spieriz Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 (edited) Witam, dzisiaj prowadząc rozmowę na SB z bumble wpadliśmy na pomysł, aby zrobić serwer do Counter Strike 1.6 dla ogam.online. Działałoby to na zasadzie wzajemnej reklamy. Ktoś by wszedł na serwer CS - wiedziałby, że istnieje taka gra jak ogam.online. Dodatkowo, gdyby utworzyć na http://forum.ogam.online dział dla tego właśnie serwera, to gracz z CS od razu by widział, że w OGam grają fajni ludzie, zarejestrowałby się w grze, deusx by miał większy zysk, gracze by mieli więcej osób do złomowania i wszyscy by się cieszyli. Działałoby to oczywiście też w drugą stronę. Ktoś wszedł na OGam, zauważył, że jest tutaj serwerek do CS'a. Dawno nie grał, to sobie włączy aby sobie przypomnieć wszystko, na serwerze by było więcej ludzi, lepiej by się grało, ja z bumble byśmy mieli większy zysk z serwera i też by się wszyscy cieszyli. Biorąc pod uwagę te argumenty, gdyby deusx się zgodził stworzyć serwer do Counter Strike 1.6 dla ogam.online na takich zasadach jak wyżej, to byłby to plus dla wszystkich i wszyscy by się cieszyli. Do ustalenia z graczami OGam byłoby to, jaki to ma być rodzaj serwera, ale to później. Czekam na opinie wszystkich i na zgodę deusxa bądź też brak tej zgody, ale mam nadzieję, że pomysł zostanie zaakceptowany. Counter Strike 1.6 można pobrać tutaj:http://hotfile.com/d...5_by_Lukasz.rar Edited June 23, 2012 by spieriz Hejter, Catalyst and Dragonslayer 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hejter Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 hmmm w sumie dawno nie gralem w csa... ojjj bardzo dawno : )mogłbym w sumie postrzelac troszke : ) spieriz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DiabelTasmanski Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 No jasne Dobry pomysł z tym serwerem, jestem jak najbardziej za spieriz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 ja też bym pograł spieriz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyczu Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Dużo osób stąd gra w csa, znakomity pomysł, promocja serwera jak i OGam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MENTALISTA Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 pomysł całkiem fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalyst Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Ja jestem za tylko czy Deus na to pójdzie ? Stworzenie specjalnych działów na forum to chwila roboty. A skąd serwer ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) serwerem ja się zajmę.proponuję hosting na gameserv.plmiałem już tam kiedyś serwer, było wszystko bardzo ładnie. nawet jeśli pomysł nie wypali, to przecież deusx nie będzie na tym stratny, tylko ja no chyba, że zdecyduje się dofinansować serwer na start, na pierwszy miesiąc. Proponuję na początek 20 slotów, przy cenie 1,60 za slot (500 fps - więc tanio) daje to 32zł. Nie aż tak dużo. lokalizacja - Łódź - NC Group Edited June 23, 2012 by spieriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalyst Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 FFA BF2 4FUN czy COD ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) Do ustalenia z graczami OGam byłoby to, jaki to ma być rodzaj serwera, ale to później. poczekajmy najpierw na zgodę deusxa, żeby w ogóle taki serwer powstał, później zrobię ankietę co byście na nim chcieli mieć myślałem nad FFA + BF2, jest on w miarę prosty do zrobienia, a można go dość łatwo utrzymać sprzedając m.in. odznaki można by też CODa zrobić, ale z tym jest więcej roboty. Edited June 23, 2012 by spieriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
faziee Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 fajna sprawa, z doświadczenia (baaardzo dużego) wiem że serwery 4Fun najlepiej się trzymają, dużo ludzi lubi dodatki w postaci przeroznych modów i innych dupereli.BF jest na drugim miejscu pod względem grywalności. Nono niezły chwyt marketingowy to mógłby być, kupić publika 28 slotowego pod 4fun, dobrze reklamowac (znam administratorów z różnych sieci mógłbym jakoś pomóc w reklamie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) 4FUN + BF2 ?czy jakie pluginy proponujesz, aby się dobrze utrzymał serwer?jeżeli wszystko wypali, to można w przyszłości pomyśleć nad więcej niż jednym serwerem // oczywiście na każdym będzie plugin VIP Edited June 23, 2012 by spieriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalyst Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Można poustalać stawki za Vipa, slot, odznaki itd. Dodatkowa reklama dla ogam dobrze zrobi, ale serwa też trzeba utrzymać. Ale jak wyżej trzeba czekać na Deusa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 ja tylko czekam na zgodę deusxa i biorę się do roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalyst Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 To ja chcę adma na serwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) ale wrzucisz trochę na tacę? jak sam pisałeś, serwer trzeba utrzymać a ogarniasz wszystko jeśli chodzi o admina cs? Edited June 23, 2012 by spieriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Catalyst Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Prawie na wszystkich serwach jakich grałem miałem admina. Na FFA i COD'dzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.T Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Ffa jest dobrym pomysłem, ale cod to juz ciezki temat. Trzeba naprawde dobre pluginy, itd zeby zaistniec na scenie przy tak duzej ilosci serverow. Jak byscie mieli w planach zombi moda moge cos pomóc bo troche swojego czasu nad tym siedziałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 hm, na początek proponuję FFA + BF2 albo 4FUN + BF2 ale i tak muszę dalej na deusxa czekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bumble Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 No to i ja sie wypowiedziec muszę więc tak ze jestem jednym z pomyslodawcow to jestem na ogromne tak Co do moda na serwie Moim pierwszym typem mimo wszystko jest zrobienie zombi moda ale nie jakiegos pierwszego lepszego ale z klasami dla ludzi i bankiem na ap albo mozliwoscia zapisania ich na nicku to praktycznie wymusza zakupienie rezerwacji nicku 2 pomysl na serwer to typowy BF2 tyle ze z ulepszonymi odznakami tzw. Byly by tylko podstawowe 24 odznaki lcz byly by one ulepszone czyli więcej zycia szybsze proszanie . Grajac na serwerach ktore posidaly 36 odznak ciezko bylo ogarnąc czym zabijac 3 pomysl to serwer cod mod 20k lvl mimo wszystko jesli jest dobrze zrobiony i rozplanowany jest najbardziej dochodowym serwerem tyle ze zrobienie takiego jest ogromnie trudne sam probowalem ale nie udalo mi się go rozreklamowac .. wiadomo kluczem sukcesu jest reklama bez niej nawet nie ma co ruszac tematu Co do hostingu stawiam na pukawke lecz sloty s bdb drogie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 23, 2012 Author Report Share Posted June 23, 2012 (edited) ja dalej się trzymam FFA + BF2 - prosty, dużo chętnych, dobrze się gra. (jak mi nie wierzysz to spytaj taska, hejtera, winiu i daggera graliśmy dzisiaj z 2 godziny)przy hostingu dalej bym się na gameserv trzymał po crashu serwera od razu jest restart i od nowa się sam stawia, nie tzreba się martwić, że jest wyłączony. Edited June 23, 2012 by spieriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nyczu Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Ja proponuję zwykłe 4fun bez moda bf2. Dodać szybkie przeładowywanie broni + damage. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hejter Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 niewiem o czym wy piszecie...widze same no lajfery co nie jedna noc przesiedziały sie wypowiadajaja bym ojeszcze pograł w call of duty 2, mysle ze nawet ciekawsze od cs: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deusx Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Jestem wszechstronny jeżeli chodzi o hostingi i gry. Nie znam się na cenach, wolę to jednak kupić od profesjonalnej firmy niż hostować u siebie, ponieważ nie bardzo jest czas na poświęcenie kolejnych kilku dni na opanowanie tego wszystkiego.Pozostaje pytanie, ile to wszystko kosztuje per / mc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spieriz Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 Jestem wszechstronny jeżeli chodzi o hostingi i gry. Nie znam się na cenach, wolę to jednak kupić od profesjonalnej firmy niż hostować u siebie, ponieważ nie bardzo jest czas na poświęcenie kolejnych kilku dni na opanowanie tego wszystkiego.a to Ty chcesz się tym zająć?myślałem, że ja bym się tym zajął i byś miał ten problem z głowy.gotowego dobrego serwera raczej nie kupisz, pojedynczo nie ma dobrych serwerów, a raczej całej sieci się nie opłaca kupować i wszystkiego zmieniać.jeśli chodzi o hostingi, do działa to na takiej zasadzie, że wykupujesz serwer już z grą, musisz jedynie wgrywać pluginy jakie tam chcesz, muzykę itd. Jeśli chodzi o opanowanie w ciągu kilku dni, mam to opanowane bardzo dobrze i zrobię wszystko w 2-3 godziny. Ja mogę się tym zająć, tylko jeszcze pozostaje pytanie czy ten serwer ma należeć do Ciebie czy do mnie, bo myślałem, żeby to zrobić tak jak w pierwszym poście napisałem, nie wiem czy go przeczytałeś dokładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts