T-50 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Chciałem zapytać o kolejną krestięGracze z początku Uni maja po 19-20 planet na 14-stkach powiedzmy -90 i >350 pól. A nagle zamiast pokasowac niekatywnych, których jest mnóstwo, często poniżej top 2000, wprowadza się utrudnienia dla nowych. W tym momencie, oprócz oczywistej kwestii, że czolówka posiada x razy większą flotę i wydobycie , zaczynała wcześniej na duzo lepszych zasadach. Sprawiedliwe byłoby, aby wszyscy grali na jednakowych warunkach. Dotychczas ratowałem wydobycie deuteru kolonizując planety na pozycji 13-stej, ok 240 pól , a teraz nawet tego nie jestem w stanie zrobić, ponieważ zmniejszono ich srednicę. Stad zastanawiam się, czy wprowadzona zmiana miała pomóc nowym graczom? Jeśli tak, to chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób, bo ja nie widzę w niej żadnego ułatwienia, co najwyzej dla starych graczypozdrawiam i niecierpliwie czekam na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Odpowiedź na swoje pytanie masz w innym temacie, dotyczącym zmiany pól planet. Przeczytaj moje ostatnie posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Musisz czekać do kolejnej zmiany może korzystniejszej. Oczywiście zawsze jest jakieś wyjście Wystarczy skolonizować planetę zimną około 200 pól - dokupić do niej 150 pól koszt to 210 dodatków xD Przy 10 planetach to tylko 2100 a jak chcesz być super mega ultra koksem z wszystkimi zimnymi planetami to jedyne 4200 dodatków i masz wszystkie zimne planety z niezłą ilością pól xD Do boju nowi gracze hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 31 Grudnia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Jeżeli ktoś myśli, że będzie jeszcze jakaś zmiana w temperaturach czy polach planet, a tym bardziej na korzystniejszą to jest w dużym błędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animedium Napisano 1 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Ja mówiłem że tak będzie, ale kto by się przejmował.Deus... pokasuj wszystkie tematy o starych 14-stkach i zrób temat informacyjny o nowych rozmiarach i temperaturach.I KONIECZNIE należy poprawić ten temat: [Poradnik jak dobrze zacząć] bo posiada on aktualnie błędne informacje o planetach na pozycji 14. Na dodatek jest to jeden z tematów w poradnikach dla początkujących. Więc wymaganie od ludzi by najpierw znaleźli temat w którym są aktualne zmiany jest trochę przesadne.Nowi szukają informacji o tym jak wygląda serwer. Jak wyglądają rozmiary planet, itp., a takie tematy są w tym momencie jak najbardziej mylące, ponieważ zanim znajdzie temat o tym że była zmiana przekopie się przez naście tematów o tym, że 14 były ogromne i zimne. I w tym momencie się nowemu grać odechciewa. (oczywiście, nikt nie zmusza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T-50 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Musisz czekać do kolejnej zmiany może korzystniejszej. Oczywiście zawsze jest jakieś wyjście Wystarczy skolonizować planetę zimną około 200 pól - dokupić do niej 150 pól koszt to 210 dodatków xD Przy 10 planetach to tylko 2100 a jak chcesz być super mega ultra koksem z wszystkimi zimnymi planetami to jedyne 4200 dodatków i masz wszystkie zimne planety z niezłą ilością pól xD Do boju nowi gracze hehehe no właśnie:) i teraz nie wiem co robic P.S. Deus przeczytałem Twoje wypowiedzi w poscie o zmianach pol planet, jednak nadal nie rozumiem czemu ta zmiana ma służyc. W innych wypadkach z tego co zauważyłem odbywały się głosowania. W tym wypadku widzę opcję:a) zmiana pól planet na...b) zmiana pól planet naZ tego co zauważyłem wielu ludzi ma podobne zdanie co jaFajnie , że się Deusx wziąłeś za to jednak tych pul jest trochę mało - od 2-3 tyg. szukam 14 w 8-10 gali i nic , teraz w końcu niby będę miał planetę zimną , jednak bardzo ograniczoną w stosunku do graczy którzy już osiedlili 14 ~~400+ pól :/. Ale mam dla Ciebie i nie tylko ciekawy przykład jaką szkodę powodują iLderzy. Jak mówiłem szukam 14 w 8 gali , żeby wykorzystać to jeszcze jakoś policzyłem ile iLderów zajmuje 14'stki. 186 Planet na pozycji 14 zajmują nieaktywni 28+ dni... - Około 37% 8 Gali.na u5 przydało by się usunąć idlerów z pozycji 14 od xxx do top1500... i było by po sprawie bo wątpie że ktoś na gracza top2k lata..Szczerze powiem, że obydwie opcje są niezbyt dobrym pomysłem. Planeta zabudowana średnio w kopalnie, magazyny, laboratoria itp, potrzebuje około 390 pól.210 na zimnych to chyba nieporozumieniePrzed wprowadzeniem zmian , mógłbyś jeszcze oczyścić trochę Uniwersum z nieaktywnych dając tym samym szanse innym graczom skolonizowania aktualnych 14. Ładnego zonka daliście nowym graczom.PodziwiamMax pola to 400, trafią po 500 kolonach 380 na ciepłej planecie. Rozbudowa na zimnej przepadła.Pisałem, żeby zamienić kolejność pól z 1 opcji, to byłby spokój na kilka lat. Za pół roku zacznie sie lament Twój post zawierający jak mniemam wytłumaczenie: Najlepiej dać wszystko i jeszcze za darmo, a potem zero strategi i tematu nie będzie, bo nie będzie graczy.Stąd pytanie;1.Dlaczego strategię w tej grze musza stosowac w tym wypadku tylko nowi (zatem z założenia słabsi) Sam pomysł osobiście uważam za dobry, jednak przy nowym uni. Wiem że nie powinienem tak drążyc tego tematu w nieskonczonosc, ale Vivaldi ma chyba to samo zdanie co ja, patrzac na koszt powiększenia planet :Geld regiert die Welt [pozdrawiam Animedium dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 2 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Stąd pytanie;1.Dlaczego strategię w tej grze musza stosowac w tym wypadku tylko nowi (zatem z założenia słabsi) Sam pomysł osobiście uważam za dobry, jednak przy nowym uni.2. Co znaczy pierwsze planety w układzie na lotki, coś związanego z flotą?? 1. Popieram2. Lotka to planeta skolonizowana obok potencjalnego celu. Tworzy się ją, żeby przenieść flotę i szybciej wykonać sam atak Animedium dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Deus w tej ankiecie odnośnie zmiany pól na planetach dał o 2 opcje za mało c) Pozostawić tak jak jest i usuwać częściej nieaktywnych - A jest ich sporo !d) Dodać +50-80 pól do 13 Ktoś już pisał , że ratował się 13 około 230 pól na starym systemie. Gdyby tak 13 miały 280-310 pól to już idzie to rozbudować nie za drogo .Teraz normalny nowy gracz który nie inwestuje w grę za dużo szmalu , nie ma szans dogonić topki a to dlatego , że oni z 18-19 planetami na pozycjach 14 dublują ich wydobycie dzienne , dzięki paliwie xDIch strategia na szaleńczy pościć za topką - złomowanie haha tylko kogo ? Patrząc na dostępne floty to albo są nieosiągalne albo zysk mierny Strategia numer 2 - Ostry farming 24h - numer 3 Zakup surowców Animedium dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Pisałem, że to jest prywatny serwer.Opcje są dostosowywane cały czas, cały czas gra jest rozwijana raz kosztem nowych raz kosztem tych starszych. Nie da się w niektórych opcjach po prostu dogodzić każdemu, a wszystkie uniwersa muszą być jednakowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Prywatny serwer jest najlepsza odpowiedzia na wszystkie pytania. -.-Wiemy, że chcesz zarobić zmuszając ludzi do kupna pól, ale nie zaszkodzi trochę ułatwić grę. I moim zdaniem wszystkie uniwersa wcale nie muszą być jednakowe. Równie dobrze można by zrobić wszystkie różne i każdy będzie wybierać to które mu najbardziej pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 3 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Dla mnie można usunąć opcję kupna pól w sklepie, to jest po prostu strategia a nie pole do wydawania pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animedium Napisano 4 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 To usuń.Podniosą się kolejne głosy sprzeciwu ponieważ aktualne rozmiary planet są obliczone na opcję dodania pól przez dodatki. Efekt będzie taki, że nowi będą mieli jeszcze gorzej niż teraz i nigdy przenigdy nie będą mieli nawet najmniejszych szans żeby chociażby zbliżyć się do topki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 4 Stycznia 2012 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja chce tylko powiedzieć, że pola to nie jest pole do popisu a do strategii. Coś, co było kiedyś złe, zostało poprawione (nie może być i zimno i dużo). A jeżeli twierdzisz, że nowy gracz nie ma kompletnie żadnych szans żeby się zbliżyć do TOP to już jest twój wymysł a nie nasza blokada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi