doktor Napisano 8 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Ja problemu nie widze, tylko czy surka będzie troche jej zostawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 8 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 2) Możliwe ataki TYLKO flotą transportową, tj. mały transporter, duży transporter, ultra transporter. Nie podoba mi się ten punkt, minimalna obrona i nie pofarmimy, trzeba się bawić rakietami, co więcej czasu nam zapewne zajmie i tym samym nagroda będzie też mniejsza, bo bez wysyłania rakiet zaoszczędzilibyśmy na czasie i więcej byśmy wyfarmili. Ja bym dał ograniczenie, że np. można farmić flotą do wartości ~ 2bln deuteru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 8 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Też o tym pisałem wcześniej Czarny, postawienie 100.000.000 WR i nawet 50.000.000 przeciwrakiet to minimalny koszt dla obrońcy a farmiącemu już się nie opłaci atakowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c2h5oh Napisano 8 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam A czy za obronę farmy też jakieś punkty są przewidziane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nosio Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Nie, w tym evencie tylko i wyłącznie za zrabowane surowce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c2h5oh Napisano 8 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Czyli Ci co bronić się będą przed oprawcami, którzy to zaspokoić swe ewentowe potrzeby będą realizować, nawet zwrotu za stratę w obronie nie dostaną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nosio Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 nie będzie żadnych zwrotów tak jak jest wyżej, ataki można przeprowadzać tylko flotą transportową, ona wielkich szkód w obronie nie wyrządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 9 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Czyli Ci co bronić się będą przed oprawcami, którzy to zaspokoić swe ewentowe potrzeby będą realizować, nawet zwrotu za stratę w obronie nie dostaną ? Nasz event to nic nadzwyczajnego. Grabież surowców to element gry, więc nie widzę najmniejszej podstawy do zwrotu czegokolwiek po atakach w dniu jutrzejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jogiforever Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nick: jogiforeverUniwersum: 5Ilość zrabowanych surowców: metel 6.231.000.000.000 krysztal 2.648.000.000.000 deuter 2.676.000.000.000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nihillant Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Smacznie Ale jeszcze masz czas żeby polepszyć wynik, zabawa trwa do końca dnia. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dobry event, nagrody słabe są, większe w zeszłym roku sojusz nasz na u6 dawał za 1 miejsce - 10 deu .. heheAle ogólnie pomysł super Te ograniczenia to żadne ograniczenia, choć myślę że jakbyście dodali iż możliwe jest używanie max 50kk auror to nie byłoby źle, ponieważ normalny farmer je zawsze ma przy sobie, a one na tyle dużo palą że nie opłaca się ich używać stąd też zysk przez nie generowany byłby żaden. Zapytacie więc czemu je wstawiać, jeśli ktoś zrobi powiedzmy 1k ataków( dla mnie to mało) to teraz pytanie czy ktoś będzie teraz szukał gdzie rozbrajał bunkier a gdzie nie - może się w związku z tym pomylić.Ogólnie i tak przy tylu raportach można się pomylić więc proszę administrację za w czasu o wyrozumiałość i nie karanie za to że ktoś zaokrągli, bo przy dużej ilości raportów można się pomylić. co do cinasa... gadałem z nim na u7 i napisał że wcześniej grał na ogame 5 lat temu, w związku z tym jak ktoś taki może cokolwiek wiedzieć o farmingu... na ogam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nick: jogiforeverUniwersum: 5Ilość zrabowanych surowców: metel 6.231.000.000.000 krysztal 2.648.000.000.000 deuter 2.676.000.000.000 5) Po czasie wymienionym w punkcie 4, gracze biorący udział proszeni są o zliczenie zebranych surowców i podanie liczby w tym temacie. Administracja gry w przeciągu 48 godzin sprawdzi zgodność podanych informacji ze stanem rzeczywistym. Swoje zgłoszenia prosimy wysyłać po godzinie 23:59, czyli dopiero 11 sierpnia. Jednocześnie prosimy po tym czasie zaprzestania pisania innych postów niż zgłoszeniowe. Innymi słowy, dzisiaj możemy jeszcze rozmawiać, jutro nie (tylko zgłoszenia) pojutrze znów będzie można rozmawiać (12 sierpnia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarius Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja mam takie pytanie co do liczenia surowców. Trzeba podawać dokładną liczbe deu? Mozna zaaokrąglić? Pytam bo puszczam UT i one biora troszke deu i nie dam rady policzyc ile wzieły we wszystkich lotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja mam takie pytanie co do liczenia surowców. Trzeba podawać dokładną liczbe deu? Mozna zaaokrąglić? Pytam bo puszczam UT i one biora troszke deu i nie dam rady policzyc ile wzieły we wszystkich lotach. Dasz radę policzyć co do jednostki. Zakładka Flota a na dole Historia Lotów ... i wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarius Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Ale tam nie ma dokładniej liczby podanej czyli bym musiał liczyc wszystko recznie. To juz wole sobie zaokrąglic w dół. Mniej roboty bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Kopiujesz historię lotow, wklejasz do calca czy excela, robisz funkcję i masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Ale tam nie ma dokładniej liczby podanej czyli bym musiał liczyc wszystko recznie. To juz wole sobie zaokrąglic w dół. Mniej roboty bedzie. CTRL+A CTRL+C przenosisz do excela CTRL+V, suma i masz, co to za filozofia ? EDIT;Sorry Alwego, nie doczytałem tego co napisałeś Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez kOtello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skuzi Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Panowie co wy macie za podejście do eventu ? Po skończonym evencie w GRZE odsyłacie do komercyjnego programu ? Jest to nie na miejscu, powinno być zaokrąglanie przyjęte bądź w historii lotów powinno wszystko zliczać na koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nosio Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Administracja gry nie podawała metody na zliczanie surowców. należy to do graczy. od Was zależy wybór i sposób w jaki zliczycie surowce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktor Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 podstawą gry jest kartka i ołówek + "liczydło" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 oooo....właśnie.....w związku z tym proszę opów, adminów, sgo, o wyrozumiałośćbo czasem można się pomylić uwierzsz mi Kotello czy nie.... ale 100 ataków to jest 5 minut roboty, i co wszytko kopiować co jakiś czas?... szkoda czasu, nie widomo nawet kiedy... uważajcie kogo banujecie, bo ja skontroluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czester12 Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nick: mateo12Uniwersum: 4Ilość zrabowanych surowców: metel 67.052.957.079.812 krysztal 29.271.657.878.949 deuter 23.750.764.346.345 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarius Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Dopiero załapałem że nie musze liczyć żuzycia paliwa bo mi pokazuje ile przywiozły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zybi Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nick:SrokaUniwersum 4Metal 147,3 kkkkKrysztal 39,2 kkkkDeuter 53,04 kkkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarius Napisano 10 Sierpnia 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Nick: Sarius Uniwersum 3 Metal: 15.802.736.528.031 Kryształ: 4.655.974.923.983 Deuter: 4.912.555.992.637 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi