Kicha Napisano 15 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 http://1.fwcdn.pl/po/60/21/476021/7383312.3.jpg?l=1309166139000 reżyseria: David Yatesscenariusz: Steve Klovespremiera: 15 lipca 2011 (Polska) 2011-07-15 7 lipca 2011 (Świat) 2011-07-07produkcja: USA, Wielka Brytaniagatunek: Fantasy, Przygodowy W drugiej części widowiskowego zakończenia serii walka sił dobra z siłami zła świata czarodziejów przeistacza się w otwartą wojnę. Stawka nigdy nie była tak wysoka; nikt nie może czuć się bezpieczny. Być może w trakcie nieuchronnie zbliżającej się ostatecznej rozgrywki z Lordem Voldemortem to Harry Potter będzie zmuszony do ostatecznego poświęcenia. Tak kończy się cała opowieść. Ostatnia część przygód Pottera. Trzeba przyznać, że o niebo lepsza od pierwszej części, w której z grubsza wiało nudą. Nie jestem jakimś wielkim fanem tego tytułu, ale nie przeszkadzało mi to w oglądaniu z zaciekawieniem wydarzeń na ekranie. Film posiada świetne efekty, zabawne sytuacje (co w obliczu totalnej zagłady nie wiem, czy jest na miejscu) oraz lekko przesadzoną fabułę. Niektóre rzeczy (w moim odczuciu) nie wynikały z siebie, były jakby naciągane na potrzeby chwili. Z drugiej zaś strony otrzymujemy pytania, które mogliśmy sobie postawić w pierwszej części. I tutaj znowu niektóre odpowiedzi są banalne, moim zdaniem aż za bardzo. Odrobina skomplikowania wyszłaby wszystkim na dobre. To właśnie wtedy mówimy sobie "No rzeczywiście, tak to mogło być", a tak to spotykamy się tylko z "Wiedziałem ...".Klimat filmu jest zachowany w mrocznych barwach, co mnie osobiście do gustu bardzo przypadło. Jeszcze jedna rzecz, która nie podobała mi się to budowanie napięcia. Wszystkie fajniejsze sceny występują na początku i w środku filmu. Pod koniec, gdzie widz jest najbardziej pobudzony - spotykamy się z brakiem efektów, fabuła zwalnia. Uważam, że albo napięcie powinno być trzymane do końca, albo jak już widz na wejściu ma styczność z takim rozwojem sytuacji, to tempo i towarzyszące temu efekty powinny nie ustawać do końca (tak, jak miało to miejsce chociażby w Transformersach ). Reasumując, film jest jednak bardzo ciekawy, warto go obejrzeć, żeby zamknąć przygodę z Naszym ulubionym czarodziejem. Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Kiedy Kicha ty masz czas na ogładanie tych filmów.?A teraz moja recenzja : Film strasznie spłycony do książki , czasami trudno połapać sie o co biega.Efekty na poziomie normal... czyli bez finezji ... bez zaskoczenia...Efekty 3 D do d..y praktycznie zero , stworzone chyba tylko po to by większą kasę wyciągnąć od widza.Film słabo trzyma w napięciu.. jedynie co go wyróżnia to ze lepszy od poprzedniej części ..a o to nie było trudno.w skali 1-10 taka piąteczka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 w 3D to ten film ma dopiero wyjsc za jakis czas w calosci, z tego co mi wiadomo. poki co nie wypowiadam sie konkretnie na temat filmu bo nie ogladalam, jedyne co moge dodac to od zawsze wiadome bylo ze film nie odzwierciedli ksiazki w 100% bo musialby trwac po 5-6h. w przypadku tej czesc HP nawet i dluzej. takze nie ma co porownywac nawet. zawsze tak bylo o nikt ani nic tego nie zmieni. dodatkowo czytajac sam sobie kreujesz swiat, bohaterow wyobrazajac sobie jak wygladaja. wiec zawsze bedziesz zawiedziony. mi sie filmy wszystkie z serii podobaja i tego sie bede trzymac. ten podejrzewam ze bedzie rownie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paciorkowiec Napisano 18 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ja jestem stary Koń .. nie jedno już widziałem i myślę , że coś wiem o filmach bo obejżałem je w tysiącach i cieżko mnie zadowolić.Ale też staram się podchodzić obiektywnie do tego co oglądam. Potter nawet przeczytałem, wiec mogę sie odnieść do książki, i stwierdzić , ze na jak na ostatnią część to mogli się bardziej postarać.Poprzednie ekranizacje nawet podobały mi się względem książki, ta niestety słabo się przedstawia , oczekiwałem czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiplemnik Napisano 31 Lipca 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Super film . Polecam !!! //Edit by Princ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi