manna26 Napisano 9 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam.Moj pomysl dotyczy zwiekszenia roznorodnosci w skladach flot, poprzez zmiany ilosci zuzycia deuteru w locie dla poszczegolnych jednostek.Kazdy kto zaczyna bawic sie w latanie ma mniejszy, badz wiekszy dylemat odnosnie wyboru rodzaju statkow. Jednak po blizszym zapoznaniu sie z tematet i paru prostych rachunkach okazuje sie, ze dylemat ten sprowadza sie w sumie do wyboru pomiedzy gsami, a aurorami. Zrobilem symulacje. Za 4250000 deuteru (wartosc 1 gsa) kupilem maksymalnie mozliwa ilosc poszczegolnych statkow bojowych tzn 3400 lmow, 1214.3 cmow, 404.8 krazkow itd. Zalozylem, ze wszystkie te jednostki maja podobny potencjal w walce, a glownym kryterium weryfikujacym wybor floty mialo byc dla mnie zuzycie paliwa. Kazda z flot skladajaca sie z jednego rodzaju jednostek o wartosci 4250k dyxu wyslalem na odlegosc 100 ukladow, a oto przyblizone wyniki jakie otrzymalem: Krazki 169.6OW-y 157.9Bobowce 147.8CM-y 127.7Niszczarki 107.6LM-y 94.7Pancki 34.7Aurory 11.7GS-y 2* * (wszystkie te wartosci moga minimalnie roznic sie od faktycznego zuzycia bowiem na wczesniejszym etapie zaokraglalem liczby po przecinku) Wniosek z tego, ze GS-y potrafia latac na oparach, a aurory wcale nie pala tak wiele jak mogloby sie wydawac i na tych dwoch jednostkach konczy sie przyzwoite zuzycie dyxu. No ambitni, zwracajacy mniejsza uwage na wir w baku maja jescze pancki, choc niektore ich loty na wiekszych odleglosciach juz moga bolec i okazac sie nieoplacalne. Reszta statkow to dla mnie nieporozumienie, bynajmniej w kwesti zuzycia paliwa. Moze mozna byloby zmniejszyc zuzycie LM-ow, o beznadziejnych niszczarkach i bombowcach nie wspominajac, bo te z racji malego potencjalu powinny latac tak jak GS-y na oparach. Zrozumiale jest dla mnie zuzycie mocnych OW-ow, choc i tak zdecydowanie za duze, ale np. krazki, ktore padaja jak muchy przy byle czym, a w dodatku pala hektolitry - kto je kupi? Temat do dyskusji - zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 9 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 http://www.speedyshare.com/files/26162116/Ogam_statki.xls Tu masz dokładne informacje co do prędkości, spalania i ich stosunku do siebie oraz siły. (W Excelu)GŚ to nie problem, bo jak widać jest dużo słabsza, Aurora ma już jako taką siłę, a spalanie małe więc wszyscy je robią. Pomysł do przemyślenia ale chyba nie najgorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 9 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Mała różnorodność jest używanych statków tutaj.Obniżyłby spalanie dla niszczarek i bombowców pancerniki też można delikatnie zmiejszyć. Równiez bym sie zastanowil na zmiejszeniu spalania w zalezności od jakiego % prędkosci lecimy zwłaszcza przy fsach lot przez 20 układów sprawdziłęm to na mojej flocie:1.571.928.448.612 na 100% prędkość1.510.699.387.251 na 10% prędkość troche ponad 60 milairdów deu tylko różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 9 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 To na pewno należy oprawić o.OChociaż o połowę przy FSach żeby było.. Mniej więcej proporcje to:LM - 5CM - 7Kr - 10OW - 9Bomb - 9NC - 6Panc - 2Aurora - 1GŚ - 0,000082 Najwięcej palą OW, bombki i kręgi, reszta średnio ale mogą zostać.. Ogólnie lepsza flota więcej pali Proponuję takie proporcje:LM - 2CM - 4Kr - 4OW - 3Bomb - 4NC - 3Panc - 2Aurora - 1GŚ - 0,000082 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToTylkoJa Napisano 9 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ja byłym za taka propozycja co Nerial napisał.Moje fsy już kilka bilionów de kosztuja a ciekawe ile fsy na u2 kosztuja:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Misiek Napisano 9 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ja bym dla OW dal zużycie 4, bądź nawet 4,5.Ale ogólnie propozycja Neriel jest i w takiej formie bardzo fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiG Napisano 10 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Takie proporcję jakie podał Neriel są przystępne.Mi się podoba taki pomysł Wpadłem jeszcze na coś takiego, że jak lecimy z Fleet Slov może być mniejszy koszt FS, bo jak się leci na atak to raczej bez niego - to czemu by tego nie wykorzystać?Chociaż z drugiej strony to bez sensu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neriel Napisano 10 Stycznia 2011 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 MiG, to by trzeba było jakiś tam wzór wymyślać żeby statek zmniejszał koszt.. po prostu zmieni się koszt w momencie spowalniania floty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi