spieriz Napisano 11 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Obecnie w statystykach flot liczy się ilość statków. Moim zdaniem byłoby lepiej, gdyby się liczyły punkty jakie się uzyskało za wybudowana flotę, tak jak to widać w podglądzie. Dla mnie ilość statków w statystykach jest bezsensowna, bo ktoś sobie zrobi kilkaset mln sond albo satelit, bądź innych prawie nic nie wartych w walce statków, i będzie na górze statystyk, podczas gdy ktoś kto sobie zrobi 10mln GŚ będzie na dole. Obecny system statystyk flot jest również mylący dla osób które chcą złomować inne floty. Moim zdaniem system naliczania punków za floty i ich naliczanie w statystykach powinien być taki sam. A co Wy o tym myślicie? konto_do_usuniecia dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ja to miałem na to wyebane ale oni zbierali o nim dane wszystko skatalogowane.Produkcja przemyt handel, bronią dragami ludźmi, od prania brudnych pieniędzy, wymuszeń do prostytucji. BTW: Można sobie to łatwo policzyć wchodząc w gracza, poza tym temat już był i został odrzucony, więc lipex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 11 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dla mnie to jest totalna głupota, i tak mozna wejsc i obliczyc kto ma wiecej pkt z floty A tak tylko paranoja jest w tych statystykach. Deus pisal ze to ma na celu jakies zagrania strategiczne, tyle ze nie ma kompletnie racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 11 Września 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 tylko ze teraz trzeba wchodzic na profil kazdego uzytkownika zeby policzyc ile ma floty, a gdyby zmienic to byloby od razu wszystko widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 11 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 http://forum.ogam.online/index.php?/topic/6719-statystyki-flota/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
23wachu Napisano 11 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 dla mnie to dobry pomysl mamy zadanie gdzie trzeba osiagnac top1 flot.. dlaczego ekowiec ma wybudować 6kkk sond i być top1 skoro ja moimi krazkami bym go zjechał ? .. on wybuduje flote za 6kkkk krychy a ja za 1 bln sury i on jest wyzej ode mnie w top i zalicza sobie zadanie? Dla mnie to jest glupota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 dla mnie to dobry pomysl mamy zadanie gdzie trzeba osiagnac top1 flot.. dlaczego ekowiec ma wybudować 6kkk sond i być top1 skoro ja moimi krazkami bym go zjechał ? .. on wybuduje flote za 6kkkk krychy a ja za 1 bln sury i on jest wyzej ode mnie w top i zalicza sobie zadanie? Dla mnie to jest glupota! Trzeba osiągnąc top 1 wszystkiego a nie flot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
23wachu Napisano 12 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 no i co ze top1 wszystkiego ? jak juz zrobi sie top1 badaan, obrony, punktów to floty to namniejszy problem.wydajesz 10 bln krychy i masz top1 ..Szkoda naprawdę szkoda, że macie takie myślenie konto_do_usuniecia dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 12 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Szkoda twojego myślenia. Jak już zrobisz te top 1 badań, obrony i budynków to co za problem zrobić jeszcze flotę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
23wachu Napisano 12 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 wlasnie o to chodzi ze to nie problem zrobic flotę top1 dlatego nikt nie zajmie się robieniem floty bo to jest pikuś zrobić top1 floty Więc moze przydaloby się to troche utrudnić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 12 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Właśnie, deus w ostatnim zadaniu, będzie się liczyć top1 (ilościowo) czy top1 (punktowo) we flotach oczywiście... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spieriz Napisano 12 Września 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 rank we flotach jest ilościowo, więc myślę że zadanie też będzie ilościowo, co również jest bez sensu. Ale nawet gdyby było punktowo to i tak wiadomo że to zadanie zrobią tylko niektórzy gracze, wszyscy wiedzą którzy, ale nie napisze bo jeszcze bana dostane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-marcel- Napisano 15 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 tylko ze teraz trzeba wchodzic na profil kazdego uzytkownika zeby policzyc ile ma floty, a gdyby zmienic to byloby od razu wszystko widac. Może zrobić tak , że w statystykach jest wartość floty a w profilu jej ilość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deusx Napisano 15 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Statystyki nie będą ruszane. Co do zadań top 1 może po prostu będą one bez nagród ? Zrobienie zadania będzie po prostu "satysfakcją". konto_do_usuniecia dodał reakcję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Deus to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Po co dodatkowo zwiększać dystans między top1 a resztą graczy. A nie oszukujmy się, te różnice są już wystarczająco duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faziee Napisano 15 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 A wiec 2 ostatnie zadania niech beda bez dodatku surki, ew cos innego np podniesienie wszystkich badan o +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sucre Napisano 18 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 A wiec 2 ostatnie zadania niech beda bez dodatku surki, ew cos innego np podniesienie wszystkich badan o +1 Dobry pomysl aczkolwiek nie wiem czy nagroda troszke nie zbyt wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konto_do_usuniecia Napisano 23 Września 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Jako, że statystyki floty są jakie są. Postanowiłem napisać coś co pokaże rzeczywisty ranking.Program składa się z 3 plików tekstowych i pliku wykonywalnego. W plikach tekstowych umieszczamy statystyki (obecnie są tam dane top300 dla u5). Można to wykorzystać na każdym uniwersum. Aha, statystyki są obarczone błędem, który jest równy ilości punktów za badania. Czyli praktycznie żadnym. enjoy: http://www.speedyshare.com/files/30438573/Punkty.zip Ps. wymagana zainstalowana java Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi