Gość Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 WitamDeus co z wprowadzaniem niektórych rzeczy, spalanie weszło to fakt, ekspedycje już dawno, ale... Wciąż brakuje możliwości wykorzystywania trytu, a to już chyba za długo trwa, wielu jest ciekawych co tam wykombinowaliście.Sklep -> Neriel kiedyś kopsnął ciekawą propozycję rozbudowy sklepu, czy to zostanie wprowadzone? Uwzględniłeś to w ogóle w notesiku?Mój pomysł z licznikami ekspedycji, tudzież zliczaniem raportów wojennych [sumowanie %] - pisałeś coś tam, ale nic konkretnego, wszyscy byli za wprowadzeniem tego, ale co z tym? Pewnie to nie wszystko, ale na chwile obecną nie pamiętam nic więcej. Kicha dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Nowy budynek ochładzający planetę też nieźle wygląda.Osłony moonów, nowy wzór niszczenia moonów, poprawki ekspedycji.. jest co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DanielDz Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 moglbys nam powiedziec MNIEJ WIECEJ za ile beda te nowosci/poprawki? np za tydzien, miesiac, "nie wiadomo" itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 6 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Nie wiadomo, obecnie są robione inne rzeczy. Tryt będzie miał zastosowanie w ten weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RADIATION Napisano 7 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Nie wiadomo, obecnie są robione inne rzeczy. Tryt będzie miał zastosowanie w ten weekend. coś czuje że robienie od najbliższego weekendu questa na uzbieranie tryta będzie problematyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 17 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 nie żebym się czepiał, ale to już dwa tygodnie prawie minęło i nic nie słyszałem ani nie widziałem na temat trytu... a szczerze powiedziawszy przydałoby się już coś z nim zrobić, chociażby w badaniach jakoś użyć do skracania czasu, bo u mnie przy 34 poz. laborek i 20 lev msbnu technologia ochronna bez naukowca bada się 131 dni... (z naukowcem 87) więc to troszkę daje po du**e jeśli chodzi o czasy badań, a lepiej nie będzie bo teraz już prawie każde badanie u prawie każdego gracza który już troszkę gra ma czas w dwuliczbowych dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kufit Napisano 22 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Odświeżam pytanie odnośnie zastosowania trytu. Czy w najbliższym czasie zostanie wprowadzone jakieś zastosowanie trytu? Jeżeli jest to możliwe to byłbym wdzięczny za podanie jakiś ram czasowych kiedy można by się czegoś takiego spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 22 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Dzisiaj... jutro...? Nie wiem.. skrypt niby jest gotowy.Nie rozumiem tylko co wam da świadomość kiedy będzie to wprowadzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 22 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 będzie wiadomo kiedy można się czegoś spodziewać, jeśli ktoś dotychczas nie wysyłał ekspedycji, to jeśli się dowie, że np za 3 dni będzie gotowe, to zacznie wysyłać, żeby uzbierać tryt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 22 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Jeśli ktoś ma zamiar go użyć naprawdę zalecam latać bez względu czy to będzie jutro czy za miesiąc. Ilość trytu uzbierana z 3 dni na niewiele się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iac Napisano 23 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 na prawdę zalecam Naprawdę nie przystoi pisać z błędami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 24 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Co mi Firefox podkreśli lub co zauważę to poprawię. Tego mnie w szkole nie nauczyli, a Firefox nie zaznaczył, więc tak wyszło.Aż takich drobnostek ja bym się nie czepiał.. Może mnie kciuk zaswędział? Za to takie uwagi kieruje się na PM, gdyż tematem tej dyskusji nie są żadne błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldi Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 gadu gadu o poprawianiu błędów przez ff, forumowiczów czy inne programy a jak infa o trycie nie było tak nie ma... EDIT:@Latający : no właśnie tego o czym Neriel niżej pisał nie zauważyłem, bo tak to bym nie pytał dzięki@Neriel : masz racje, powinno jakieś pm być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Co Ty chcesz jeszcze o trycie wiedzieć? Po co info? Klikasz na tryt (tam gdzie widzisz jego sumę, koło dodatków) i wszystko masz. Po co ci jeszcze jakieś info? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Chodzi o to, że nie było nic ogłoszone, a informacji w jaki sposób używać trytu też nigdzie nie widziałem. Powinno chociaż PM polecieć do wszystkich graczy, bo można nie zauważyć, że dotychczasowa liczba trytu stała się linkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Ok,spox. Za nerwowo odpowiedziałem bo zły dziś byłem. Faktycznie można nie zauważyć. Moim zdaniem opcja skrócenia badania o 3h nie zbyt jest potrzebna. Lepiej dozbierać trochę i wziąć to lepsze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Może się przydać jeśli chcesz włączyć kolejne badanie na noc, a ostatnie kończy się np. o 2 w nocy. Po co siedzieć albo marnować 6h nocy - można je wykorzystać przyspieszając badanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarny93 Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Może i tak. Ale np. badanie kończy się o 2 w nocy, więc bierzemy skracanie o 12h i się kończy o 14 w południe i załączamy nowe. czyli na to samo wyjdzie . Przydało by się zamienić zadania miejscami. Naprawdę uważacie że zadania są dobrze ustawione? 1 bln dexu za zadanie 36 które robimy w kilka sekund a dużo mniejsza nagroda za zadanie 38 które robimy ok. 3 tygodni :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 25 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Gorzej jeśli badanie nie trwa 12h - wtedy marnujesz sobie 9h z tego skrócenia Do modyfikacji zadań był czas i uznano, że są ok.. więc teraz to tylko jeśli deus się zgodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi44 Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Czyli Badanie opcjonalnie trwało 20dni, zbadało się już 5, czyli analogicznie zostaje 15. W czasie jego trwania zakupuje "bon" za tryt np. skrócenie o 3 dni i już wtedy zostaje 12?Czy przed załączeniem badania należy wykupić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Można w trakcie - jedynie 10 i 20% trzeba kupić przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi44 Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To może gdzieś jakiś mały poradnik, albo instrukcje obsługi ?? Bo raczej ciężko się domyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Nie bardzo - można było się pobawić na serwerze testowym i tam sprawdzić. A domyślić się łatwo.. jak nie jesteś pewny kup skrócenie o 3h kiedy nie bada się żadne badanie.Jeśli się skróci to stracisz tyle ile dziennie się znajduje - niewiele. Jeśli nic się nie stanie to nic nie tracisz a już wiesz jak użyć. Jak się przechodzi między planetami nie ma instrukcji a jednak każdy umie.. skąd ludzie to wiedzą - czy po najechaniu na strzałkę czy po kliknięciu, a może po podwójnym kliknięciu? Deus, napisać instrukcję czy sobie poradzisz?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapi44 Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 To co napisałeś akurat nie wiąże ze sobą jakiś strat. A jednak strata trytu na próby może być kłopotliwa,(posty o zwrot trytu, tematy o błędach itp) ze tak powiem. To co napisałeś to raczej nie tak.Np. Ja sprawdze, ze 3h skraca w czasie badanie, a wiec pomyśle ok działa. A Twój poprzedni post Można w trakcie - jedynie 10 i 20% trzeba kupić przed. zaprzecza w stwierdzeniu, ze łatwo się domyślić.Bo jak widać są wyjątki od reguły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 26 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Dyskutujesz nie na temat - na PM możesz pisać uwagi co do mojego sposobu pisania wtedy ew. poprawię. Gdyby to faktycznie nie było logiczne i oczywiste mielibyśmy już z 3 tematy z takimi pytaniami i spam na SB. Że się tak spytolę jak wyobrażasz sobie np. badanie 30 dniowe skrócone w trakcie jego badania na czas 20 dni o 10%.Leci badanie i masz 29 dni. Skracasz o 3 dni i masz 26 dni. Po 20 dniach skrócenie mija i co.. wracają ci 3 dni i zamiast 6 masz znowu 9?...Pytanie oczywiście retoryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi