MrWhite Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Witam,Obecnie aby otrzymać moona 9900 trzeba robić próby warte około 520 838 584 150 000 metalu - z czego część wraca do nas w formie debrisu bez strat jest to starcie na 2.500.025.203%.Moon czasami wyjdzie za 1 razem czasami po 8 próbach - nadal nic. Proponuję wprowadzić opcję 100% moona jako formę nagrody dla największych starć na uni np. starcie 10.000.000.000% da nam pewność powstania tego moona, będzie to za dużo aby samemu robić próby, a zawsze jakiś bonus i dla osoby która straciła flotę, lub wykonała udaną podstawkę. MOCZAR dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOCZAR Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Bardzo fajny pomysł Jestem za ASTEK dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) "będzie to za dużo aby samemu robić próby"Próby?... 100% to żadna próba.Poza tym, jak to za dużo? Taniej niż robiąc obecnie!Dlaczego proponujesz aby zmniejszyć koszt tworzenia max moona?Średnio 5 prób da 12.500.000.000 %, ta wartość została celowo na taką ustalona i nie powinna być zmieniana. Edytowane 10 Października 2014 przez Neriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 10 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) "będzie to za dużo aby samemu robić próby"Próby?... 100% to żadna próba.Poza tym, jak to za dużo? Taniej niż robiąc obecnie!Dlaczego proponujesz aby zmniejszyć koszt tworzenia max moona?Średnio 5 prób da 12.500.000.000 %, ta wartość została celowo na taką ustalona i nie powinna być zmieniana. Średnio 5 prób, wartość celowo ustawiona, czyli co wartość jednak nie jest stała jak nam to wmawiacie Neriel sorry ale muszę to napisać... nie masz zielonego pojęcia o tym jak to wygląda od strony graczy, widać że nie grasz flotowo tylko bawią Cię cyferki, bunkry, wpłacanie do banku itd. Wg. mojej oceny robienie moonów 9.900 z własnej floty jest po prostu nieopłacalnie i nigdy takiego moona nie zrobię za swoje surowce, jednak dostając go bo ktoś np. złapał mnie i zezłomował to już inna sprawa. Edytowane 10 Października 2014 przez MrWhite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darqs Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 MrWhitetak kolos dostał dużego moona zrób tak samo jak On FS może Ci się też uda - taki żarcika seriomi wyszedł w pierwszej próbie więc nie było problemu ale te 8 to zżarły surki - tak naprawdę po co górnikowi takie moony dla cyferek a gracz grający flotą ma troszkę łatwiej jak masz duże moony nie od razu musisz go stracić i przeciwnik traci gs żeby go zdjąć a zadanie wydaje mi się rzeczą wtórną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 (edytowane) Wszędzie masz czarno na białym 20%. Chyba wiesz co to oznacza? Na pewno nie to, że równiutko co 5 prób będzie moon Po co mam latać skoro ja ten system niszczenia i tworzenia moonów stworzyłem? Wiem, że jest nieopłacalne i powtarzam - jest to zrobione celowo.Dla ścisłości deus zażyczył sobie, by max moon był nieopłacalny w tworzeniu, a dopiero konkretne ST pozwalało na jego uformowanie.Czyli dokładnie taka sytuacja jaką wyżej przedstawiłeś, z tym że z niewiadomych powodów pragniesz mieć pewniaka @EDIT Chciałem sprawdzić jak jest w praktyce ale komunikat o powiększaniu moona się nie pojawił... Zapewne dlatego, że się nie powiększał przy stałej ilości LM.Jak ktoś ma za dużo czasu to niech sprawdzi robiąc 100 moonów, a w nagrodę...! Wykona zadanie z moonami Jestem prawie pewien, że wyniki będą bardzo zbliżone do danych na wykresie. http://s21.postimg.org/hdp1ydh3r/image.png Oś Y to ilość moonów które powstały po próbach w ilości określonej na osi X. Edytowane 10 Października 2014 przez Neriel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARAB Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Neriel sorry ale muszę to napisać... nie masz zielonego pojęcia o tym jak to wygląda od strony graczy, widać że nie grasz flotowo tylko bawią Cię cyferki, bunkry, wpłacanie do banku itd. Tu sie zgodze z kolega MrWhite.... Utworzenie moonka zostalo celowo tak zrobione,no to neriel nagroda dla ciebie Po co mam latać skoro ja ten system niszczenia i tworzenia moonów stworzyłem? Wiem, że jest nieopłacalne i powtarzam - jest to zrobione celowo. neriel to zrob cos jeszcze pod siebie.....gryyyy ,a nie nas tu wszystkich graczy..... Łącznie posiadamy ponad 14.000 zarejestrowanych kont zal pl......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y2K Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Neriel nie masz racji ja za 9 razem zrobiłem moona 9900, do tego jeszcze próbowałem na innych koloniach, więcej surowca poszło niż to warte. Podobnie jak z niszczeniem moonow niektórych, niby 1 % szans na padnięcie GS a czasami 3 razy pod rząd padały. Moim zdaniem coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruse Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Nie pamietam kosztow mojego 9.9 ale napewno duzo 4 priba po 105kkk lm....pomysl...sam nie wiem wydaje mi sie ze zostawilbym tak jak jest.....chcesz miec oslone na dluzszy czas...PLAC...chcesz sie bawic to dostajesz GS 5kk....ja bym bardziej postawil na trudnosc zniszczenia takiej 9.9tki....jak juz strace na to surke to lepiej zeby to jakis czas postalo....a tak naprawde to wystarczy kilka atakow i po kolce....Tak zgadzam sie flotowcy beda sie cieszyli....ale wierzcie mi moon 9.9 nie zawsze skrywa flotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 A to trzeba błąd zgłosić, że pokazywane % nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości.Jednak z tym, że za 9 razem zrobiłeś moona to co w tym niezgodnego z tym co napisałem?Pod wykresem jest opis osi, 6% moonów powstaje w 9 próbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 nie wiem jaka jest zależność między tworzeniem a powiększaniem, ale powiększyć jest dużo trudniej niż stworzyć. Powiększałem sobie na u8 4 moony, wszystkie się powiększyły dopiero za 15-20 próbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruse Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Ja bym tylko poprawili niszczenie takiej 9.9tki reszta wydaje sie byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrWhite Napisano 10 Października 2014 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Ja bym tylko poprawili niszczenie takiej 9.9tki reszta wydaje sie byc ok znaczy się że co ? większa szansa na zniszczenie Ruse niszczenie jest ok zwłaszcza że nie ma złomu po GS. Moon 9.9 nie powinien dawać nieśmiertelności, jak chcesz to polatam w nocy na 9.9 i zobaczymy po której probie padnie, ale na zadanie straciłem sporo GS.Pisząc temat miałem na celu dodanie bonusa jak już ktoś traci flotę niech dostanie w zamian tego moona, ostatnio było kilka sporych starć i nic nie powstało. W zamian za to wyszło coś o co gracze pytali wielokrotnie na SB czy w tematach na forum sznsa na powstanie 9.9 nie wynosi 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
destiny Napisano 10 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Panowie zrozumcie jedną rzecz(niema dzidy więc chyba każdy powinien to ogarnąć) Szanse na powstanie moona wynoszą 20% ale nie jest to zdarzenie pewne, że raz na 5 prób moon taki powstanie. Jest to zdarzenie losowe i musicie wziąć pod uwagę większą próbę do obliczania tego. Jeśli jest to liczone czysto matematycznie patrząc na chłopski rozum przy 5 próbach moon powienien powstać maksymalnie raz bo 20% to wartość maksymalna powinien moon powstać, ale teraz weź pod uwagę ze liczysz to ze 100 prób czyli powstanie 20 razy ale od 1 do 80 próby możesz tego moona nie dostać choćbyś się ze... ale od 80-100 dostaniesz 20 pod rząd.A teraz pomnóż sobie to przez nieskończoność, więc tak naprawde jedna osoba może nie dostać tego moona nigdy, a inna trafi 21 moonów za pierwszym razem.Więc po względem algorytmicznym jest tu wszystko jak najbardziej w porządku. Jedyną sprawą którą można by zmienić to jest że przy 40Mln% z walki taki moon powstaje i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ASTEK Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 proba jest proba jak na loterii jak nieprobujesz to niemasz a moze cos zamieszac i zrobic jakies zadanie w stylu stworz moona o srednicy np.11 a co MOCZAR dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Sporo flot pada na moonie, więc może wystarczyło by zmienić opcję, aby moon się powiększał też wtedy, gdy bitwa odbywa się na księżycu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 No, myślę że propozycja alwego jest bardzo fajna rzadko które starcie jest na planecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IN10CITY Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 (edytowane) Również i mi pomysł Alvego sie podoba i jest chyba najsprawiedliwszy dla wszystkich graczy Edytowane 11 Października 2014 przez VEVO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość I_Will_Never_Forget Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Również popieram pomysł Alwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
army men Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 tez próbowałem nie raz zrobić takiego byka 9900to znaczy trzy podejścia1 raz 10 prób i nic2 raz 5 próby i nic3 raz 3 próby i nicza to ostatnio 8600 powstał za pierwszym razem to loteria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
army men Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 za to nie do końca rozumiem powiększania 20 prób po 4kkk l.m i ani razu się nie powiększył posiadam 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
army men Napisano 11 Października 2014 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 tak samo jest z 1% niszczenia floty 29 pte latam 72 ekspedycje dzienniereaz dziennie mam twoja flota została zniszczona a czasem dojdzie do trzech takich sytuachiza to asty jak trafisz raz na 3 dni to szczescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi