piotras32 Napisano 29 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Normalnie mam dzisiaj jakiś atak pomysłów i przy okazji lenistwa z którego się one wywodzą A mianowicie: Dlaczego flota nie jest pokazana w statystykach jako liczba punktów jak w profilu tylko jako liczba statków? W czasach gdy wszyscy jeżdżą na GŚ (przynajmniej na U3) to trochę głupie że gracze mając po 100-200 kk Statków ukrywają pod tym olbrzymie floty jakimi są np. jak u kanaha setki milionów GŚ. nie byłoby prościej jakby poprostu była pokazana liczba punktów, i wiadomoby było kto ma jak dużą flotę, a nie, narobie zaraz 5 kkk sond szpiegowskich za 5 bln deuteru i będe miał flotę top 1 o wartości 1,2 mln GŚ ?... Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kicha Napisano 29 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A no właśnie po to jest to zrobione. Żeby ukryć większe floty. Nie można dostawać wszystkiego na widelcu, czasami trzeba poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pocikola Napisano 29 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Chyba lepiej jak masz podaną ilość a nie pkt ? doświadczony gracz, widzi po ilości statków i ilości pkt gracza co to może być... tym bardziej że ma pkt za obronę i budynki. 20 sek roboty i wiem co to może być za flota Jak obliczyć ile pkt za flotę gracz ma ? (Obrona + budynki)-pkt ogólne = przybliżona ilość za flotę bo jeszcze badania... i masz wtedy ilość statków i pkt za statki a oblicz mi z ilości pkt za statki ilość statków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotras32 Napisano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Chyba lepiej jak masz podaną ilość a nie pkt ? doświadczony gracz, widzi po ilości statków i ilości pkt gracza co to może być... tym bardziej że ma pkt za obronę i budynki. 20 sek roboty i wiem co to może być za flota Jak obliczyć ile pkt za flotę gracz ma ? (Obrona + budynki)-pkt ogólne = przybliżona ilość za flotę bo jeszcze badania... i masz wtedy ilość statków i pkt za statki a oblicz mi z ilości pkt za statki ilość statków... Z punktów za statki ilość oblicza się szpiegująć albo skanując na falandze:P Oczywiście że jest to do zrobienia, ale szukając flotki do złomnięcia, czyli w moim przypadku są to ilości z przedziału 10-50 kk gs, jest to całkiem upierdliwe bo gracze tacy zawierają się w top 150 flot... a to jest dużo męczącego i nudnego szukania. Co innego szukanie kogoś po planetach bo to faktycznie element gry, który daje szanse ukrycia floty, ale punkty - skoro itak można to bez problemu policzyć to poco tracić na to czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi