Seerky Napisano 9 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Wszystkich nie chce mi się czytac wypowiedzi ale.powiem coś z własnego doświadczenia przez dwa lata jeździłem Mazda 6 z 2002 roku 2.0benzyna 141 koni i powiem tak, za***ista sprawa lecz jak to japoniec ma dwa minusy jeden to ten przy akumulatorze a drugi to blacha, niestety niewychodzily w ocynku i tu problem, osobiście na te chwile mam Citroena Grand Picasso duży 7 osób spoko tylko problem powstaje gdy kompresor od tylnego zawieszenia szwankuje albo poduchy, drugie auto które mam to mazda 3 z 2003 1.6 benzyna. Zwinna wygodna ale pali więcej niż wczesniejsza dwulitrowa Decyzja dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 9 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Mazda 3 2006 rok 1,6 benzyna 16v ...to auto to magia ,potrafi na w trasie jak się pilnuje spalić 5,9 benzyny na odcinku 330 km .... żona zjechała do 5,7 ... ale ja ekonom to zainstalowałem gaz ... 100 km za 12 zł , to przy droższym gazie ... Jestem jak na razie bardzo zadowolony , jeżdżę juz rok , gaz w połowie się zwrócił ... tylko mi 6 biegu brakuje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viher Napisano 10 Maja 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 A ja wrócę do pytania postawionego przez autora i podam jako dobry przykład auto którym sam jeżdżę Dostałem od rodziców podczas studiów i służy mi do dzisiaj. Dostałem go ~4-5 lat temu. Hyundai Getz, 1.5crdi, 65kW, 2006 rok. Przebieg w dniu zakupu równiutkie 100000km, dzisiaj ma ~156000km. Sprowadzony z Niemiec lekko puknięty - do wymiany był zderzak, reflektor po jednej stronie plus drążek, sworzeń wahacza i osłona przegubu. Całość, sprowadzenie, naprawa + inne opłaty wyszły koło 16k zł. Do dzisiaj auto jeździ kompletnie bezproblemowo, w tym roku na początku wymieniłem sprzęgło i rozrząd bo już zaczął świergotwać, ale przez ostatnie 5 lat jedynymi naprawami były klocki/tarcze oraz oleje/filtry. czyli to co w każym samochodzie i tak trzeba wymieniać. Spalanie - różne. Jeżdżąc po Szczecinie dystane do max 1km (bo uczelnie miałem blisko) zimą żarł nawet 8 litrów ... Latem, na trasie, pali 4,5l. Jak teraz dojeżdżam na uczelnię w Holandii i mam koło 5km, czyli cykl mieszany, pali mi około 5,5l / 100km, więc tragedii nie ma. Szczerze polecam autko, chociaż z tego co wiem rynek jest w nie dość ubogi bo dość szybko schodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz3 Napisano 13 Lipca 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Super, dzięki za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laik66 Napisano 18 Lipca 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Nowy samochód to fajna sprawa. Ale niestety mnie na taki mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry7 Napisano 14 Listopada 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 To prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil7 Napisano 23 Listopada 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2017 Niestety ale nie stac wiekszosci ludzi na samochod uzywany. Co mam tutaj na mysli .. otoz trafic na samochod w dobrym stanie jest bardzo ciezko. Bez porady jakiegos specjalisty lub bylego handlarza na pierwszy rzut oka moze byc wszystko ok. Wszystkie mankamenty niestety dopiero wychodza po czasie, a wiedze na ten temat ma zazwyczaj tylko i wylacznie sprzedajacy. Ja juz dalem sobie spokoj z ogladaniem uzywanych samochodow na serwisach ogloszeniowych. Aktualnie zbieram na cos nowego .. moze w ciagu najblizszych 2-3 lat uda mi sie dokonac zakupu. Szczerze to bardzo spodobala mi sie nowa Dacia ze swoja oferta - https://www.dacia.pl/ Wyglada bardzo nowoczesniej tylko zastanawia mnie jedna kwestia. Drogie sa ich auto w ekploatacji dlugoterminowej? Z tego co slyszalem to czesci nie sa drogie, natomiast moze ktos poruszy temat jak wyglada spalanie na miescie? Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalejownik Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najlepsze auto to auto służbowe. Jak masz firmę albo inną działalność to weź nowe w lizing albo najem długoterminowy. Wrzucasz sobie w koszt firmy i dziękuje pozdrawiam a za 2-3 lata nowe albo sobie wykupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revenge ツ Napisano 24 Listopada 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najlepsze auto to auto służbowe. Jak masz firmę albo inną działalność to weź nowe w lizing albo najem długoterminowy. Wrzucasz sobie w koszt firmy i dziękuje pozdrawiam a za 2-3 lata nowe albo sobie wykupisz. Jesli zarabiasz minimum 5tys+ miesiecznie bo obecnie leasing chodzi przykladowo za BMW serii 5 za jakies 1500 z duzym plusem do tego ubezpieczenie na rok 3000. Dodaj sobie dodatkowe koszty i uuz po zawodach i hajsie BTW. Jesli ktos szuka nowej fury marki BMW w warszawie to zapraszam na priv a mozemy załatwić coś taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalejownik Napisano 28 Listopada 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 (edytowane) Jesli zarabiasz minimum 5tys+ miesiecznie bo obecnie leasing chodzi przykladowo za BMW serii 5 za jakies 1500 z duzym plusem do tego ubezpieczenie na rok 3000. Dodaj sobie dodatkowe koszty i uuz po zawodach i hajsie BTW. Jesli ktos szuka nowej fury marki BMW w warszawie to zapraszam na priv a mozemy załatwić coś taniej No tak ale BMW serii 5 to nie oszukujmy się w naszym kraju auto mocno premium za które też trzeba więcej płacić. Zawsze można wybrać coś tańszego np. Mondeo, Focusa, Octawie itp itd. Zależy do czego co i jak. EDIT:Oczywiście cena mocno zależy od wyposażenia danego auta... Edytowane 28 Listopada 2017 przez szalejownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marysiu Napisano 20 Grudnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Ja chyba zostanę póki co przy komunikacji miejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabryska Napisano 21 Grudnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Inwestycja w nowy samochód to opcja jaka ma oczywiście sens. Przede wszystkim pozyskujemy nowy pojazd, prosto z salonu, objęty gwarancją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marshall Napisano 4 Stycznia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 A jest może tutaj jakiś mechanik co się zna na vagach ?Potrzebuje zmienić alternator w borze na jakiś mocniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narutoo Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Hm... Trzeba też koniecznie pamiętać o ubezpieczeniu OC... Dość ciekawą opcją według mnie jest na przykład ubezpieczenia oc z ubezpieczeniaonline.pl Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Narutoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dandlaaa Napisano 15 Maja 2018 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2018 Jestem tego samego zdania co mój poprzednik. Nic dodać oraz nic ująć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi