Skocz do zawartości

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za zmianą wyboru prędkości lotu flot ?

• Tak
      13
    • Nie
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Gość -LEON-
Napisano

ale co wy single możecie wiedzieć...

co ekowiec może wiedziec o fruwaniu ;P

A tak na poważnie, to podobny pomysł, aczkolwiek bardziej rozbudowany, bo dawał mnóstwo %% czasu lotu juz był.

Napisano

1) a to ze jestem ekowcem to jest argument? a to ja mógłbym powiedzieć że skoro nie ściągasz mónów to skąd coś możesz wiedzieć o fali?

zresztą to co piszesz na SB o zapychaniu slotów przy zawracaniu floty to jest pewnie ten twój wysoki poziom? HAHA :P

2) a co mnie obchodzi, że był podobny pomysł? co to ma do argumentów?

3) nie odpisałeś na mój argument związany z puszczaniem/zawracaniem floty o 5 rano więc mam wrażenie że się ze mną zgadasz ale głupio ci się przyznać :P

4) to że jesteś singlem też pewnie trafiłem :P

no więc o czym my tu piszemy

1)nie udowodniliście tego że % przy wysyłaniu floty na fsa dla zapracowanych jest dla nich nie korzystny, to jest argument którego niczym nie zmienicie, najtańsze latanie w gali zawsze będzie, puszczanie długich fsów między galami to jedna z przyczyn dla których nie stać ludzi na budowę floty, bo fsy dużo kosztują, jak to Drop wychodzi z tych Twoich przeliczeń??

2) Neriel jak chcesz dawać ludziom argumenty: " na nie" ty manipulancie to poprostu to napisz a nie, a nie jak zawsze mącisz, mącisz i zadowolony siedzisz

Jednakowoż inaczej to widzę jako zmianę trudności łapania floty. Ocenić prędkość na podstawie czasu lotu obserwowanej na falandze floty chyba nie jest specjalnie trudno. Jakieś 33 / 50% szans na trafienie prawidłowej.

Na OGame może wystarczało 10 opcji, gdyż tamtejsza prędkość np. GŚ była tak mała, że nawet na 100% można było słać FSa i wtedy potencjalny agresor musiał brać pod uwagę aż 10 opcji. Aby szansa trafienia właściwej prędkości była podobna można by dodać prędkości nawet co ~1-2%.

pozdrawiam zmanipulowanych

Napisano

bo fsy dużo kosztują

FSy w cale nie są takie drogie jak piszesz, jak pisałem do 5bln pkt za flote koszty fsow sa stosunkowo niskie.

Nie wystarcza że zostało obniżanie spalanie statków ??

Gość -LEON-
Napisano

1) a to ze jestem ekowcem to jest argument? a to ja mógłbym powiedzieć że skoro nie ściągasz mónów to skąd coś możesz wiedzieć o fali?

bo wiem jak działa falanga

zresztą to co piszesz na SB o zapychaniu slotów przy zawracaniu floty to jest pewnie ten twój wysoki poziom? HAHA :P

nie przypominam sobie, żebym wspominał coś o wysokim poziomie. Raczej dopatruję się tutaj osobistych przesłanek. Masz jakies pretensje i tyle. Ja upieram się przy swoim, ty możesz przy swoim.

3) nie odpisałeś na mój argument związany z puszczaniem/zawracaniem floty o 5 rano więc mam wrażenie że się ze mną zgadasz ale głupio ci się przyznać :P

o 5 rano zdrowy na umyśle człowiek albo śpi, albo wstaje do roboty, bądź szkoły.

4) to że jesteś singlem też pewnie trafiłem :P

nie trafiłeś. Mam żonę i dwoje dzieciaków

no więc o czym my tu piszemy

też mnie to zaczyna zastanawiać. Polecam wizytę u psychoanalityka bądź u kowala (!!)

z mojej strony to wszystko. Nie widzę w osobie oremiego kandydata do dyskusji. Argumenty wysnuwa pod siebie i swoją grę a co gorsza - nic do niego nie dociera. Klapy na oczach

Napisano

Dokładnie, nie idzie rozmawiać. Jeśli swoim dzieciom na dobranoc opowiadasz takie bajeczki jak tutaj to pewnie 5 min i śpią :P

Drop, nie rozumiem co ma koszt FSa przy zmianie prędkości do tego co ja pisałem. Wiem o co chodzi ale to nie to o czym mówiłem. Chodzi mi o ilość opcji do wyboru. Są zazwyczaj 3, bo dla reszty flota doleci za wcześnie. Zastanawiałem się czy 3 opcje to odpowiednia ilość, bo na OGame można było słać sobie nawet na 100% FSa.

Napisano

A ja mysle, ze tym co sa przeciwni nowym proponowanym czasom po prostu nie podoba sie to, ze zaopatrzyli sie w kalkulatory lotu flot z przydatnych programow i nie beda umieli wyliczyc tych dodatkowych czasow.

Napisano

A ja mysle, ze tym co sa przeciwni nowym proponowanym czasom po prostu nie podoba sie to, ze zaopatrzyli sie w kalkulatory lotu flot z przydatnych programow i nie beda umieli wyliczyc tych dodatkowych czasow.

ja na przykład nie posiadam, licze sam, a mimo tego jestem przeciw ...

Napisano

Tak oczywiście liczysz sobie pierwiastki i potęgi z kilkudziesięciotysięcznej liczby na windowsowym kalkulatorze ktory nie ma az tak duzego przedzialu by to dokladnie policzyc, o zaokragleniu, ktorego kalkulator takze nie posiada nie wspomne.

Gość -LEON-
Napisano

i nie beda umieli wyliczyc tych dodatkowych czasow.

nie da się wyliczyć dodatkowych czasów. Weźcie se wstawcie czasy od 1-100 co 1% i se wyliczajcie

Tak bzdurnego pomysłu nie widziałem jeszcze odkąd tu gram. Ekowcy nie maja co robić z nadmiarem szperów i wymyślają pierdoły (!)

Napisano

Hah, o to Ci chodzi ? Jak coś wejdzie to i tak Neriel prawdopodobnie poprawi swój kalkulator.

Po drugie zawsze mozna postawic dwie lotki i w przyblizeniu mamy taki sam czas jak kalkulator, tylko musi byc te samo położenie planet.

Napisano

Jak coś wejdzie to i tak Neriel poprawi swój kalkulator.

Przeciez Ty nie uzywasz. ;D

nie da się wyliczyć dodatkowych czasów.

Co Ty wygadujesz z tego co pamietam z ugamell to do obliczenia predkosci uzywa sie na 100% = 1 na 10% = 0.1. Jakim problemem byloby wstawienie dodatkowych paru dzielnikow typu 0.25, 0.14 ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.