Kicha Posted June 21, 2011 Report Posted June 21, 2011 http://1.fwcdn.pl/po/82/55/568255/7378746.3.jpg?l=1307068508000 reżyseria: J.J. Abramsscenariusz: J.J. Abramspremiera: 17 czerwca 2011 (Polska) 2011-06-17 9 czerwca 2011 (Świat) 2011-06-09produkcja: USAgatunek: Thriller, Sci-Fi Latem 1979 r. grupa nastolatków z małego miasteczka w Ohio kręci amatorski film na taśmie 8 mm. Są świadkami katastrofy kolejowej i podejrzewają, że nie była ona przypadkowa. Wkrótce potem w mieście mają miejsce niezwykłe zjawiska, a miejscowy szeryf próbuje odkryć prawdę - coś bardziej przerażającego, niż ktokolwiek mógł przypuszczać. Przyznam, że bardzo sceptycznie podchodziłem do tego tytułu.Ot, film o grupce dzieci, które zobaczył potwora. Nic pasjonującego, nudy. Sama reklama filmu też nie była ujmująca. Brak konkretów. Jednakże ... myliłem się grubo. Film (na szczęście nie jest robiony w 3D) posiada bardzo dobre efekty, które wraz z cyfrową jakością obrazu potęgują efekt. Ciarki przechodzą po plecach jak widzimy wykolejenie pociągu, czy walkę z potworem. Efekty są naprawdę fajne, aczkolwiek mocno przesadzone. Czy to jest jednak ważne ? Film to thriller Si-fi, on przecież z założenia ma być przesadzony. Uważam, że warto to obejrzeć. Mam cichą nadzieję, że zostanie nakręcona druga część z zachowaniem tego klimatu, bo jest to naprawdę kawał dobrej kinematografii. Quote
Recommended Posts