SheeVa Napisano 12 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 I już po sprawie. Wybór padł na forda. Nie zależało to ode mnie ale od moich "sponsorów".. Ford fiesta mk6 st benzyna 2.0 - ktoś ma jakieś doświadczenia z nim? Nie mam pojęcia jak te auta się spisują a w internecie ludzie mają mieszane uczucia co do niego spory silnik jak na 1sze autko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 12 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 W te głupoty o spalaniu to nawet przedszkolak nie uwierzy, pisząc takie bzdury tylko potwierdzasz tezę, która krąży o tej dobrej marce. Kłócisz się, a nawet zapewnie nie jeździłeś ISką... Mam ten samochód, więc chyba wiem ile pali Jak się jedzie 90km/h to pędzluje 7l paliwa/8,5-9l gazu. jak się jedzie szybciej to +1-1,5l. Po mieście wiadomo, że więcej 10-11 około. Na 30l gazu robię 310km więc chyba spalanie wychodzi lekko poniżej 10l/100km (mieszany, średnio ekonomiczna jazda). Ale już nie będę dyskutował bo Deus wie lepiej ile pali moje auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 12 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 vectra c 2007 rok 1.9 CDTI na trasie przy 110 km/h pali 5-7 l ON.poprzednia vectra b 2000 rok 2.2 benz przy 110 km/h potrafila palic 5,5-6,5. takze z trasy Toruń - Gdańsk mieliśmy średnią 6,6 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 7l paliwa cykl mieszany Jak się jedzie 90km/h to pędzluje 7l paliwa/8,5-9l gazuMój 2.0 pali 7l gazu jak się jedzie 90 km/h a to trasa. Cykl mieszany a powolna trasa to chyba jednak różnica nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Mam Mazdę Premacy 2.0 Diesel i spalanie w trasie mam 5.1-5.3l/100km W cyklu mieszanym 5.6l to max w mieście mieszczę się w 6.5l spokojnie Co do Beemki to spalanie jest możliwe w tych granicach Tylko mam jedno pytanie? Jeśli zdecydowałeś się już na taki samochód to po cholerę wsadzałeś tam gaz??? (sic!)to tak jak byś wsadził silnik malucha do Punto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Z prostej sprawy. Robię 50km dziennie (dojazdy do szkoły) więc na benzynie miałbym spore koszty. Dobry gaz sekwencyjny nie obniży mocy samochodu (może o 2 - 3 konie), a koszt jazdy na gazie jest dwa razy mniejszy.Wiem wyjściem był ekonomiczny diesel, ale nie miałem funduszy na fajnego olejożłopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drwal Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Sneak moja żona do pracy ma 40 km w jedną strone bez gazu to miesięcznie koszt 800 zł na paliwo a koszt gazy 400 zł. Wiec na smych dojazdach do pracy zostaje 400 zł. Teraz wiesz po co gaz się montuje Koszt przejechania 100 km aute żony miedzy 17 a 20 zł, za to moim dieslę 60 zł za 100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Chodziło mi o to, że GAZ w beemce to kolejny błąd czemu do samochodu gdzie poniekąd patrzy się na moc wsadza się LPG i zabija moc.... 2-3 konie?stary uwierz mi jak byś wsiadł do BMW bez gazu i nie zajechanej to czujesz co to jest moc.Przesiadasz się do swojej BYMYWU i żałujesz, że zrobiłeś taką krzywdę swojej bryce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 BMW w gazie to lajcik http://otomoto.pl/hummer-h3-gaz-C25757725.html co powiesz na to wiocha.peel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubulus Napisano 13 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 2-3 konie?stary uwierz mi jak byś wsiadł do BMW bez gazu i nie zajechanej to czujesz co to jest moc.Przesiadasz się do swojej BYMYWU i żałujesz, że zrobiłeś taką krzywdę swojej bryce.... Dlatego kupiłem BMW bez gazu i sam montuje Po drugie gaz możesz zamontować za 900 zł możesz za 1500 a możesz i za 2300 z wysokiej półki sekwencje. Logiczna sprawa że gaz za 900zł będzie się psuł, zniszczy silnik i obniży moc. Ten za 2300 jest naprawdę dobry, mieliśmy go w 3litrowym audi a4 i nie było czuć że to lpg.Mamy znajomego który zajmuje się montażem gazu i sam nam to powiedział, że jeżeli zainwestujemy w droższą instalacje, lepszej firmy to będziemy zadowoleni i nie zniszczymy auta. Co do tańszych masz racje - katowanie samochodu. Nie wybrałem samochodu dla mocy. Szukałem taniego auta, które będzie tanie w utrzymaniu i wygodne do jazdy, ale też nie będe musiał się martwić o pół kilometra prostej aby wyprzedzić. Z początku miał być toledo, ale jednak na dobrze utrzymany egzemplarz nie było mnie stać, więc moim wyborem jest BMW. Miałem do wyboru 318 IS i 320i, a że udało mi się znaleść po okazyjnej cenie dobrze utrzymany samochód padło na 318 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monster Napisano 15 Września 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 (edytowane) spory silnik jak na 1sze autko ... może nie tyle co spory, ale dość mocny... Edytowane 15 Września 2012 przez Monster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drwal Napisano 16 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Duże silniki są ok ja mam 2,7 tDi i tym to się jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 16 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Ja mam 2.2 CDI i jakos tez nie narzekam Jest czym przycisnac, a i spalanie jest unormowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi