Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ty liczysz prawdopodobieństwo na konkretne zdarzenie, a nie uwzględniasz innych, np. policzyłeś 55% na trafienie dziury, a co z trafieniem 2 dziur? Oraz 3, 4, 5 itd. ?

Ta metoda 1-(1-x)^n się nadaje jako ciekawostka, ale nie do przedstawiania dziennych czy X czasowych wyników ekspedycji.

Możliwe, że stąd u Ciebie 0,165% na 4 tryty, a u mnie 0,1705%.

Rożnica to tylko trafienie jeszcze 5 trytów, jednak dla 6 slotów zrobi to większą różnicę.

Edytowane przez Neriel
  • 6 miesięcy temu...
Gość nowynowy
Napisano

Statystyka ekspedycji:

Suma: 999

Ekspedycja traf -30%: 52

Ekspedycja traf oficer: 15

Ekspedycja traf dziura: 30

Ekspedycja traf astaty: 11

Ekspedycja traf surowce: 575

Ekspedycja traf tryt: 92

Ekspedycja traf +30%: 52

Ekspedycja traf nic: 172

lvl 25

• 4 miesiące temu...
Napisano

ehh ale macie problem, jak wysyłacie po 150mln szperaczy to nie dziwie sie ze jestescie na minusie,

ja wole wesylac po 30 mln, i trytu,oficerow,astatow mam po tyle samo, tylko mniej wydaje na odbudowe szperaczy poziom 25...

Napisano

ja wole wesylac po 30 mln, i trytu,oficerow,astatow mam po tyle samo, tylko mniej wydaje na odbudowe szperaczy poziom 25...

Twoje szanse na stratę floty lub jej części są takie same ale z tych ekspedycji przywozisz proporcjonalnie mniej dexu, summa summarum tracisz na tym więcej nie wysyłając 150kk szperaczy.

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Łącznie masz zrobić 500.

Tzn. po zaliczeniu zadania 4 pozostaje do zrobienia 250 exp. Z reguły zadanie nr 6 zaliczy ci powyżej 500 bo trudno jest trafić na oficera. W moim przypadku było ich 615.

Edytowane przez kOtello
  • 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

mam pytanie odnośnie tego czy zostąło to jakoś zmienione:

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale 30lvl PTE zaginał (bo teraz są lekkie modyfikacje chyba związane z oficerami) czasoprzestrzeń, gdyż:
0% - szansa utraty całej floty
5% - Szansa na utratę 30% floty
5% - Szansa na sklonowanie 30% floty
20% - Szansa na znalezienie trytu
1% - Szansa na znalezienie dodatków
1% - Szansa na znalezienie geologa
+70% - Szansa na znalezienie deuteru
=102%
Czyli szansa na trafienie pustej ekspedycji na 30 PTE = -2% ;P

i w sumie dochodze do wniosku że dawniej to człowiek głupi i nieświadomy był...

a ja powiem tak. Neriel, bez obrazy, ale zajmij się czymś pożytecznym :P
a na serio to zanim ktokolwieek dojdzie do 30 PTE to jeszcze troche czasu minie, więc nie widze sensu narazie zawracania sobie głowy tym.

a tu niedługo 30 PTE sie wybada.... ;)

Edytowane przez Goldi
Napisano

5% można uwalić dość łatwo i eliminując efekt przewagi kometa/klon.

Zamiast 5% dla komety i 5% dla klona będzie jedno 5% i dodatkowe losowanie z 50% prawdopodobieństwem na komete lub klona.

• 1 rok później...
Napisano

Доброго времени суток! русскоговорящих тут нет случайно? плохо понимаю польский, и переводчик не помогает

может кто-то посоветовать оптимальный набор флота для експедиций в 8й вселенной? спасибо

hello! I'm sorry, but my polish is pure, i can't find some information
can someone advise the optimal set of fleet for expedition (8 universe) ? ty
Gość I_Will_Never_Forget
Napisano

You need to send a minimum of 20 million searchlights. The biggest profit you get at 150 million ships.

Napisano

You need to send a minimum of 20 million searchlights. The biggest profit you get at 150 million ships.

Thnx for answer

searchlights can be sent alone right? this universe doesn't have pirates/aliens and the worst thing that can be happen is a losing the entire fleet?

Gość I_Will_Never_Forget
Napisano (edytowane)

The game has not pirates/aliens.

chance of losing the entire fleet:

lvl of research expedition:

20lvl - 5%

22lvl - 4%

24lvl - 3%

26lvl - 2%

28lvl - 1%

30lvl - 0%

and chanse of lose/get 30% searchlights - it's 5% always.

Edytowane przez I_Will_Never_Forget
Napisano

Thnx for answer

searchlights can be sent alone right? this universe doesn't have pirates/aliens and the worst thing that can be happen is a losing the entire fleet?

Searchlights can be sent ONLY alone (expedition mission). Unfortunately you can loose entire fleet if you do not have luck (black hole - possibility of appearing black hole depends on your expedition technology level: 20-21lvl=5%, 22-23=4%, 24-25=3%, 26-27=2%, 28-29=1%, 30lvl - no black holes).

Everyone suggests to start sending searchlights since you have 22lvl of exp tech.

Napisano

Everyone suggests to start sending searchlights since you have 22lvl of exp tech.

It's only theoretically.

Real profit is from 24lvl. I don't recommend flying under 24lvl.

Napisano

The game has not pirates/aliens.

chance of losing the entire fleet:

lvl of research expedition:

25lvl 20 lvl- 5%

26lvl 22 lvl- 4%

27lvl 24 lvl- 3%

28lvl 26 lvl- 2%

29lvl 28 lvl- 1%

30lvl 30 lvl - 0%

and chanse of lose/get 30% searchlights - it's 5% always.

• 4 lata później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

W razie wylosowania trytu, astatów lub oficera otrzyma się je jedynie, gdy ilość Szperaczy na ekspedycji wynosi co najmniej 20.000.000.

A to chyba się pozmieniało już. Wczoraj straciłem szperacze i wysłałem 3x po 20kk jak zawsze i tylko 1 szt

Te 20kk przywiozło paliwo a ta 1szt 3astaty

Edytowane przez adictiv2019