vegetaa Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Witam wszystkich. Tak w skrócie dobrze by było jakby można było zmienić temp planety za dodatki na ujemną do max możliwej. na każdej planecie osobno trzeba było by to sobie kupować. Dajmy na to 5-10 stopni na minus za - 2-3 dodatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsubasa_Oozora Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Bardzo dobry pomysł) jestem za! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bullshit Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 jestem za..dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProKielbasa Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 W tym jest cała ta gra.! Trzeba na coś zapracować a nie że se kupisz np. 200 dodatków i se zrobisz temperature na max Jestem na nie.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 większy koszt, wtedy za Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ta wszystko za dodatki.. bez przesady.Może jakiś budynek obniżający odrobinę temperaturę ale bez jaj nie z 50° do -100° Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Zamiast dodatków, o ile takie coś już by wchodziło, to do obniżania temp może wykorzystać tryt?? Powiedzmy 20k trytu, za -5 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość PolskoPolski Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 @UP Na ten pomysł się zgodzę, na pierworodny nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Hmm..Budynek potrzebujący trytu do funkcjonowania (coś na zasadzie Elektrowni fuzyjnej)Pasuje? ^^ http://img163.imageshack.us/img163/8702/planrm.png Do wyboru w budynku mamy o ile obniżyć temperaturę na planecie, a budynek pobiera odpowiednia ilość trytu. Co najmniej raz dziennie trzeba będzie znaleźć nieco trytu.Oczywiście większe obniżenie więcej kosztuje, więc można utrzymać mniej planet dziennie np. jeśli -120°C kosztuje 960 to dziennie max 6 planet bym utrzymał ale na -50°C już wszystkie. Przy -30°c można spokojnie wszystkie planety zasilać. Dagger157 i konto_do_usuniecia dodali reakcje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarn-vedra Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 neriel swietna myśl zeby budynek mógł funkcjonować zacheci to do wysylania ekspedycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Neriel bardzo nie podoba mi się Twój pomysł. A dlatego, że niejako sam sobie zaprzeczasz. Przypomnij sobie jakie były Twoje plany z ilością pól i wielkością moonów przypisanych do pozycji.Teraz wychodzi na to, że można sobie postawić ciepła planetę na 4-6, trytem ja schłodzić do -120*C a moony będą tam 9.9k. Moje zdanie jest takie, że zaczynacie przekombinowywać jeśli chodzi o zastosowanie trytu.Spalanie i skracanie badań w zupełności wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 A widzisz ten pomysł choćby w kolejce? Ja już o nim zapomniałem.. stąd to zaprzeczenie.. Ale sam również o czymś nie pomyślałeś.. Jeśli ktoś chce mieć takiego moona to poświęci już tą 1 planetę i nawet bez eka by ją miał. Ze względu na koszt trytu nie będzie mógł zasilać ich wiele. Ponadto wielkość planet nie pozwoli mu się dostatecznie rozwinąć żeby tą temperaturę wykorzystać. Flociarz prędzej przeznaczy tryt na oszczędność paliwa która jest w planach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja uważam, że na odpowiednie parametry planety trzeba troszkę popracować, tj. kolonizować ile wlezie. Mamy już możliwość powiększenia planety za dodatki, powinno to wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Wiesz.. żeby zdobyć tryt troszkę też trzeba polatać Więc co? Zostawiasz pomysł do komentowania czy rezygnujemy z niego? @DOWNNiekoniecznie.. Terraformer doda max ok. 100 pól.. to może nie wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 akurat powiększanie jest zbędne, skoro jest terraformer :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Jednak korzystają z niego ludzie, czasem się trafi mało pół ale temperatura odpowiednia Można komentować, faktem jest, że na tryt się trzeba pomęczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 2 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Obniżenie temperatury planet może być zmienne i odpowiadać może ilości Trytu jaki posiadamy . Np : masz tryt budynek do obniżenia temperatury pracuje , nie masz temperatura wraca , a jak masz budynek na wysokim poziomie a nie masz trytu to nawet wzrasta. Bedzie to kolejny bodziec do latania na ekspedycje, i pewne z nim związane niebespieczeństwo. Nie można robić tylko tak że mamy z pewnego załozenia tylko plusy , musi sie pojawić jakiś mały minus dzięki któremu bedziemy kalkulować. MiG dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 2 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Obniżenie temperatury planet może być zmienne i odpowiadać może ilości Trytu jaki posiadamy . Np : masz tryt budynek do obniżenia temperatury pracuje , nie masz temperatura wraca , a jak masz budynek na wysokim poziomie a nie masz trytu to nawet wzrasta. Bedzie to kolejny bodziec do latania na ekspedycje, i pewne z nim związane niebespieczeństwo. Nie można robić tylko tak że mamy z pewnego załozenia tylko plusy , musi sie pojawić jakiś mały minus dzięki któremu bedziemy kalkulować. Budynek pracujący za tryt, w celu obniżania temperatury, pomysł fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycu Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Skoro pomysł fajny to czy będzie wogóle cos robione w sprawie tego budynku ?Chyba byłoby to cos lepszego niz to co teraz mozna uzyskać za ten tryt. Teraz to az mi go szkoda wydawac bo nie tak łatwo go zdobyć a cena za jakis pakiet nie za bardzo adekwatna do korzyści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 fajny byłby ten budynek obniżający temperaturę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 cycu... Chyba nie chciałeś zbierać tydzień ilości trytu pozwalającej skracać badania o 2 tygodnie.. Mi tak nawet pasi - zamiast 4 miechów skracam sobie naukowcem, procentami za tryt i jeszcze 10 dni co daje razem 2 miechy. A że żeby tak sobie skrócić o 2 miesiące to niestety trzeba polatać i pozbierać co najmniej tyle samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Braus Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Neriel jesteś pewien że można łączyć skracanie badań % z dniami? Bo jeśli można powyższe, to niby dlaczego nie można wykupić 2 x 10 dni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Szczerze to powiem Ci, że taki miałem zamiar ale deus niespecjalnie mnie zrozumiał Pisząc "jednokrotne skrócenie czasu badania" miałem na myśli, że w tym momencie - nie przez "x" dni czy dla "n" badań. Odebrał to zaś w taki sposób, że można dane badanie skrócić tylko raz.No cóż... nie do końca tak miało być ale co tu gadać nie jest źle. Tu się skróci o 20 dni, tam się skróci o 10 dni, a niektóre z badań można nawet w parę sekund w ten sposób zrobić w całości. Co do możliwości wykorzystania % oraz dni w tym samym badaniu to mam pewność - sprawdziłem na uni testowym. A co tam sprawdzę i jeszcze raz - nawet screenem zarzucę http://img97.imageshack.us/img97/2416/dowjv.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 29 Października 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 troszkę schodzicie z tematu. to będzie zrobiony ten budynek obniżający temperaturę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi