Gość karaluch Napisano 15 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zasada działania Stacji Solarnej. Stacja Solarna odbiera źródło światła zdobyte przez wystrzelone, na orbitę w okół planety, Satelity Słoneczne, napędzane napędem nadprzestrzennym. A dzięki wysoce rozbudowanych soczewkom z kryształu, przekształca otrzymane wiązki światła,w energetyczny promień lasera, umożliwiając zasilanie planety. Wymagania:15 lvl nanitów35 lvl elektrowni słonecznej20 lvl kopalni kryształu20 lvl technologii energetycznej10 lvl technologii laserowej10 lvl technologii napędu nadprzestrzennego Koszty utrzymania:- tak jak w przypadku elektrowni fuzyjnej (od 20 lvl), tylko, że zamias deuteru pobiera kryształ razy 1.5 Zysk:1 lvl Stacji Solarnej - obsługa 25 satelit2 lvl Stacji Solarnej - obsługa 50 satelit3 lvl ........ - 100 satelit4 lvl ........ - 200 satelit5 lvl ........ - 400 satelit...10 lvl ....... - 12.800 satelititd Koszt budowy:Trzy krotność budowy Elektrowni Słonecznej I tak oto, satelity stały się droższe, a pola planet cenniejsze Stacja Solarna w podglądzie: http://images41.fotosik.pl/1379/b5b26f41ee1fae0emed.jpg Zakaz kopiowania pomysłu oraz zdjęć deusx dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 15 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Że się tak spytolę.. taki bogaty jesteś, że masz jeszcze pola w zapasie? xPTo już lepiej całkowicie tym czymś zastąpić elektrownię słoneczną. Tylko w bardziej sensowny sposób, bo poza nowym budynkiem marnującym nam pola chyba nic więcej się nie zmienia. Ale żeście się obudzili.. wyskakują z nowymi pomysłami codziennie coś, akurat jak deus ma roboty na następny rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 15 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 parno jak w saunie więc pola sie ostały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Obrazek mnie rozwalił a i ten zakaz również Ja jestem na nie, tak jak powiedział Neriel już lepiej słoneczną czymś zastąpić... Tylko też po co ? Z tego co zauważyłem, Ci co są farmieni wolą postawić wysoki lvl słonecznej i się nie martwić o energię, a inni mają satelity, więc surka się produkuje, farmerzy farmią i każdy jest szczęśliwy. Nie widzę powodu dla którego powyższy pomysł byłby przydatny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 (edytowane) jakby kazdy byl szczesliwy, to niebylo by tematow o podwyzszenie kosztow satelit Neriel, tym czyms nie da sie zastapic elektrowni slonecznej, gdyz by to cos wybudowac potrzebujesz surowce, a kopalnie energie........z elektrowni slonecznej Edytowane 16 Marca 2012 przez karaluch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielDz Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 jestem na niezadnej korzysci z tego, a tym bardziej minus = koszt, pola na planecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 już wolę postawić te 50k satek więcej, obojętnie jakim kosztem niż zaśmiecać kilkanaście tak cennych pól na planecie -.- i to stałe pobieranie kryształu ;x za duże wydobycie masz ? ^^ "Koszt budowy:Trzy krotność budowy Elektrowni Słonecznej" Podziękuję i zostanę przy elektrowni i satkach ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagger157 Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Wymagania:35 lvl elektrowni słonecznejŻe niby mam tracić 35 pól na elektrownię słoneczną i jeszcze dodatkowe na tę stację? To jakieś 45 pól w plecy, bo pewnie nikt elektrowni słonecznej nie robi, bo można satelity (oszczędzając pola). Jestem na nie. Nie jest to potrzebne. I jeszcze ten kryształ. Skoro nikt elektrowni fuzyjnej nie robi (z wiadomych powodów) to i tego nie będzie robił, bo to jest to samo jak elektrownia fuzyjna, tylko zamiast deuteru to kryształ oraz inne koszta i energia jaką daje. Ten pomysł mnie nie przekonuje zbytnio. Matura dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hhsnake0 Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Jestem na nie W ogóle budowanie elektrowni na tych serwerach to śmiech na sali Każdy EKOman wyśmieje ten pomysł. Ale trzeba przyznać napracowałeś się nad tym.Tylko temat tu każdy leci na satelitach Dlaczego? bo tanie i dają dużo energii Matura dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ...........Tylko temat tu każdy leci na satelitach Dlaczego? bo tanie i dają dużo energii I tu trafiłeś w dziesiątkę. Jak się przeszpera forum, to mozna znaleźć kilka kilka tematów dotyczących kosztów satelit. A tak, stają się one droższe, jednak produkują tyle samo energii (znaczy się więcej niż elektrownia słoneczna). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Deus sie już gdzieś wypowiadał że ludzie stawiali od metra satelit chcąc na nich zarobić i nie będzie ich ceny podnosił.a jak masz za dużo pól na planetach to nie znaczy że inni mają, tym bardziej nowi po zmianach.no chyba że cie stać i sponsorujesz każdemu pakiecik astatów żeby sobie mógł wszystkie planety na maxa wykupić pola, to śmiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 cena satelit nie wzrosła ze wzg na złom....A dzięki tej stacji, 'możliwość używania' satelit jest droższa - a cena satelit, jest wciąż taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Zapomniałeś jeszcze jedno uzasadnić Karaluch. Spójrz na wymagane technologie Satelity Słonecznego.Satelita słoneczny Stocznia (Poziom 1) Teraz pomyśl i napisz nam, po co nam satelity, skoro nie będą dawały energii?Nowy gracz rozpoczynając grę, musi wspomagać się satelitami. Nie mogę dostrzec w pomyśle nic poza tym, że zabierze nam to z planety kilkadziesiąt pól (łącznie około 45) i jakieś marne ilości surowca na postawienie 14lvl tej elektrowni.Poza tym nowy gracz, już po uzyskaniu wymaganych lvl badań itp, może nawet nie mieć takiego wydobycia kryształu, żeby zaopatrzyć się w energię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 16 Marca 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 ........No rzeczywiście Więc wymagania:20 lvl technologii energetycznej10 lvl technologii laserowej10 lvl technologii napędu nadprzestrzennegoplus 8 lvl stoczni dajemy pod satelity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 odświeżam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Jest tu gdzieś opcja 'zakop'? ;x Neriel i Matura dodali reakcje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kOtello Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 I tu trafiłeś w dziesiątkę. Jak się przeszpera forum, to mozna znaleźć kilka kilka tematów dotyczących kosztów satelit. A tak, stają się one droższe, jednak produkują tyle samo energii (znaczy się więcej niż elektrownia słoneczna). Dobrze że odświeżyłeś inaczej bym tu chyba nie trafił. Sorry karaluch ale to są jakieś brednie nikt nigdy mnie nie przekona że jest coś lepszego od satelit słonecznych i nawet gdyby farmili moje planety 2 razy dziennie to i tak bardziej opłaca mi się stawiać te satelity niż tracić wolne miejsce na budowę czegoś nowego nawet gdyby 20 lvl tego czegoś dawał tyle energii co 500.000 satelit to i tak szkoda mi pól.Dla mnie temat do kosza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Che_ster Napisano 4 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Crtl + alt + delete = zakoncz proces Tyle w temacie Matura dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość karaluch Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Dl Was temat do kosza, dla mnie nie.Jeżeli dobrze rozumiem, w grze tej chodzi o to, by zdobyć jak najwyższą pozycję w statach.Polega to min na niszczeniu flot przeciwnika, jego farmieniu. Pamiętając, że po każdym ataku na jego planetę traci on satelity, a w ten sposób energię potrzebną do pracy kopalń. Dzięki temu, przez jakiś określony czas jego wydobycie jest mizerne, co nie pozwala mu na szybkie odbudowanie strat, a my w tym czasie pniemy się powoli w górę. Ale jaki to ma sens, gdy ten ktoś, niskim kosztem odbudowuje satelity, dzięki czemu jego wydobycie utrzymuje się na stałym poziomie? Ma surowce do budowy, paliwo do latania. Przy takiej szybkości gry, praca włożona w zaopatrzenie planet w energie potrzebną do ich funkcjonowania jest śmieszna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alwego Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Temat obok jest o tym jak zwiększy ilość surowców u graczy, a Ty tutaj odświeżasz stare tematy, o tym, jak te ilość zmniejszyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 5 Października 2013 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Dla mnie pomysł "bomba" !W końcu energia stanie się elementem gry, bo obecnie to nie ma ona żadnego znaczenia. Jeżeli jakiś budynek kontrolowałby ilość satelit to miałyby one w końcu sens.Co prawda do kosztów i statystyk obecnie nie mam zdania, bo jeszcze niczego nie obliczyłem, ale nawet na rzecz tego budynku możnaby dodać każdemu parę pół do planet lub obsługę satelit wdrożyć do elektrownię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi