Jump to content

kolejka bodowy


xazez

Recommended Posts

witam gdy daje buduj w kolejce , i dochodzi juz do konca czasu , strona sie jak by wiesza , ciagle odswieza na 9 sek , wyluguje sie i zaloguje , dalej jest to samo , wylacze przegladarke tez , jedynie jak anuluje to wtedy wszystko wraca do normy..

Link to comment
Share on other sites

Trzeba tam poprawić jeden drobiazg, bo czas w bazie danych nie zawsze jest równy czasowi budowy podanemu z wyliczeń (czas koniec - czas start);/ nie wiem jak to sie stało ale tak jest ... z tego co widze problem powoduje wybudowanie fabryki robotów i nanitów.

 

Sumując:

Do poprawy kod php DODAJĄCY BUDYNEK DO KOLEJKI, a nie tak jak to wcześniej zrobiłem pokazujący kolejkę :P

 

Czas na poprawę:

za pare dni bedzie działało :)

 

p.s deus twoje rozwiązanie nic nie da ;)

Link to comment
Share on other sites

Ruio, problem powstaje też, gdy kupię konstruktora podczas budowania elementu, czas się zmniejszy z godziny do np. 30 min, ale w bazie nic, i zacznie mi odświeżać przez 30 min ?

 

Dlaczego moje rozwiązanie nic nie da?

 

Uważam przeciwnie:

 

Jeżeli $refresh <= 0 {
przekieruj na -> zakończ budowę //( nie po prostu na buildings.php, bo wtedy się odświeża bez końca )
}
zakończ budowę {
if $refresh > 0 {
die('Jeszcze trwa budowa');
} else {
zakończ budowę;
zacznij budować następy element;
odśwież stronę;
}

 

 

Jaki w tym problem ? Rozwiązanie rozwiąże przy okazji problem konstruktora i setki innych ew. problemów z dokładnością pokazywania (baza -> serwer -> czas w js).

Link to comment
Share on other sites

deus ale tu jest problem inny :P rozwiązanie co podałeś zadziała tylko w przypadku gdy czas do refresh przyjdzie poprawny a nie przychodzi ;D drobny błąd jest w kodzie. Tak jak pisałem daj pare dni i zafixuje :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.