic na to ze skanujac danego mona 11s przed dolotem sondy docieraja w tej samym czasie co flota atakujaca? I takie pytanie co mozna zrobic skanujac jak TY teraz twierdzisz ze wtym samy czasie co flota weszedł skan i co sie wtedy dzieje i co Ja moge wtedy zrobic na niekorzysc gry lub gracza? BlackBlue i MOCZAR dodali reakcje 2 Cytuj
Skuzi Napisano 4 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2015 Beznadziejna sytuacja z bezsensownym punktem regulaminu. http://forum.ogam.online/topic/19422-sens-ograniczeń-bash/ Kiedyś już zwracałem na to uwagę, ale zostało niestety olane. Astek może na twoim przykładzie coś się zmieni. Ciężko tutaj o daleko idące wizje ze strony obsługi serwisu. ASTEK dodał reakcję 1 Cytuj
ASTEK Napisano 4 Lipca 2015 Autor Zgłoszenie Napisano 4 Lipca 2015 Z nadzieja bedziemy szukac wyjscia z bezsensownej sytuacji MOCZAR dodał reakcję 1 Cytuj
darostm Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Lipca 2015 Czytając temat wywnioskowałem, że nie można szpiegować sekundę przed atakiem (nie czytałem jak to wygląda dokładnie w regulaminie) Ale czytając ten temat uważam, że ten ban jest bez sensu i ogólnie ten punkt w regulaminie. Przecież sonda wysłana 1 s przed atakiem: - nie zmieni przebiegu bitwy- i tak w razie jej wysłania w czasie 1 sek nie zdążysz przeczytać raportu- w 1 sek nie zdążysz przeczytać raportu i (jeśli zauważyło by się beznadziejną sytuację) to i tak nie zdąży się wycofać floty. Ja bym poprosił o dokładny czas przeskanowania czy było to 1 sek przed atakiem czy może 1,01 sek przed atakiem a może 1.99sek przed atakiem, w takim wypadku by ban był niesłuszny. I na jak długo jest w takim wypadku banowane konto? ///używaj koloru automatycznego, Twoje posty są nieczytelne !hhsnake0 Cytuj
BeRnI Napisano 20 Lipca 2015 Zgłoszenie Napisano 20 Lipca 2015 Znam regulamin i wiem, że dział odowałenia od bana służy tylko i wyłącznie do komunikacji poszkodowanego z operatorem lub administratortem ale napiszę jako osoba postronna. §5 Bash6. Skanowanie planety/księżyca użytkownika (sondą szpiegowską) na czas mniejszy albo równy jednej sekundzie przed dolotem floty z misją agresywną jest również traktowane jako bash. Skanowanie 1 sekundę przed atakiem nie ma żadnego wypływu na bezpośredni przebieg bitwy, nie mamy fizycznej możliwości w ciągu właśnie tej 1 sekundy przeczytać raportu szpiegowskiego jednocześnie zawracając lub opóźniając flotę. Akcja taka podobno może jednak wpłynąć na przebieg bitwy w sposób pośredni, tj. uniknięcie bitwy wynikające z obciążenia serwera. Osobiście nigdy na tym serwerze nie spotkałem się z taką sytuacją a muszę przyznać, kiedyś chyba 2 razy skanowałem 1 sekundę przed bitwą.Do czego zmierzam. Punkt w regulaminie jest słuszny ale napisany bez sensu. Skoro karane jest skanowanie 1 sekundę przed bitwą to dlaczego nie jest karane np. podstawianie floty lub obrony, niszczenie księżyca, zawracanie floty i wszelkie inne akcje związane ze strategią bitewną wykonywane 1 sekundę przed bitwą? Akcja takie również mogą wpłynąć pośrednio na przebieg bitwy. Darostm przeczytaj regulamin, w nim dowiesz się, że zwykły urzeczownikowi forum nie może posługiwać się kolorową czcionką. Używaj automatycznego koloru czcionki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi