Kicha Napisano 9 Maja 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 http://1.fwcdn.pl/po/19/67/121967/7367735.3.jpg?l=1301993116000 reżyseria: Kelly Asburyscenariusz: Andy Riley, Kevin Cecil (więcej...)premiera: 6 maja 2011 (Polska) 2011-05-06 23 stycznia 2011 (Świat) 2011-01-23produkcja: USA, Wielka Brytaniagatunek: Animacja, Familijny, Fantasy, Komedia rom. Najnowsza komedia reżysera "Shrek 2" – Kelly’ego Asbury’ego – z przebojową muzyką Eltona Johna bawi już miliony widzów na świecie! "Gnomeo i Julia" to przezabawnie opowiedziana historia najbardziej znanego romansu wszech czasów, który tym razem przeniesiony zostaje w najmniej prawdopodobne realia- świat ogrodowych krasnali. Na kolorowym, wypełnionym różowymi flamingami, marmurowymi fontannami i plastikowymi palemkami podwórku, spotykają się Gnomeo i Julia i... zakochują się w sobie po czubki krasnalich czapek. W ten sposób wydawałoby się spokojny na co dzień ogródek, stanie się polem prawdziwej walki pomiędzy zwaśnionymi rodami czerwonych i niebieskich. Która strona wygra i czy wielka miłość przetrwa? W polskiej wersji językowej ulubieńcy widzów! Maciej Stuhr, Natasza Urbańska, Piotr Adamczyk, Borys Szyc, Cezary Pazura, Piotr Fronczewski i Anna Seniuk. "Gnomeo i Julia" zachwyca nie tylko animacją 3D, ale również wyśmienitą muzyką. W filmie znalazły się zarówno klasyczne jak i współczesne aranżacje największych hitów Eltona Johna ("Król lew") i Johna Newtona Howarda ("Mroczny rycerz", "Jestem legendą") oraz niezwykła piosenka "Hello hello" zaśpiewana w duecie z Lady Gagą. Powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś o wiele słabszego. Myślałem, że będzie to jakiś odgrzany kotlet z banalnymi tekstami, ale (na całe szczęście) byłem w wielkim błędzie. Dopiero teraz zobaczyłem, że reżyserem jest Asbury, którego już poznaliśmy. To tłumaczy dlaczego ta bajka mi się spodobała . Zabawne teksty, śmieszne sytuacje i znana wszystkim fabuła. Wszystko to dało fajną bajkę zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych.Historia Romea i Julii opowiedziana inaczej niż dotychczas. Myślę, że warto się na to wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi