xazez Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 witam gdy daje buduj w kolejce , i dochodzi juz do konca czasu , strona sie jak by wiesza , ciagle odswieza na 9 sek , wyluguje sie i zaloguje , dalej jest to samo , wylacze przegladarke tez , jedynie jak anuluje to wtedy wszystko wraca do normy..
deusx Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 Co budowałeś, masz oficera konstruktor ? Czy po naciśnięciu anuluj budynek się zbudował ?
xazez Napisano 15 Października 2010 Autor Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 Co budowałeś, masz oficera konstruktor ? Czy po naciśnięciu anuluj budynek się zbudował ? najczesciej to byla fabryka nanitow i robotow , nie mam konstruktora , po nacisnieciu anuluj budynek nie byl zbudowany jak chcelem
Ruio Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 myślałem ze problem sie rozwiązał zmiana skryptu js;/ sprawdzę to niedługo ( jak skończę poprawkę którą aktualnie piszę).
GT64 Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 Znam ten problem...Ale to we wszystkichW kolejce 3 poziomy Labolatorium np Labolatorium Badawce poziom 28 00:00:00 i odświeża się stronka...Jedyny ratunek Anuluj i wybudować jeszcze raz...Surowce zwrócą się jak anulujesz
tygrysica Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 Ja niestety ten problem miałam na moonie ale już jest ok - budowałam stację księżycową na 14lvl i nie chciało mi jej wybudować a po anulowaniu surka nie wróciła, próbowałam aż w końcu się udało
-NightGhoust- Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 tu jest doraźne rozwiązanie problemu....nie trzeba nic anulować http://forum.ogam.online/?/topic/3235-kolejka-bydynkow/
Ruio Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 co nie zmienia faktu że musze coś z tym zrobić .... cos wymyśle
-NightGhoust- Napisano 15 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 15 Października 2010 Ruio, zastanawiam się o co chodzi z ta kolejką....robiłeś już z tym kilka razy, za każdym razem chwilę było super i wszystko hulało jak trzeba a potem znów problem powracał
deusx Napisano 16 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 16 Października 2010 Ruio, może zrobić jakieś "wymuszenie" zbudowania budynku ? Zamiast odświeżać na stronę główną, będzie przenosić nas na odpowiedni np. link, który zacznie budowę nowego elementu.
Ruio Napisano 16 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 16 Października 2010 Trzeba tam poprawić jeden drobiazg, bo czas w bazie danych nie zawsze jest równy czasowi budowy podanemu z wyliczeń (czas koniec - czas start);/ nie wiem jak to sie stało ale tak jest ... z tego co widze problem powoduje wybudowanie fabryki robotów i nanitów. Sumując:Do poprawy kod php DODAJĄCY BUDYNEK DO KOLEJKI, a nie tak jak to wcześniej zrobiłem pokazujący kolejkę Czas na poprawę:za pare dni bedzie działało p.s deus twoje rozwiązanie nic nie da
deusx Napisano 16 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 16 Października 2010 Ruio, problem powstaje też, gdy kupię konstruktora podczas budowania elementu, czas się zmniejszy z godziny do np. 30 min, ale w bazie nic, i zacznie mi odświeżać przez 30 min ? Dlaczego moje rozwiązanie nic nie da? Uważam przeciwnie: Jeżeli $refresh <= 0 { przekieruj na -> zakończ budowę //( nie po prostu na buildings.php, bo wtedy się odświeża bez końca ) } zakończ budowę { if $refresh > 0 { die('Jeszcze trwa budowa'); } else { zakończ budowę; zacznij budować następy element; odśwież stronę; } Jaki w tym problem ? Rozwiązanie rozwiąże przy okazji problem konstruktora i setki innych ew. problemów z dokładnością pokazywania (baza -> serwer -> czas w js).
Ruio Napisano 17 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2010 deus ale tu jest problem inny rozwiązanie co podałeś zadziała tylko w przypadku gdy czas do refresh przyjdzie poprawny a nie przychodzi drobny błąd jest w kodzie. Tak jak pisałem daj pare dni i zafixuje
Pocikola Napisano 17 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2010 Kolejka naprawiona: 1
Kicha Napisano 17 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2010 Jemu raczej chodzi o to, że odpalił naprawę z panelu.W końcu na U3 jest GO.
Ruio Napisano 17 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2010 aha sorki źle zrozumiałem
deusx Napisano 17 Października 2010 Zgłoszenie Napisano 17 Października 2010 Ta opcja w panelu jest już nieaktualna, używanie jej nic już nie da
Rekomendowane odpowiedzi