Jump to content

Johnny English Reaktywacja / Johnny English Reborn (2011)

Kicha
 Share

Recommended Posts

http://1.fwcdn.pl/po/04/78/580478/7391568.3.jpg?l=1314010054000

reżyseria: Oliver Parker

scenariusz: Hamish McColl, William Davies

premiera: 16 września 2011 (Polska) 2011-09-16 18 sierpnia 2011 (Świat) 2011-08-18

produkcja: Francja, Japonia, Wielka Brytania, Izrael

gatunek: Komedia, Przygodowy

Rowan Atkinson powraca jako agent specjalny, który nie zna strachu ani ograniczeń logicznych! W filmie "Johnny English: reaktywacja" ten najbardziej niezwykły poddany Jej Królewskiej Mości musi powstrzymać grupę zabójców, którzy chcą wyeliminować jednego ze światowych przywódców. Johnny musi błyskawicznie opanować obsługę najnowocześniejszych szpiegowskich gadżetów, by rozplątać pajęczynę konspiracji, która oplotła KGB, CIA a nawet MI-7. Czasu jest niewiele, trzeba użyć wszelkich tricków, by pokonać złoczyńców. Pewne straty muszą zostać wkalkulowane w koszty. Albowiem dla Johnny'ego kataklizm może być pewną opcją, ale porażka nie wchodzi w rachubę.

Druga część przygód agenta Jej Królewskiej Mości.

Powiem szczerze, że nie bawiła mnie już tak jak pierwsza. Mimo szacunku do kunsztu Rowan'a Atkinson'a, którego strasznie lubię.

Wiele sytuacji było strasznie przewidywalnych, a ich komizm do mnie nie trafiał. Niemniej jednak zdarzyło się kilka sytuacji, które mnie rozbawiły. Jednakże kilka świeżych scen, przy zdecydowanej ilości odgrzewanych kotletów wypada trochę blado.

Szkoda, naprawdę szkoda...

• 2 months later...