L&M Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Nie jest to może pomysł, ale raczej prośba, czy też zapytanie. Wielu graczy chce skolonizować planety o magicznym numerze 14, nie ma w tym nic złego. Pojawia się tu jednak problem, nowi gracze np. ja takim jestem, nie mają szans na skolonizowanie tychże planet, ponieważ są już zajęte. Nie mam naturalnie pretensji, wiadomo kto pierwszy ten lepszy, ale np. na uni5 w galaktykach 2,4,5 nie ma możliwości skolonizowania pozycji 14. Wydaje mi się jednak, iż można by coś z tym zrobić, ponieważ zaobserwowałem, iż na oko(wiem, że na oko to jeden w szpitalu umarł)ok 30% może więcej, może mniej graczy ma status nie aktywnych od 28 dni. Czy nie istnieje jakaś techniczna możliwość usunięcia tych "graczy" z gry? Po co trzymać konta nie aktywnych(nie mam tu na myśli urlopowiczów), które zabierają tylko miejsca tak cenne do kolonizacji? No chyba, że tylko dla farmienia, ale czyż nie lepiej walczyć z kimś kto może się bronić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Co jakiś czas są usuwane konta nieaktywne powyżej 50 dni, na uniwersum 5 takich kont jest znikoma ilość, stąd też brak wolnych miejsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L&M Napisano 26 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To może mała podpowiedz, planety z jakich pozycji mogą być jeszcze atrakcyjne do kolonizowania. Na kilkanaście prób kolonizatorskich tylko kilka planet było większych, niż 230 miejsc, co i tak jest wynikiem "pożal się boże". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 4 i 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L&M Napisano 26 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dziękuję, temat uważam, iż można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 nie polecam pozycji 4, za wysokie temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Może wytłumaczę dokładniej czym "grozi" wysoka temp. Im niższa temperatura planety tym więcej deuteru wydobywa nasz ekstraktor, czyli na ciepłej 4 będziemy mieli mniej niż na zimniejszej 14. Z drugiej strony, na cieplejszej planecie satelity dają więcej energii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Z drugiej strony satelity to tak niewielki wydatek (nawet w większej ilości), że mimo wszystko kolonizacja pozycji nr 4 jest nieopłacalna. Wyższe wydobycie deu jest dużo bardziej opłacalne niż te kilka % energii z satelit więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To może ja jeszcze drobne porównanie dodam.Wydobycie deuteru na zimniej i gorącej planecie. Kopalnia deuteru 64lvlTemp. planety a) -99/-59*CTemp. planety b) +99/+59*C wydobycie dzienne z geologiema) 160 666 419 643b) 100 080 991 711 Jak widać różnica jest nie tylko że kolosalna. Ona jest porażająca @ Neriel Neriel pragne tylko zauważyć, że na pozycjach 14 metal i kryształ kopią się tak samo jak wszędzie.Lubisz przeliczać na metal wszystko, więc dodam, że po przeliczeniu wydobycia deuteru na metal, różnica jest jeszcze bardziej obrazowa a) 642 665 678 572b) 400 323 966 844 @ biohazardPosta tego nie napisałem, żeby Deus coś zmieniał, ani w celu przekonywania kogokolwiek, że sytuacja z wydobyciem jest zła.Wszystko jest w jak najlepszym porządku.Trzeba sobie tylko zdawać sprawę z wpływu temperatury na wydobycie deuteru Pozdrawiam i życzę cierpliwości w kolonizowaniu 14-stek. Czasem nawet 100 kolonizatorów na jedną planetę nie wystarczy. A zdarzają się perełki po -99/-59 i 430 pól spieriz dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biohazard Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 ooo nie wiedziałem że aż taka jest różnica :/ ja mam same czwórki :/ (na czwórkach dosyć często trafiają się powyżej 300) wydobycie nie powinno być AŻ tak zróżnicowane deus trzeba coś z tym zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 czy przerażająca..To tylko deuter - jest jeszcze kryształ i metal.U mnie deu stanowi 40% wydobycia więc ogólnie wychodzi ok 25% mniejsze wydobycie przy różnicy max / min temperatur. Może po prostu w końcu zajmiemy się moją propozycją sprzed wieeeeee(i tak stąd do Ameryki)eeeeeele miesięcy temuhttp://forum.ogam.ne...h__1#entry46132 W tym przypadku są co najmniej 4 przyzwoite planety do zasiedlenia. Sam temat trzebaby tylko przedyskutować, bo średni moona 8.500 to mam wrażenie ciut za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
q4l Napisano 27 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 a nie mozna zrobic najlepszych planet od 12 do 15 i wtedy wiekszosc problemow znika albo jakies losowe np. 4,7,11,14 i wtedy jest mniej marudzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi