Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, grałem kiedyś na podobnym serwerze i zetknąłem się z czymś takim jak Resort. Pewnie wielu z Was nie ma bladego pojęcia co to jest .

Resort- Jest to osobny dział nauki, który po rozwinięciu daje nam szereg ciekawych możliwości.

Np:

Resort Militarny - Zwiększa możliwości bojowe statków i systemów obronnych o 2% na poziom (max 10 poziom)

Resort Kolonizacji - co 3 lub 5 poziomów (do uzgodnienia) można skolonizować dodatkową planetę (był ostatnio temat odnośnie ilości planet)

Resort Spalinowy - Zmniejsza spalanie o 2% na poziom (max 10 poziom)

Resort Ekonomiczny - Zwiększa wydobycie o 2% na poziom  (max 10 poziom)

Resort Naukowy - Zmniejsza czas badań o 2-3 % na poziom (max 10 poziom)

*Resort Ekspedycji - Zwiększa o 2% szanse na trafienie Astatów, Oficera, Trytu, jednak dodatkowo zwiększa się o 2% prawdopodobieństwo trafienia na czarną dziurę.

Napisałem kilka resortów, które pamiętałem z innego serwera.

co do kosztów to zwiększają się one analogicznie jak w przypadku Rozwoju grawitonów.

Kapitol to ogromny budynek na powierzchni planety, będący siedzibą naukowców, ekonomistów i zarządców imperium. Dzięki wspólnej pracy w poszczególnych resortach udaje im się wydajniej gospodarować surowcami, ulepszać bronie, przyspieszać prace budowlane oraz zarządzać lepiej imperium.

Wyżej zamieściłem opis budynku, w którym te resorty się bada. Jak wiadomo administracja może wymyślić własną nazwę.

Zapraszam do dyskusji !!  ;D  ;D 

Napisano

Używa się szukajki zamiast pisać 4x to samo..

http://forum.ogam.online/topic/5546-instytut-nowy-budynek-badawczy/?hl=resorty

http://forum.ogam.online/topic/12401-kapitol/?hl=resorty

http://forum.ogam.online/topic/15925-ekspedycje-i-kapitol/?hl=resorty&do=findComment&comment=112537

Gdyby każdy miał do wyboru tylko 1 resort to miałoby jakikolwiek sens, bo każdy sam by decydował w co inwestuje. W przypadku gdy wszystko jest dostępne po prostu każdy zrobi wszystko i w rezultacie nic się nie zmieni.

Napisano (edytowane)

Ale temat przynajmniej został odświeżony :P Resorty to bardzo dobry pomysł ale ja jednak byłbym za tym by można było budować wszystkie resorty ale zmniejszyć ich wartości np. max 5-10% dla 10 lvl. Bo wartości 20-30% to chyba za dużo

Edytowane przez KAROLWDR
Napisano (edytowane)

Żeby namówić innych do czegoś trzeba pokazać dlaczego twoje rozwiązanie jest lepsze, a nie tylko to stwierdzić.

Już mamy różne technologie i jak widać nie są specjalnie fascynujące. Czemu te miałyby być?

Każdy się zatrzymuje w okolicach 28-32, gdzie różnice między tymi poziomami przy 380-420% są i tak niczym.

@DOWN

Też mi powód.. deus wprowadźmy to, bo ludzie chcą taniej... omg...

Edytowane przez Neriel
Napisano

"Żeby namówić innych do czegoś trzeba pokazać dlaczego twoje rozwiązanie jest lepsze, a nie tylko to stwierdzić."  - chyba nie muszę mówić, że wolę mieć 10% więcej niż mieć nic. Albo walę płacić 10% mniej niż płacić normalnie ... Podałem takie wartości max 10% bo już kiedyś była poruszana taka kwestia i Deus mówił, że to będzie górna granica.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.