Galaxi Napisano 11 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Napisano 11 Kwietnia 2011 http://fc08.deviantart.com/fs32/i/2008/201/5/5/My_Custom_Spore_Cover_by_mason4300.jpg Producent Maxis Wydawca EA Games Projektant Will Wright Data wydania 5 września 2008 Gatunek symulator życia Spore to "gra o ewolucji": gracz prowadzi gatunek przez wiele stadiów rozwoju. Główną innowacją gry Spore ma być generowanie wielu elementów gry w czasie rzeczywistym, umożliwiając tym samym duży zakres zmian i niekończącą się rozgrywkę. Gra komputerowa zaprojektowana przez Willa Wrighta symulująca całą historię i przyszłość życia. Jej pomysł, rozległość i proces tworzenia przyciągnęły duże zainteresowanie.Spore jest grą symulacyjną, która sięga od pojedynczej komórki do podboju galaktyki. Składa się z różnych faz, każda z nich z własną mechaniką gry: # Faza komórki, podobna do Pac-Mana.# Faza wodna (usunięto).# Faza stwora.# Faza plemienia, podobna do Populous.# Faza miasta (usunięto).# Faza cywilizacji, podobna do Risk i Civilization.# Faza kosmiczna, podobna do Destroy All Humans! i SimEarth Moje zdanie: Gra bardzo ciekawa wciągnęła mnie o razu, lecz po jakimś czasie mi się znudziła. Ma duże możliwości, miło spędza się czas grając w nią. Młodszym jak i starszym na pewno się spodoba. Nie mam pojęcia co więcej napisać więc polecam i zapraszam do gry w nią Cytuj
Kicha Napisano 11 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Napisano 11 Kwietnia 2011 Ja też coś od siebie dodam. Grałem w to jakiś czas temu. Z początku wszystko ładnie, gra z każda minutą stwarzała nowe możliwości, co cieszyło niezmiernie. Jednakże po pewnym momencie tego wszystkiego było za dużo. Ogrom możliwości zaczął mnie bardziej nudzić, niż ciekawić. Zrezygnowałem z gry po jednym dniu.Może ktoś jest bardziej wytrzymały, mnie się niestety nie udało. Cytuj
matik3652 Napisano 13 Kwietnia 2011 Zgłoszenie Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja i tak wole "mordować" nowe "wyewoluowane stworki" i zostaje przy Dead Space 2.Jednak kiedyś w To grałem po pewnym czasie zaczyna nudzić. I nawet znalazłem Ziemię . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi