Jump to content

Tom Clancy's Splinter Cell Conviction

matik3652

Recommended Posts

http://gamerinvestments.com/video-game-stocks/wp-content/uploads/2010/02/splinter-cell-conviction-new-screens.jpg

Piąta odsłona cyklu gier akcji Splinter Cell, traktująca o przygodach agenta Third Echelon – Sama Fishera.

Conviction to piąta odsłona cyklu gier akcji opowiadających o agencie specjalnym Samie Fisherze. Produkt przygotowany przez oddział koncernu Ubisoft zlokalizowany w Montrealu, znacznie odbiega od swoich poprzedników pod względem koncepcji.

Zaczne od tego gra ma świetną grafikę, i przycina mi się przy włączonym anty aliasingu, modele postaci są dopasowane a Fisher nie jest już supermanem w pancerzu tylko zwykłym człowiekiem. Na jego twarzy pojawiają się zmarszczki ale zrobił się bardziej "zwinny" gra jest prostsza ze względu na nieskończoną amunicje w pistolecie, a przejscie misji na "Realistycznym" bez jednego wystrzału jest bardzo trudne. Po za tym dostajemy różne gadżety takie jak EMP granaty itp. Gra bez patchowania do 1.04 w ogóle mi się nie włączała co jest sporym minusem. Ale ma plusy na przykład fabuła w multi cooperativ'e jest świetny. Występuje tam 2 agentów Amerykaniec z 3 eszelonu (Archer) i Rusek (Kestrel) (z Woronu?) mają odzyskać skradzione EMP a na koniec w samolocie obaj dostają rozkaz aby wyeliminować drugiego niestety przegrałem w tym momencie (lag) i pojawiła się scenka , w której Archer mówi (tłumaczone przeze mnie ) "Mój drug..." i w tym momencie do luku wchodzi Andriej Kobin (na screenie tylko odwrócony plecami ^^) z bronią i zabija Kestrela.

Dobra troszkę się napisałem.