Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponuję dla urozmaicenia gry wprowadzić loterię, w której wykupowałoby się los na loterię. Byłoby kilka loterii (1dniowe, 7dniowe oraz 30dniowe), gdzie finał każdej odbywałaby się w innym terminie (w zależności od jej rodzaju - 1dniowa codziennie, 7dniowa co tydzień, a 30dniowa co miesiąc np. pod koniec każdego miesiąca). Kwoty? kwoty w puli gromadziliby gracze oraz system. Do jednodniowej system np. wrzucałby wyjściową pulę 10kkk każdego surowca, zaś los kosztowałby 1 lub max 2,5kkk każdego surowca.

W loteriach trwających dłużej pule systemowe byłyby oczywiście większe i tutaj miałbym 2 propozycje (do ewentualnego rozpatrzenia)

1. W 7dniowej loterii pula systemowa byłaby 7x większa od 1dniowej, czyli wyjściowo wynosiłaby 70kkk każdego surowca, zaś los kosztowałby trochę drożej niż w 1dniowej - np. 2,5 - 5kkk każdego surowca.

2. Ewentualnie 7dniowa loteria miałaby 7x droższy los, zaś pula systemowa byłaby znacznie większa - np. 150kkk każdego surowca.

Uwagi:

- każdy zakupiony los powiększałby pulę w loterii o wartość zakupionego losu (1dniowe loterie 10kkk systemowe + 1-2,5kkk od każdego zakupionego losu w zależności od jego ceny)

- zakupić można byłoby tylko 1 los na kilka loterii (1 na 1dniową, 1 na 7dniową i 1 na 30dniową)

- losowanie odbywałoby się automatycznie a nick zwycięzcy byłby wyświetlany podobnie jak kwoty oraz tytuły wpłat czy wypłat w banku

- ewentualne wygrane wpływałyby do banku

- pomysł oczywiście można w różnoraki sposób modyfikować - np. wielkość puli systemowej, czas trwania każdej loterii, ilość zwycięzców - zamiast 1 to np. 3ch, ceny losów w zależności od premii za codzienne logowanie oraz stażu uniwersum - no bo kto będzie grać np. w dziennej loterii o 10kkk jeśli tam gra 30 osób i każda ma zarobki z idlerów po 100kkk+ każdy oraz dzienne zarobki z planet w bln. Ciekawą koncepcją byłoby np. uzależnienie tej kwoty od średnich dziennych zarobków surowców ze wszystkich planet u 10 najlepiej rozwiniętych graczy pod względem eko - pozostałych loterii również

- byłoby to ciekawsze rozwiązanie niż "martwe" losowanie przez generator liczb losowych, w którym nieraz nie wygrywa się 20x pod rząd obstawiając uparcie tą samą liczbę - oczywiście losowania bym i tak nie likwidował

Obawy:

- obawiam się, że może to być trudne do zrealizowania i raczej w życie nie wejdzie, choć sama idea może wydawać się graczom ciekawa

- jeśli powstanie tutaj losowanie, to zaraz przyleci jakiś jełop ze skarbówki i będzie chcieć opodatkować loterię, bo pomyśli, że jest łamana ustawa o grach hazardowych nie bacząc na to, że tutaj przecież nikt prawdziwych pieniędzy nie stawia i nic nie ryzykuje poza wirtualną walutą :>

Napisano

http://forum.ogam.online/topic/3225-oglotto/

http://forum.ogam.online/topic/9348-sky-lotto/

ja osobiście jestem za wprowadzeniem tego, można to dać zamiast "losowania", które nie jest specjalnie ciekawą opcją ;)

ale jak widać jest to już trzeci taki pomysł, więc nie wiem czy zostanie to kiedyś dodane. Ale ja jestem za.