Skocz do zawartości

Nazwa planety/moona w informacji o locie flot itd.

Aizen

Opinia  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za wprowadzeniem tego pomysłu?

• Tak
      2
    • Nie
      2
    • W części(jakie?)
      0
    • Nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Gram w OGam od niedawna, tydzień, może dwa. W porównaniu do zwykłego OGame, jest kilka rzeczy, które tu mogą irytować. Przede wszystkim.

1)Brak informacji o nazwie planety/moona(oba jako 'planete') obok koordynatów. Przykład:

Jedyna z Twoich flot(a) lecąca z planety [x:xxx:x] osiągnie planete [x:xxx:x]. Misja : Transportuj

2)Brak zaznaczenia w RW czy bitwa toczyła się na moonie czy planecie.

3)Brak nazwy planety/moona w raporcie szpiegowskim i wyróżnienia co nam szpiegowano. Nie wiadomo, czy potencjalny agresor skanował moona czy planetę.

Przynajmniej takie niedogodności zauważyłem jako świeżak.

Pozdrawiam

odnosnie pkt. 1, uważam, że to byłoby niepotrzebne. Jeśli chodzi o pkt. 2, można by takie coś dodać, ale specjalnie też potrzebne to nie jest. :) odnośnie pkt. 3, jest wyróżnione. W raporcie pokazuje się nazwa planety. A Ty już powinienieś wiedzieć, czy ta nazwa to planeta, czy moon. :) dla przykładu mój raport:

Flota wroga z planety 4-Niszczyciel[x:xxx:xx] została zauważona obok Twojej planety. Moon [x:xxx:xx].

Odnośnie tych punktów to jakoś mi żadna z tych rzeczy nigdy nie przeszkadzała. I właściwie nie przeszkadza. Ale jeśli uważacie że taka "kosmetyka" jest potrzebna to pisać petycję do deusa może coś z tym zrobi : D

Ciacho a z RW wiesz czy dostałaś po moonie czy po planecie?

Proszę nie brać pod uwagę obrony, osłon itp. RW są identyczne. Kiedyś nawet zapytałem operatora jak sobie z tym radza i odpowiedzi nie dostałem.

6 wlotów na planete i 1 na moon, to juz 7. Dozwolone jest w sumie 12 wlotów

Jak to rozróżniać?

@ po 7 wlocie na "obiekt" jest ban

Nie mam teraz pod ręka RW ale chyba nie byłoby problemem, żeby po ataku na moon było w RW coś takiego - (1:1:1) k

Podobnie jest z interpretacja atakującego. nie jest wiadome skąd leciał

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Musisz zaakceptować regulamin Warunki użytkowania.