Jump to content

Kolejka badań.

hhsnake0

Czy jesteś za wprowadzeniem "kolejki badań"  

56 members have voted

1. 1. Czy jesteś za wprowadzeniem "kolejki badań"

Recommended Posts

Witam,

Pewnie znowu zostanie to potraktowanie jako "ułatwienie gry"

ale myślę, że jednak warto pomyśleć nad tym pomysłem :)

Chodzi dokładnie o możliwość ustawienia badań w "kolejce".

To taka sama opcja jak kolejka budowania.

Dla rozwiniętych graczy będzie to pewnie i tak zbędne bo badania trwają tygodniami ale dla mniej rozwiniętych konto może być to fajna opcja. Może i więcej osób będzie chciało się rozwijać w tym kierunku.

Dodam ankietę ale proszę również o wasze opinie :)

Po mojemu to bez sensu, badania i tak sie robia bardzo dłuuuugo, wiec klikniecie nastepnego nierobi roznicy jesli poczekac pareh

takie cos moze by sie tylko przydało na poczatku gry.

ja jestem za, biorąc pod uwagę czasy badań na wyższych lvl'ach nie potraktował bym tego jako ułatwienie, ewentualnie za drobną pomoc pomagającą zaoszczędzić kilka "h" przy badaniach trwających po kilka, kilkanaście i kilkadziesiąt dni.

głos na TAK

Po mojemu to bez sensu, badania i tak sie robia bardzo dłuuuugo, wiec klikniecie nastepnego nierobi roznicy jesli poczekac pareh

takie cos moze by sie tylko przydało na poczatku gry.

marshall ale Twoje konto już jest mocno rozwinięte i Tobie to nie jest potrzebne...

Pomyśl o graczach co mają np badania, które robią się np : 2h potem 4h...8h... jeśli wsadzi coś takiego w kolejkę badania to nie musi np co 2h wchodzić na konto...... chodzi mi tu o graczy co dopiero zaczynają przygodę z ogam.

mysle ze jest to dobry pomysł :)

dla slabszych graczy bedzie to bardzo przydatne w szybszym wybadaniu techow itp na przyzwoity poziom ;)

dla silniejszego gracza to juz nie bedzie az tak przydatne ale i tak sie przyda klikac odrazu te kilka badan i miec to z glowy na jakis czas :)

ja jestem na TAK ;)

jestem na nie, nie ma takiej potrzeby :)

dla starszych graczy to zbedne, bo kazde badania badaja sie kilka dni/tygodni a dla nowego to bez znaczenia...

co sie stanie jak poczeka te 2 czy 4 godziny? a nawet jak zrobi badanie dopiero drugiego dnia? te kilka godzin to jest nic. nie dzis to jutro :)

pomysl bez wiekszej korzysci, ani dla nowych ani dla starych graczy, jestem na nie.

marshall ale Twoje konto już jest mocno rozwinięte i Tobie to nie jest potrzebne...

Pomyśl o graczach co mają np badania, które robią się np : 2h potem 4h...8h... jeśli wsadzi coś takiego w kolejkę badania to nie musi np co 2h wchodzić na konto...... chodzi mi tu o graczy co dopiero zaczynają przygodę z ogam.

no i na poczatku wtedy jest sama zabawa :P

w klikaniu.

Guest Gal Anonim

Według mnie to też bez sensu po co dokładać kolejne dodatki do gry i co raz więcej tego niech będzie jak jest... Niepotrzebna jest kolejka badań

Z jeden strony jest to dobry pomysł, bo nie jest to ułatwienie dla graczy a raczej oszczędzacz czasu, wykonywania mniej kliknięć, mniej do pamiętania.

Gra ta jest dynamiczna, o niektórych rzeczach musimy pamiętać (flota, badania) bo inaczej gra stanie się nudna, wejdziemy na chwilę, ustawimy kolejki i tyle z grania :)

Z jeden strony jest to dobry pomysł, bo nie jest to ułatwienie dla graczy a raczej oszczędzacz czasu, wykonywania mniej kliknięć, mniej do pamiętania.

Gra ta jest dynamiczna, o niektórych rzeczach musimy pamiętać (flota, badania) bo inaczej gra stanie się nudna, wejdziemy na chwilę, ustawimy kolejki i tyle z grania :)

deusx a z drugiej strony?? bo pewnie pojawia się jakieś "ale"

(Z drugiej strony) Gra ta jest dynamiczna, o niektórych rzeczach musimy pamiętać (flota, badania) bo inaczej gra stanie się nudna, wejdziemy na chwilę, ustawimy kolejki i tyle z grania

Żeby trzymać jednakowy ton.

dla mnie jak dla przedmówcy obojętne bo kilka h nie robi różnicy jesli badania wrzucam po 1,7k h.

aale głos na TAK z myślą o nowych graczach, z pewnością będzie to impulsik dla nich na powiedzenie TAK temu serwerowi ;)

• 6 months later...

Można także wziąć pod uwagę poziom MSBN

np. co 5 lvl MSBN dodać jedną planetę na której to mogły by się toczyć badania (MSBN 5 lvl = się 2 planety na których są prowadzone równolegle różne badania; MSNB 10 lvl = 3 planety na któ......; itd.)

• 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Deusx, mam taką propozycję dodaj tę opcję kolejkowania badań do oficerów, kto będzie chciał wykupi oficera, kto nie będzie chcętny do korzystania z tej opcji będzie miał po staremu i tyle myślę że każdy będzie zadowolony.

Gdyby to było tak proste, żeby tylko pakiecik dodać. Kolejka czegokolwiek to długi i skomplikowany skrypt, który do badań nie jest potrzebny po tygodniu gry, dlatego opcja ta niebędze wprowadzona w najbliższym czasie.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.