Jump to content

Recommended Posts

Posted

http://fc08.deviantart.com/fs32/i/2008/201/5/5/My_Custom_Spore_Cover_by_mason4300.jpg

Producent Maxis

Wydawca EA Games

Projektant Will Wright

Data wydania 5 września 2008

Gatunek symulator życia

Spore to "gra o ewolucji": gracz prowadzi gatunek przez wiele stadiów rozwoju. Główną innowacją gry Spore ma być generowanie wielu elementów gry w czasie rzeczywistym, umożliwiając tym samym duży zakres zmian i niekończącą się rozgrywkę.

Gra komputerowa zaprojektowana przez Willa Wrighta symulująca całą historię i przyszłość życia. Jej pomysł, rozległość i proces tworzenia przyciągnęły duże zainteresowanie.

Spore jest grą symulacyjną, która sięga od pojedynczej komórki do podboju galaktyki. Składa się z różnych faz, każda z nich z własną mechaniką gry:

# Faza komórki, podobna do Pac-Mana.

# Faza wodna (usunięto).

# Faza stwora.

# Faza plemienia, podobna do Populous.

# Faza miasta (usunięto).

# Faza cywilizacji, podobna do Risk i Civilization.

# Faza kosmiczna, podobna do Destroy All Humans! i SimEarth

Moje zdanie:

Gra bardzo ciekawa wciągnęła mnie o razu, lecz po jakimś czasie mi się znudziła.

Ma duże możliwości, miło spędza się czas grając w nią. Młodszym jak i starszym na pewno się spodoba.

Nie mam pojęcia co więcej napisać więc polecam i zapraszam do gry w nią :D

Posted

Ja też coś od siebie dodam.

Grałem w to jakiś czas temu. Z początku wszystko ładnie, gra z każda minutą stwarzała nowe możliwości, co cieszyło niezmiernie. Jednakże po pewnym momencie tego wszystkiego było za dużo. Ogrom możliwości zaczął mnie bardziej nudzić, niż ciekawić. Zrezygnowałem z gry po jednym dniu.

Może ktoś jest bardziej wytrzymały, mnie się niestety nie udało.