deusx Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam, blokada banku się mało sprawdza, więcej narzekań niż korzyści, dlatego proponuję przedyskutować propozycję neriela. Neriel zaproponował takie rozwiązanie: Blokada stoczni na x sekund przed atakiem.Proponuję 60 sek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gal Anonim Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 to jest Bardzo zły pomysł to jest bezz sensu:((( Nie popieram tego:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StoProCent Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 mi sie wydaje że 120 s będzie lepiej bo 60 s trochę mało ale pomysł dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kora Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 wsumie to jest nie zly pomysł bo przed samym atakiem sie nie obronisz to zmobilizuje graczy do aktywniejszej gry i pilnowania wszystkiego ja jestem za a czas to trzeba przedyskutowac ale mysle ze minuta bedzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiabelTasmanski Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Jestem za Dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Oczywiście bank po zastosowaniu tego zabiegu zawsze odblokowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Pomysł moim zdaniem kompletnie nietrafiony. To jest bardzo zły pomysł. W sytuacji, gdy powiedzmy, np. leci atak a jest surowiec na planecie - to nawet sobie nie zbuduję UT żeby uciec? @ewentualnie 10-15s max przed atakiem. Koledzy, jest przecież ACS, mozna opóźnić atak i zobaczyć, czy w czasie tych 10-15 sekund obrońca coś dobudował.Ale tutaj mało kto opóźnia @ Downno fakt. Zapomniałem, że blokada banku zdjęta.Mimo wszystko nie popieram pomysłu w obecnej formie. 10-15s wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 LEON w takim momencie przecież możesz wpłacić surowce do banku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Czas jest oczywiście do uzgodnienia, zrobimy ankietę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RADIATION Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 jestem za edit : czas 1:30 blokada flota wedlug fabuly bylaby juz widoczna i nie byloby czasu co do ucieczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 znacznie by to utrudnilo zadanie atakującemu, bo np ktoś sobie wypłaci wszystko na 5 minut przed atakiem, i wyśle na taka krotka trase np planeta-moon, aby nowo wybudowana flota wrocila tuz przed atakiem, i agresor by sie rozbil. Byłoby przez to jeszcze więcej tematów i kłótni na ten temat. myślę, że trzeba ten pomysł dokładnie przemyślić i wszystko dobrze uzgodnic z jak najwieksza ilościa graczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Jeśli ktoś wyśle z tego samego układu to minuta już jest przekroczona.Mamy 30s lotu więc 15-20s byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem. Z 2 strony w 10s i tak ciężko zauważyć atak, więc czy to będzie 20 czy 60s wiele chyba różnicy nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Z 2 strony w 10s i tak ciężko zauważyć atak, więc czy to będzie 20 czy 60s wiele chyba różnicy nie zrobi. Neriel tu nie chodzi o to, żeby zobaczyć atak w 10s ale żeby mieć czas do jakiegoś manewru w czasie lotu agresora.Agresorowi 15s blokady pozwoli mieć pewność, że mu zonka obrońca nie wytnie.Ale to trzeba sprawdzać a nie wlatywać na pałę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Agresorowi 15s blokady pozwoli mieć pewność, że mu zonka obrońca nie wytnie. ale tak jak juz pisalem, np 10 sekund przed planowana blokada banku mozna sobie wyplacic wszystko, zrobic flote, szybko wyslac na moona i wrocic na 3s przed atakiem, wiec jednak obronca moze sie obronic . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To też niezbyt dobry pomysł jest:PKtoś leci na moja planete duża flota w celu rozwalenia mojej powracajacej floty i chcesz wybudowac wr z oczywistych przyczyn, przy okazji zmieść agresora. Jesli wybuduje je 1 min, czy nawet 20s przed atakiem, to agresor zawróci.Stocznia jest do budowy a nie do blokowania ich, tak samo banki nie rozumie deusx jaki to ma sens i cel?? Znieś blokade banków i nie wprowadzaj blokad stoczni. P.S. Jeszcze brakuje propozycji aby 2 min po wyladowaniu swojej floty nie można byłoby z niej korzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 jesli by bank mozna bylo odblokowywać, to by się dużo osób rozbijało. byłoby dużo więcej strat, więcej przemyślanych ataków, a co za tym idzie mniej ataków ogólnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 TTJ proszę nie podpowiadaj bo za chwilke się pojawia jeszcze lepsze pomysły. Opcja z blokowaniem banku rzeczywiście nie wypaliła. Argumenty TTJ są jak najbardziej na miejscu.Blokada stoczni nie pozwoli nawet w klasyczny sposób dokonać obrony. Wysyłam swoje transportery z surowcem z innej planety, (nie ma banku) żeby postawić obrone i co? Blokada? Sądzę, że za dużo wynalazków utrudniających i komplikujących grę pojawia.Blokada Banku jak i Stoczni faworyzuje agresora. Lecąc na zysk musi liczyć się z utratą floty. Taka gra, takie ryzyko. Powoli obrońca nie będzie mógł zrobić nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To może jak nie blokada stoczni, to sam bank zablokować na x sekund przed dolotem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 moze zostawic tak jak jest teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 deusx jeden czort czy blokada stoczni czy banku tylko inna kolejnośćBlokada banku i tak sie nie wybronisz tak aby agresor sie nie zorjetował ze coś stawiasz.Blokada stoczni to samo tyle ze w ogole nie postawisz:DChyba ze blokada na 5s przed wlotem ale jaki to w ogole sens ma. Jakie masz argumenty aby takie blokady były w grze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Takie, że tzw. szybkie podstawki na 2 sek przed atakiem nie są elementem tej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 A właśnie że są elementem gry.Wystarczy opóźnić 30s i wszystko widać jak na dłoni. Ale tutaj gracze preferują wloty na pałę w 24s. Dlatego im podstawki nie pasują @ wystarczy wejść do działu ST i poczytać. Przynajmniej połowa ST zaczyna się od słów typu: skan, lotka i buuum. Lotka = 24s atak. Nawet wtedy nie skanują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 nie maja po co skanowac, bo nikt by nie zdazyl tak szybko cokolwiek zrobic. zanim by sie odswiezylo podglad, zapewne juz by flota doleciala. http://www.iv.pl/images/77499622927150342273.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 11 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 słaby argument:P jak ja jeszcze grałem i latałem to najlepsze w tym wszystkim nie był złom, a adrenalina i samo przygotowanie ataku czy sie uda czy moze inny % ustawił a może dostane bencki.Takie blokowanie psuje uroki gry, pisze to jako doświadczony lotnik a mój argument to:http://forum.ogam.online/?/topic/4798-totylkoja-vs-tarzan88-15600055315/page__pid__49570#entry49570WR powstaly jakos 6s przed wlotem (skan na 7s przed wlotem był i pusto)(na drugi dzien obrońca stracił wszystko:P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 11 Października 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Czyli może w ogóle usunąć tę opcję ? Sam już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi