Kicha Napisano 24 Września 2011 Zgłoszenie Napisano 24 Września 2011 Zespół ogam.online ma przyjemność ogłosić I edycję konkursu fotograficznego ! Zasady :1. Zdjęcia muszą być naszego autorstwa. Wszelkie wykryte próby łamania praw autorskich zostaną ukarane dożywotnim wykluczeniem z konkursu, ostrzeżeniem, w skrajnych przypadkach zablokowaniem konta na forum.2. Wysłane zdjęcia muszą być związane z kategoriami podanymi w temacie.3. Można wysłać maksymalnie 6 zdjęć, w tym tylko 2 na jedną kategorię.4. Zdjęcia nie mogą być w żaden przerabiane przez programy graficzne.5. Nie można wysyłać zdjęć, które brały już udział w konkursie.Zdjęcia proszę przesyłać do mnie na PM w formacie jpg,jpeg,gif,png. Następnie zostanie utworzony temat, w którym będzie można na zdjęcia głosować. Nagrodą za konkurs jest ranga laureata (z dowolnie wybranym przez siebie kolorem). Ranga jest w posiadaniu zwycięzcy aż do czasu wyłonienia jego następcy. Tematyka na ten konkurs:- przyroda- zwierzęta- miasto nocą Termin wysyłania zdjęć jest do 2.10.2011 23:59. Zdjęcia nadesłane po tym terminie nie będą brały udziału w konkursie. Wszelkie pytania proszę kierować w tym temacie.Zachęcam do wzięcia udziału, gdyż będzie to niewątpliwie fajna zabawa .
Drwal Napisano 24 Września 2011 Zgłoszenie Napisano 24 Września 2011 A mam pytanie dopuszczasz wywołanie zdjęć z RAW z małą korektom ?
Kicha Napisano 24 Września 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 24 Września 2011 Chciałbym, żeby zdjęcia były już w gotowym formacie jpg,jpeg,gif,png.RAW wymaga obróbki, więc nie byłby oceniane tylko umiejętności fotograficzne, ale graficzne, a tego chciałem w tym konkursie uniknąć.
Drwal Napisano 25 Września 2011 Zgłoszenie Napisano 25 Września 2011 A tu się nie zgodzę, praktycznie do każdego konkursu zdjęcia robi się w Rawach, a obróbka a korekta rawów to dwie inne kwestie. Rawy wymagają wyostrzenia i poprawy kolorów, i to w każdym konkursie jest dopuszczalne. A do dlatego, że gdy robi się gotowy plik w jpg to aparat sam przeprowadza taki zabieg za nas, a ja wolę sam to zrobić. I nie mówię, że zdjęcia dostarczę w pliku surowym.
Markizek Napisano 25 Września 2011 Zgłoszenie Napisano 25 Września 2011 A tu się nie zgodzę, praktycznie do każdego konkursu zdjęcia robi się w Rawach, a obróbka a korekta rawów to dwie inne kwestie. Rawy wymagają wyostrzenia i poprawy kolorów, i to w każdym konkursie jest dopuszczalne. A do dlatego, że gdy robi się gotowy plik w jpg to aparat sam przeprowadza taki zabieg za nas, a ja wolę sam to zrobić. I nie mówię, że zdjęcia dostarczę w pliku surowym. Co do rawow masz 100% racji, polac mu.
Kicha Napisano 25 Września 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 25 Września 2011 Jeżeli zrobisz sobie zdjęcie surowe, wyostrzysz je i przedstawisz mi w gotowej formie, to ja nie mam nic do tego. Przypominam tylko, że organizowany tutaj konkurs to amatorszczyzna dla zabicia czasu i rozkręcenia forum. Nie powinno się na to patrzeć jak na profesjonalny konkurs fotograficzny, no błagam Was...
Drwal Napisano 25 Września 2011 Zgłoszenie Napisano 25 Września 2011 Wiesz takie zboczenie, że jak coś robię to staram się to porządnie zrobić. A zdjęcia robię tylko w Rawach
Kicha Napisano 30 Września 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 30 Września 2011 Przypominam, że zostały już tylko dwa dni !
Zaqqaz Napisano 30 Września 2011 Zgłoszenie Napisano 30 Września 2011 A nie można terminu przedłużyć jakieś 2 tygodnie ? Wtedy kupuje sobie aparat dopiero :/
Gość skobel Napisano 1 Października 2011 Zgłoszenie Napisano 1 Października 2011 gdzie wysylamy zdjecia ?
Kicha Napisano 1 Października 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Października 2011 <_> Zdjęcia proszę przesyłać do mnie na PM w formacie jpg,jpeg,gif,png.
Kicha Napisano 2 Października 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Października 2011 Zostały jeszcze tylko 4 godziny !Jeżeli ilość chętnych się nie zwiększy, konkurs się nie odbędzie <_>
harunia33 Napisano 2 Października 2011 Zgłoszenie Napisano 2 Października 2011 Nie ma to jak minąć się z datą o 2h.... ;/
Kicha Napisano 3 Października 2011 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Października 2011 Zdecydowanie za mało, żeby cokolwiek stworzyć.Aż odechciewa się cokolwiek organizować
Rekomendowane odpowiedzi