Monster Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam. W najblizszym czasie planuje zakup swojego pierwszego auta i chciałbym również Was zapytać co radzicie. Budżet jaki chce przeznaczyć na auto to granice ok. 11-12tyś. Mam na oku kilka modeli: 1. VW Golf IV - silnik diesel 1,9 - SDI lub TDI. Moc silnika nie jest dla mnie priorytetem więc obojętne mi jest to. 2. Seat Ibiza II FL / Cordoba I FL - również diesel SDI lub TDI. Tutaj kieruję się wyposażeniem (wyświetlacz na desce rozdzielczej, pełna elektryka, klima) 3. Opel Vectra II benzyna+LPG 1,6/1.8 - koniecznie rocznik 1998 i w góre ponieważ te są po liftingu i posiadają lepszą blache którą już nie bierze tak korozja. 4. Audi A3 - rocznik 1999+, diesel 1,9. Prosze o opinie. Jeśli ktoś posiada któreś auto z podanych wyżej to proszę o opinię. Jeśli ktoś posiada inne auto i równiez sprawuje się dobrze to chętnie rozpatrze inny model. Dodam że jestem młodym kierowcą i posiadam prawko niecałe 2lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Golf, albo audi, sam nie mam auta, ale mam kumpla, który zna się na rzeczy. Golf ma małe spalanie. 5,5-6l/100 km. Do opli części są dużo droższe, często pada pompa paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Golfik POlecam naprawde za 8 juz kupisz dobrego Golfa a za 11 to nawet Audi A4 kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 pierwsze auto zaz - tavria 1.3l 54KMdrugie auto opel astra 1,4l 60 KMpierwsze auto firmowe kia pregio 2.7l - 60KMdrugie auto firmowe kia pregio 2,5l - 90 KM - turbinatrzecie auto toyota corolla 1.4l - 90 KM - turbina wnioski płynąca: nie ważne czym jeździesz, jeśli się postarasz na dłuższą metę w trasie i tak możesz być pierwszy... wszystko zależy od twoich umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ja miałem vectre B 98' już po lifcie 16v benzyniak i powiem Ci, że grosza do tego samochodu nie dokładałem Niestety miałem czołówkę nim.... Mogę Ci powiedzieć, że dzwona gdzie ja jechałem 70 a ten co we mnie wjechał miał 100km jego seat był w rozsypce (dosłownie)u mnie wyglądało to lepiej Vectra to twardy i dobry samochód jak na 1sze własne autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Opel Astra II 98 1.6 16v ecotec = 100km Bardzo dobre, teraz zbieram na BMW seria 3 - 5 coś w nowej budzie, że tak powiem Edytowane 5 Września 2012 przez Knopers7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 BMW seria 3 - 5 :| :|Lipa /// Proszę bardziej rozwijać swoje wypowiedzi. Ten post nic nie wnosi do dyskusji.Dagger157 marshall dodał reakcję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 BMW to lipa ? Piękno i moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Piękno i moc W sumie tak...do tego radio pioniera....disko polo...złote łańcuchy i słoma z buta marshall, DarkPassenger i Knopers7 dodali reakcje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Witam. W najblizszym czasie planuje zakup swojego pierwszego auta i chciałbym również Was zapytać co radzicie. Budżet jaki chce przeznaczyć na auto to granice ok. 11-12tyś. Mam na oku kilka modeli: 1. VW Golf IV - silnik diesel 1,9 - SDI lub TDI. Moc silnika nie jest dla mnie priorytetem więc obojętne mi jest to. 2. Seat Ibiza II FL / Cordoba I FL - również diesel SDI lub TDI. Tutaj kieruję się wyposażeniem (wyświetlacz na desce rozdzielczej, pełna elektryka, klima) 3. Opel Vectra II benzyna+LPG 1,6/1.8 - koniecznie rocznik 1998 i w góre ponieważ te są po liftingu i posiadają lepszą blache którą już nie bierze tak korozja. 4. Audi A3 - rocznik 1999+, diesel 1,9. Prosze o opinie. Jeśli ktoś posiada któreś auto z podanych wyżej to proszę o opinię. Jeśli ktoś posiada inne auto i równiez sprawuje się dobrze to chętnie rozpatrze inny model. Dodam że jestem młodym kierowcą i posiadam prawko niecałe 2lata. golf - nie bralbym xd glupie docinki kumpliibiza nie jezdzilem, ale cordobe polecam, przyjemnie sie jezdzi duze wposazenie w niskiej cenieVectra B jezdzilem benzyniakiem 2000 2.2 147 KM i powiem ze niczego sobie, ale troche ' dzikie' zawieszenie, ogolem kozaczek auto, nikt nie hce wierzyc ze palilo 10,5 /100 Audi a3 - odradzam ze wzgledu na cene czesci...i najczesciej brak zamiennikow. podsumowujac,jesli nie obchodzi cie zdanie innych a idziesz na funkcjonalnosc - golf, bo pelno czesci. jesli liczysz sie ze zdaniem innych a chcesz wygodnie jezdzic - vectra, bo spora a w miare oszczedna a sam kupuje albo fieste,albo mazde 323f jeszcze sie zobaczy Edytowane 5 Września 2012 przez -shiwa- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Właśnie, bmw ma taką opinię. Ale typową ładną piąteczkę chcę, nie do takich rzeczy, zapewniam Tylko muszę dozbierać jeszcze sporo, i na pewno to będzie 5, nie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 bmw co to się już u niemca najeździło a u polaka jeszcze nie, może i ladne ale czy koniecznie takie? nic bardziej orginalnego nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 co bardziej oryginalnego chcesz ? Bmw bez nie potrzebnych zmian, tuningów jest dla mnie ładne, nowego nie kupię, aż tak nie szastam kaską Niemieckie to porządne, w sensie wytrzymalsze od francuskiego np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 @knopers a nie myslales o alfie ? dla mnie te auta maja swoj wlasny styl... :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Pamiętam stare alfy jeszcze, czerwona z obowiązkowym czarnym paskiem Jeszcze mam trochę czasu do kupna, jestem napalony na BMW, ale dużo się zmienić jeszcze może.Alfa nie jest zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Niemieckie przede wszystkim Oremi, w życiu bym nie kupił auta z silnikiem 2,7 a 60 KM ^^ nie dość że pije paliwo, to zero kopa. Duża pojemność to musi mieć ostrego kopa, 2,7l powinien zrywać asfalt. Części do VW są nawet 3-krotnie tańsze niż do Opla. Golf stanowczo też mniej pali, ale to Twój wybór, wystarczy trochę w googlach posiedzieć, poczytać, a na pewno dobrze trafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkele91 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam. W najblizszym czasie planuje zakup swojego pierwszego auta i chciałbym również Was zapytać co radzicie. Budżet jaki chce przeznaczyć na auto to granice ok. 11-12tyś. Mam na oku kilka modeli: 1. VW Golf IV - silnik diesel 1,9 - SDI lub TDI. Moc silnika nie jest dla mnie priorytetem więc obojętne mi jest to. 2. Seat Ibiza II FL / Cordoba I FL - również diesel SDI lub TDI. Tutaj kieruję się wyposażeniem (wyświetlacz na desce rozdzielczej, pełna elektryka, klima) 3. Opel Vectra II benzyna+LPG 1,6/1.8 - koniecznie rocznik 1998 i w góre ponieważ te są po liftingu i posiadają lepszą blache którą już nie bierze tak korozja. 4. Audi A3 - rocznik 1999+, diesel 1,9. Prosze o opinie. Jeśli ktoś posiada któreś auto z podanych wyżej to proszę o opinię. Jeśli ktoś posiada inne auto i równiez sprawuje się dobrze to chętnie rozpatrze inny model. Dodam że jestem młodym kierowcą i posiadam prawko niecałe 2lata. polecam golfa IV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 nie ważne ile miał koni, ważne że ciągnął dwu tonowy agregat wody lodowej, jak czołg i wszystko po betonie, jak w tej reklamie VW o samochodach do pracy,,,są samochody i takie i takie,,, do lansubmw ok, ładne, ale czy napewno jedyne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Jedyne oczywiście, że nie Ale najbardziej mi się podoba, limuzyna o potężnej sile Do każdego zadania się zdaję. Zobaczymy jak to będzie, uzbieram to się odezwę tutaj, bo widzę, że ludzie doradzają chętnie Jeszcze stare mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 a dla jasności kup sobie toyote albo mazde i olej temat awaryjności, wszystkie inne wytluczone są zapewne w kraju i zagranicą = łącznieno chyba że chodzi o lans, no to trudno golf i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 W sumie tak...do tego radio pioniera....disko polo...złote łańcuchy i słoma z buta masz na myśli dresowóz e36 ale taka sama grupa społeczna jeździ też golfem 3/4 z wiejskim tuningiem także prócz e36 marka jest perfektonajlepiej sie trzyma od rdzymam e46 coupe po lifcie 2005r i podwozie jest ładnea ojciec młodszą o 3 lata toyote rav4 i już mu rdza atakujegolf 4 ok ale polecałbym audi A3 kumpel kupił i ładnie sie sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oremi Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 rawke rdza atakuje? to chyba w rzece pływała w czasie ostatnich powodzifura do lansu ma być czy do jazdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkele91 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 do golfa latwo o czesci albo kup sobie maluszka albo duzego fiata (jak masz garaz) i pobaw sie troszke odnow na igielke samemu wiem to czasochlonne ale efekt jest cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knopers7 Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 BMW 520 z 2002 mam na oku. 2.0 silniczek, bodajże 140km. a audi A3 to już też wydatek jest do golfa latwo o czesci albo kup sobie maluszka albo duzego fiata (jak masz garaz) i pobaw sie troszke odnow na igielke samemu wiem to czasochlonne ale efekt jest cudny Odnowić to mustanga jakiegoś to jest pięknoo /// Używaj opcji edytuj.Dagger157 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SheeVa Napisano 5 Września 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 oj tu sie zgodze... muscle cara jakiegos.. fordzik shelby tez niczego sobie btw shelby [*] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi